Utvärdering av blobbweekend: Florens edition

Posted on

Härmed utser jag blobbweekend den första av sitt slag till en succé. Jag hade på känn att det skulle bli bra, men inte så här bra. Florens – TACK!

Jag hade en otroligt bra långweekend med Florens som utgångspunkt och på många sätt blev det här resan så bra som jag visualiserat fram. När jag skrivande stund skulle skriva inlägget om vad jag skulle till Florens och göra så slog det mig. Blogg+jobb=blobb och så var ordet fött. Så här skrev jag då om min blobbweekend till Florens.

Florens bjöd på bästa tänkbara. Jag varvade strosande längs floden Arno med effektivt bloggutveckling på stillsamt café. Jag hann med en utflykt till Pisa, en heldag i San Marino och två korta löprundor. Några timmar i en park med diverse jobbsamtal och inläsning av forskning om civilsamhället. Tre portioner pasta, tre gelatos (varav en alldeles för stor) och en pizza. Mobilen fylld av anteckningar på tankar som dykt upp under dagarna och fotopromenad bland husen. Ja ni hör – den här helgen har verkligen varit en mixad helg precis som jag önskat mig.

Utvärdering av Blobbweekend á la Florens

Alla förstagångskoncept förtjänar en sedvanlig utvärdering.

Gjorde jag allt på mina listor?

Ja, faktiskt. Lite förvånad över att jag lyckades hålla fokus så bra genom hela helgen.

Vad fungerade riktigt bra?

Att vara i en lite mindre stad där min lista över saker jag vill göra inte var för lång. Det gjorde att jag var fine med att sitta på ett och samma café en hel dag för att fokusera på bloggutveckling. En annan fördel med liten stad var att avstånden var relativt korta och att det gick lätt att växla mellan caféjobb, parkhäng och promenad i stan.

todo-modo-florens
Todo Modo – det café som jag satt flest timmar på efter Fantasiresor tipsat mig – så bra!

Vad skulle jag förändra på nästa blobbweekend?

Väldigt få saker när jag tänker efter, på många sätt blev denna helg en fullträff. Jag hade önskat mig lite högre standard på rummet för att kunna spendera mer tid där när jag vill jobba tidig morgon/sen kväll. Å andra sidan var det kanske just min ovilja att vara på hotellet som fick mig att ta vara ännu mer av Florens. Ett flyg som gick hem något tidigare på söndagen för att orka gå direkt till jobbet dagen därpå hade dock varit önskvärt.

Florens blobbweekend
Inte så mysigt hotellrum men desto mysigare kläder för min del

Vad tar jag med mig från denna långhelg?

  • Att Florens var en utmärkt hoststad för ändamålet
  • Att det gick bra att hitta en balans mellan både jobb, blogg och privat trots att jag ju är en person som alltid vill göra det tråkiga först och roliga sen
  • Att jag fick väldigt mycket utveckla-bloggen-inspiration av att vara i resemiljö. Tror inte jag hade kunnat åstadkomma samma effekt om jag varit i Sverige.

Hur tänker jag kring blobbweekend och framtiden?

Jag vill göra detta till en årlig tradition, så nöjd är jag. Däremot så funderar jag om den vinnande delen i konceptet är att vara själv eller om det skulle gå och göra ihop med någon annan som har motsvarande ambitioner med resan, att just blobba. Eller om det då blir en del kompromissande som skulle störa flowet när en känner för att sitta i solen och läsa eller upptäcka staden.

Boboli-parken florens
Boboli-parken, en av resans skönaste stunder när jag satt lutad mot ett träd och läste i solen.

Och sist, fem snabba om resmålen

Bästa tragikomiska situationen: När jag köpte en FÖR stor glass

Mest överraskande: Att jag fick minst 10 myggbett

Minst lockade: Att gå i affärer, detta trots att det är ett minst sagt spektakulärt utbud som Florens erbjuder. Det passar bara inte mig och mina intressen.

Största missen: När jag inte hade kollat upp Italiens geografi tillräckligt och därmed tog fel avfart två gånger. En halvtimme senare var jag till slut på väg i rät riktning en aningens frustrerad.

Bästa minuten: När jag mötte kvällssolen på Riminis enorma strand och tog ett snabbt dopp i Adriatiska havet.

Gelato-Florens
Den där glassen efter att jag fått i mig det mesta men också bjudit min hand, mina ben, mina skor och Florens gator på rinnande gelato.
Rimini
Den där kvällssolen och den där minuten – så glad på den här bilden.

Vad tror du, är blobbweekend ett koncept som funkar bäst för solo-resor eller kan det fungera lika väl för en liten grupp?

6 thoughts on “Utvärdering av blobbweekend: Florens edition”

  1. Inspirerande att läsa om – jättekul att det blev så lyckat ju! Jag tror absolut det kan fungera i sällskap också, men med lite annat upplägg kanske. Att det blir mer fokus på att brainstorma ihop och peppa varandra, typ ta upp saker som man vill ha synpunkter och input på. Därför kan nog en ensam-weekend vara bra att också göra, tänker jag.

  2. Punkt två på din lista om vad du tar med dig från din blobbweekend var särskilt intressant, tycker jag! Nu när jag lärt känna dig lite (dock inte så mycket som jag skulle vilja) beundrar jag dig att du gör tråk först och kul sen. Själv har jag omedvetet kastat om följden och spar ofta det tråkiga till sist… vilket sällan blir lyckat. Det här fick mig att fundera hur jag skulle hantera en egen blogg- och jobbresa – skulle jag riva av det tråkiga som ett plåster först? Och njuta av det kuliga sen? Eller skulle jag tjuvsmaka på allt roligt och skjuta upp allt trist till sist? Jag lär inte få några svar förrän jag åker på en liknande resa själv, inser jag… Med andra ord, solo-blobbresa nästa! Tack för inspirationen och att du delar med dig!

    1. Jag vet inte riktigt hur jag framställer mig, som en person som aldrig låter mig frestas att göra kul först och tråk sen. Så är det verkligen inte. Balansen, hur den än utformas är viktig. Jag är så glad att jag kan inspirera, det betyder allt. Och ja, vi ska lära känna varandra mer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *