Fyra gånger media för Resa medvetet

Posted on

Vi har anledning att fira! Jag och Resa medvetet har varit med i media fyra gånger på sistone I allt från SVT Västerbotten till Nordeas kundtidning. 

Med Resa medvetet är min mission att nå så många människor som möjligt i syfte att få oss att resa på ett mer medvetet sätt. Att synas i media är precis som bloggen en plattformar för att nå ut. På senaste tiden har jag och Resa Medvetet florerat på lite olika medieplattformar. Dom som känner mig vet att jag trivs som fisken i vattnet med att göra intervjuer.

Resa medvetet i Media

SVT Västerbotten

Senast medieklippet är bara någon dag gammalt. SVT Västerbotten ringde och ville göra en telefonintervju för deras webb tack vare att de hittat ett inlägg jag skrivit om flyget 2017. Berättar lite om att jag skiljer på klimat- och flygångest och att det är politiker som måste ge oss förutsättningar att bo över hela landet, även i Västerbotten.

Se webbklippet och läs intervjun här.

resa medvetet i media
Print från SVT-webben

Nordeas kundtidning Share

Ni kan ana att jag blev förvånad när Nordeas kundtidning Share hörde av sig och ville ha mig och Resa medvetet som den svenska rösten i ett reportage om “De hållbara resenärer”. I sällskap av den norska resebloggare Reiselykke, en person som forskar på hållbar turism från Harvard University och en hållbar resenär från Danmark. Att vara med i ett reportage med dessa är en ära i sig. Att tidningen ges ut på både svenska, norska, danska, finska och engelska är lite extra kul.

Jag avslutar reportaget som finns i sin helhet på sida 52-57 här.

Resa medvetet i media
Hittar ni mig i vimlet i Nordeas tidning Share

Tidningen Syre

Nyhetsmagasinet Syre säger om sig själv: En frihetligt grön tidning för dig som vill förändra världen och de har skrivit ett reportage med rubriken Ekobloggarna som vill få oss att ta ansvar. Den journalisten ställde frågor som fick mig att reflektera över om jag med min blogg ens kan kalla mig hållbarhetsbloggare. Sedan dess gror det ett inläggsutkast på det temat, vi får se om jag får ihop någon tankekedja som håller ihop. I denna artikel i gott sällskap av Alejandra Cerda/Jandi Heart Eco, Sofia Brolin/Hildas, Tess Waltenburg/Sustainable Influencers och Emma Sundh/Klimatklubben.se.

Hela reportaget finns här.

SVT Linjen

Jag har tidigare bloggat om att jag var med i SVT:s playprogram Linjen som de återkopplat och sagt att de tycker blev så bra att de spelat in nya avsnitt med nya ämnen som det ska samtals om.

Mitt blogginlägg finns här och programmen Linjen finns här

11 thoughts on “Fyra gånger media för Resa medvetet”

  1. Härligt, heja dig 😊 Jag ser också mervärdet i att människor från olika kulturer möts. Sen kan vissa tycka att man har ju redan mångkultur hemma, räcker inte det? Men det är verkligen en annan sak att möta dessa kulturer i sin ursprungliga och “naturliga” miljö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.