Resereflektion nr 64: Varför åka utomlands när Gotland finns?

Posted on

Frågan är befogad – varför korsa världshaven när det går att ta båten till Gotland och få allt? Lugnet, miljöombytet, kulinarisk mat, stränderna, historien, hantverket. Och glassen. Allt finns faktiskt på Gotland. 

Åka utomlands till Gotland

Det finns ingen svensk stad jag spenderat så många dagar i (utan att bo i den) som Visby, allt tack vare Almedalsveckan. Även om just den veckan inte är representativ för hur Gotland i stort är eller ens Visby andra dagar om året så blir jag varje år lika fascinerad av denna ö och allt den har att ge. Gotlands egen reklam är tydlig. Gotland är som att åka jorden runt på en ö och jag är faktiskt beredd att hålla med. Vissa månader om året finns faktiskt allt en kan önska sig på just Gotland.

Varför åka utomlands när en kan åka till Gotland och få allt detta?

Gotland utomlands
Historisk ringmur
Gotland utomlands
Vackra vyer över en historisk stad
Gotland utomlands
Ta Sjöjungfrubilder när en har en kompis med ett hår som Ariel. Modell: Clara från Bossbloggen
Gotland utomlands
Hänga vid en vacker fyr
Gotland utomlands
Eller bara njuta av kvällssol
Gotland utomlands
Och solnedgångar i världsklass

Att Visby och Gotland är populär om sommaren märks eftersom mitt blogginlägg om 10 saker att göra i Visby är betydligt mer populärt nu än i vintras. Jag spenderar helgen på södra Gotland som mina första dagar på semester. Det ska bli SÅ skönt! Har du några guldkorn på södra Gotland som du vill dela med dig av är det mer än välkommet.

Alla resereflektioner hittar du i kategorin Resereflektioner 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.