5 år av kärlek och kontraster under våra 202 utlandsdagar tillsammans

Posted on

Nu har vi varit ihop i 5 år – maxat!! Alla superlativ i världen kan inte beskriva hur glad jag är för detta. Sammanfattar och nyper mig i armen.

Jag är så tacksam för min lilla excel-lista över alla resor jag gjort, hur länge de pågått och med vem jag rest. Det gör att jag i ett nafs kan konstatera att jag och Erik under våra fem år tillsammans spenderat totalt 202 dagar utomlands.

Ännu mer tacksam är jag över dessa fem år. Idag har vi varit tillsammans så länge! Hela 2020 är ett pärlband av femårsdagar. Fem år sedan Tinderswipe, första dejt och första puss. Fem år sedan jag hälsade på i Falun, hälsade på i USA och sedan han flyttade in och sedan aldrig ut. Fem år sedan beslutet om att åka jorden runt, sedan vi bokade biljetterna och sedan vi till sist klev på planet mot Tokyo. Eftersom jag är en person som tar alla chanser jag kan att fira olika datum så är 2020 en ren fröjd ur detta perspektiv.

5 år av resor, kärlek och kontraster

Årsdagar ger också anledning att reflektera över tiden som varit. Eftersom vi ska leva med varandra hela livet så har vi potentiellt gjort 10 procent och då är det helt klart värt att utvärdera och fortsätta bygga för framtiden. Det här blir en minisammanfattning om våra fem år.

5 år av resor

Urval från några av våra resor från våra första fem år tillsammans.

År 1: USA:s västkust och en weekend i Köpenhamn

Jag drog över Atlanten för en längre weekend för att hälsa på Erik. Det må vara galet att flyga till Los Angeles för fem dagar men ärligt talat så kan det vara mina mest värdefulla koldioxidutsläpp jag någonsin orsakat.

Big trees under vår roadtrip mellan Los Angeles och Vancouver

År 2: Jorden runt

100 av våra 202 dagar utomlands gjorde vi i ett sträck och på både skoj och allvar sa vi att om vi klarar 100 dagar med varandra 24/7 så finns det stor anledning att tro att den här relationen är for life.

Har det nice på en helikopterplattabar i Kuala Lumpur

År 3: Södra Afrika, Italien och Marrakech

Året därpå åkte vi en månad till tre länder i södra Afrika, den kontinent som inte hanns med under jorden-runt-resan. I den resans början friade Erik på Arlanda. Vi gjorde en trip till italienska alperna en weekend i Marrakech. Den resan då jag tänkt fria men Erik var så att säga ett år före mig.

Våra förlovningsarmband i Namibisk öken

År 4: Budapest och San Fransisco

Här om dagen frågade Erik när det var vi gjorde ”den där dåliga resan”. Han syftade inte på att resmålet Budapest var dåligt utan snarare på den resan då det mest var dålig stämning mellan oss. Det är historia nu men viktigt att komma ihåg att relationer inte är på topp per automatik bara för att den befinner sig utomlands. Vi gjorde också en härlig distansjobb/semesterresa till San Francisco.

En trevlig aktivitet vi gjorde i Budapest: Matlagningskurs

År 5: Bröllopsresa: Bilsemester i Europa

Senaste året har vi bara gjort en resa tillsammans. Det var ju å andra sidan en resa av rang, vår bröllopsresa genom Europa i bil.

Campingliv i Slovakien

5 år av kärlek

Vi har också en hel drös med minnen från vardagen eller de mindre utflykterna. Grillad fisk och primörer i foliepaket på vår innergård. En powernap i bagageutrymmet på en parkering i Mariestad innan en konsert. Solnedgången som tajmades i flera timmar när vi körde västerut upp till Sälen en kväll i precis rättan tid. Men också många timmar med klipp från internationella Idol och Talang, kreativa stunder där vi målat på väggar och tavlor i lägenheten eller alla gånger vi bara pratat. Oavsett alla upplevelsers storheter så är det dom enskilda utvecklande och utmanande snacken som jag är allra gladast för.

Ett av våra bättre kreativa projekt

5 år av kontraster

Vi reser ofta med stora kontraster för att skapa så starka minnen som möjligt. Här är några exempel på hur det artat sig under åren.

Bott i stuga och slott

El- och vattenlös stuga i skogen på Gotland
En gigantisk herrgård inredd som ett slott i Skottland

Ätit sand och guld

Pizza väldigt sent längs vägen sittandes i bilen.
Afteroon tea i Abu Dhabi med guldflarn på kaffet

Upplevt gratis och svindyra aktiviteter

En väldigt gratis och euforiskapande aktivitet i Frankrike
Badar lite i Victoriafallen i Zambezifloden

Slappat och tröttat ut oss

Så sjukt härligt på Kuba
Högsta punkten längs Inkaleden, ganska trötta

Grattis till oss och tack älskade man för våra första 10 procent!

Mer inlägg om oss från våra fem år

⇒ Över Atlanten för kärlekens skull om när jag drog till USA
Friad till på Arlanda berättar om våra första fem år
⇒ Några minnen från vår kärleksfestival
Vår IVF-resa och känslomässig berg-och-dal-bana
1000 dagar att älska dig om när jag tänkte fria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *