Defining moments – 18 mars och andra dagar som spelat stor roll i mitt liv

Posted on

Det finns ett antal datum och dagar som spelat en väldigt stor roll för mig. Stunder som definierat mitt liv. Idag den 18:e mars är en sådan dag.

Jag kommer inte alltid ihåg exakt datum på alla men jag kommer ihåg stunden som ett glasklart minne. Jämfört med min syster ligger jag dock i lä. Hon är ett underbarn när det kommer till datum och att komma ihåg vad som hänt när. Ibland även en vanlig tisdag i oktober för fyra år sedan.

Defining moments som spelat roll

11 september 2001 är ett tydligt defining moment, fast för världen och inte för mig personligen. Även om jag minns precis vad jag gjorde och påminns om den dagen varje år så räknar jag inte med den. Covid-19 kommer nog inte få en enskild dag utan snarare äga alla dagar under decenniets första halvår. Den har kommit smygande och sedan som en långsam flodvåg tagit med sig allt i sin väg.

Några av mina “defining moments” ska jag dela med mig av här. Vi tar det i kronologisk ordning.

Vann Ugandaresa – 29:e juni 2002

Jag deltog i en utlottning och vann en resa till Uganda. Jag fanns inte i lokalen när lottdragningen skedde och hörde till slut bara hur mitt namn skanderades, “Linda, Linda”. Jag hade påtaglig kramp i kinderna den kvällen. Några månader senare reste jag, 16 år och ganska vilse i livet med Ungdomens Nykterhetsförbund, där jag lagt allt mitt ideella engagemang i flera år, till Uganda för en två veckors studieresa. Jag övade på kulturkrockar, fick lära mig om hur alkoholen skadar familjer ännu mer än i Sverige och fick en rejäl skjuts i mitt internationella intresse.

Defining moments
Tack den som fångade mig på bild. Precis fått veta att jag vunnit en resa till Uganda!

TV 4 Nyhetsmorgon – 3:e december 2009

Jag mötte Carl-Jan Granqvist i en debatt i morgonsoffan om alkohol under jul. Jag hade massivt adrenalin påslag, tog med mig en enorm mersmak för att befinna mig i media och framför allt TV-rutan. Det var då jag fann min bästa kamplåt som jag fortfarande lyssnar på inför medieframträdande: La Roux – Bulletproof. Idag kvarstår min dröm om att få prata om att resa medvetet i TV. En dag!

Defining moments

Erbjuden ETT jobb – 5:e februari 2013

Så här skrev jag i min dagbok.

Blev uppkallad av Peter (chefen) som erbjud mig jobb som vikarierande verksamhetschef på IOGT-NTO. Så sjukt smickrad, frestad, osäker och glad. Känner mig förvirrad i början men allt eftersom tiden går inser jag att jag måste tacka ja. Men klarar jag det?

Det jobbet som skulle vara ett föräldravikariat övergick till fast tjänst som kommunikation- och påverkanschef och numer tar jag ansvar för IOGT-NTO:s strategiska utveckling. Att kliva i de allt för stora skorna under sommaren 2013 var ett av bästa besluten jag tagit i mitt liv.

Defining moments
Jag och en kollega har hitta retro-profilprodukter på mitt kärajobb

Trump blir president – 8-9 november 2016

Jag minns så himla väl. Hur jag vakade och följde USA:s rapportering från presidentvalet och hur jag tappade tron på mänskligheten. I de svenska riksdagsvalen 2010 och 2014 hade jag chockats över att så många röstade på Sverigedemokraterna. Nu var känslan densamma. Jag kunde inte för mitt liv tro att en person som Donald Trump skulle kunna leda världens ledande ekonomi. Jag var sååå deppig och nu står vi här fyra år senare och han blir mest troligt omvald.

⇒ Så här skrev jag 9 november: Trump tar världen ifrån oss

Första egna bilresan utomlands – 22 juli 2017

Utifrån var det inte mer än några mil i en bil. Men i mig var det min första bilfärd på egen hand utomlands. Hämta ut bilen, läsa kartan, parkera vid hotellet. Det var startskottet för tre veckor då jag växte flera centimeter som självständig resenär. Som människa. Starkare självförtroende, hög på min egen förmåga och en helt ny värld som öppnade sig. Möjligheter att resa på egen hand. Därefter följde Ghana och Gambia.

⇒ Läs mer: Att klara av det jag var nervös för

Defining moments
Min lilla vapendragare som tog mig runt hela Balkan 2017

Bekräftat gravid – 18 mars 2019

Det var dagen då det blev bekräftat att jag var gravid och att den där IVF-resan äntligen kunde ana ett ljus i tunneln och ett slut. Tack och lov behövde jag aldrig gå igenom något missfall så den 18:e mars var dagen då det som jag tagit för självklart, och sedan krampaktigt drömt om, blev verklighet.

⇒ Läs mer: Vår IVF-resa

Defining moments
Vi firar en bekräftad graviditet!

Vilka är dina Defining moments?

Det finns fler dagar som varit avgörande för mig, detta är bara några av de allra viktigaste. Nu är jag nyfiken på om du har några sådana dagar? Berätta gärna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *