Resereflektion nr 59: Hjälp – vart ska nästa blobbweekend gå?

Posted on

I början av förra hösten gjorde jag en succéresa till Florens där jag kombinerade blogg och jobb inom ramen för en weekend. I höst vill jag göra det igen. Frågan är: Vart ska nästa blobbweekend ta mig? Vilken plats är optimal för just detta ändamål?

Jag är ute efter en mysig stad/ort med goda internetmöjligheter där det finns lagom mycket att upptäcka. Alltså inte för mycket för då kommer jag inte ha disciplin nog i mig att blobba. Restiden får inte vara för lång (typ 5 timmar är ok), direktflyg är önskvärt (om jag nu ska flyga) och stället behöver ge lite semesterfeeling (alltså inte regn och minusgrader).

nästa blobbweekend
Favoritcaféet i Florens – så mycket arbetsro
Nästa blobbweekend
Den här typen av motiverande och inspirerande utsikter vore önskevärt

Vart går nästa blobbweekend?

Nu behöver jag hjälp, tips och inspiration. Hittills har jag lyckats hitta följande alternativ. I inbördes ordning och utan att egentligen viktat om jag tycker att alla förslag är bra.

 • Ta båten till Riga och leva loppan i billigt land
 • Luskamma någon av våra svenska småstäder på caféer och låta mig inspireras av Resfredags svenska pärlor
 • Hälsa på min morbror i Nice och möta sensommaren i Provence/Marseille
 • Åka till en stad i ett land jag inte varit i ex Ukraina eller Vitryssland. Direktflyg verkar det dock skralt med
 • Besöka en secondary city, t ex någon av de här huvudstädernas småsyskon som jag tidigare skrivit om
 • Låta mig överraskas av en stad jag inte är så lockad av som Genève, Zürich, München eller Luxemburg
 • Säga hej till en liten och förväntat mysig liten stad så som Brygge i Belgien eller Gdansk i Polen.

Alternativen är många men det är också många saker som ska stämma. Har du några oväntade (väntade går också bra såklart) förslag att inspirera mig med? 

Alla resereflektioner hittar du i kategorin Resereflektioner

19 thoughts on “Resereflektion nr 59: Hjälp – vart ska nästa blobbweekend gå?”

 1. Jag hade lätt röstat på Riga! Dock mest för att jag är sugen att åka och utforska mina lettiska rötter, hähä. Men kan varmt rekommendera Warszawa eller Barcelona men tänker att Skopje eller Prag nog kan passa för blobbweekends med?!

 2. Om du inte vill ha regn är Brugge ett osäkert kort men annars underbart och lätt att nå. Både där och i Luxemburg regnar det mycket.

  München är en härlig stad med matmarknad, Deutsches Museum med gruva i källaren, dagstur till Alperna…

  Luzern är mysigt. Biarritz har kvar surfkänslan tidig höst, Strasbourg med mysiga Colmar…

 3. Jerusalem. Flyg till ben gurion och buss till gamla staden. Sitt ex på fredscafét i östra Jerusalem med världens bästa kaffedrycker eller på bildas studiecenter i gamla staden eller någon av de fantastiska caféerna i gamla stan. Annars tycker jag Östeuropa. Eller Visingsö. 🙂

  1. Hej Maria! Tack för alla tips. Jerusalem vill jag så gärna resa till men skulle vilja åka dit lite längre för att verkligen förstå landet, konflikten och hur människorna har det så jag ger det nog ingen ärlig chans om jag åker dit när jag delvis ska jobba.
   Dina andra två förslag är också riktigt bra, ska fundera mer på dessa.

 4. Gdansk är en väldigt vacker stad men har inte så värst mycket mysiga “skrivarkaféer”. Rent spontant tycker jag att du borde söka dit till Medelhavsländerna eller större stad i centrala Europa – eller riktigt långt österut, typ Jerusalem som nämns i kommentarerna ovan. Detta för att jag tror kafékulturen är starkare i dessa länder och du får större utbud när du letar ditt coffice for a day!

  … men kan inte riktigt släppa taget om Gdansk, för jag läste nyss om lavenderfälten strax utanför stan som ska vara helt fantastiskt fina!

 5. Jag var till Luzern i höstas och tycker nog att det skulle kunna passa dig. Lagom mycket att höra. Trevlig gammalstad, möjlighet att åka till Engelberg över dagen eller ta dig på Pilatus och sitt och jobba där ett dygn. Enkelt att ta sig med tåg till Luzern från Zürich. Enda nackdelen är att det är lite dyrt i Schweiz.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *