Todo Modo – Florens bästa café för jobb och plugg

Posted on

Todo Modo är härmed utsedd till Florens bästa café att jobba på. Italienskt och intimt, fokuserat och fräscht. Jag trivdes så bra att jag var där tre av fyra dagar. 

Det är sällan jag skriver ett helt inlägg om bara ett enda cafe. Det här är dock ett välförtjänt undantag. Café Todo Modo spelar i klass för sig. Men innan jag delger några detaljer: ett stort tack till Italienexperten Sofia på Fantasiresor som tipsade. Detta café är den enskilt största anledningen till att Florens blev en så lyckad blobbweekend. Det var där jag kom i flow. Där jag blev inspirerad av att vara omgiven av berättelser och inredd med en jordglob. Där jag träffade den trevligaste personalen.

Te på todo modo
Te som serveras i gullig kanna

Todo Modo är Florens bästa café

Passar Todo Modo dig? Vem kommer du träffa där? Vilken feeling kommer du möta? Så många frågor och lika många svar.

Vad är Todo Modo?

Todo Modo är en bokhandel och ett cafe i ett och ligger i Florens 10 minuter från Ponte Vecchio. Här finns alla möjliga italienska böcker, allt från barnböcker till facklitteratur och romaner. Cafédelen heter Uqbar och ligger i inre delen av butiken.

todo modo cafe italien
Gulliga koppar och vy av det innersta rummet
Uqbar florens
Uqbar hostar cafédelen

Vem hänger på Todo Modo?

Här samlas studenter, distansjobbare (och en och annan distansbloggare) och vänner för att läsa, skriva och samtala i en miljö som tagen från en novell. Det fanns alltid plats att sitta på och alltid lika trevlig personal.

Vad serveras på Todo Modo?

Maten tillagas i det rekordlilla köket och är lättlagad italiensk husmanskost. Jag drack en fräsch färskpressad juice med sting i, åt en pestopasta och drack te. Den söndag jag var där erbjöds en brunch som var i toppklass för 15 euro. Särskilt för den som älskar ost. Mozzarella, getost, feta.

meny todo modo cafe
Menyn var inte helt enkel att förstå och engelskakunskaperna var inte alltid utmärkta men dock alltid tillräckliga
pasta todo modo
Pastalunch och färskpressad juice
brunch todo modo
Brunchen var minst sagt smaskens

Vilken känsla har Todo Modo?

Personligt, rofyllt, autentiskt, intimt. Det är inte knäpptyst och visst rör det sig när folk kommer och går, bläddrar i böckerna på hyllorna och dricker något läskande. Trots detta tycks böckerna och känslan av bibliotek ha en lugnande effekt på hela stället. Med tanke på att jag inte finner Todo Modo på nån “bästa café-lista” när jag googlar tycks det inte vara så välkänt bland turister.

Todo modo florens
Ser ni va mysigt?!
världen todo modo
Gott för reseinspirationen, en vikbar jordglob. Ångrar nästan att jag inte köpte en

Praktiskt om Todo Modo

Adress: Via dei Fossi 15 red – 50123 – Florens

Öppettider: Tisdag-Söndag kl 10-20

Hemsida: Todomodo.org – kanske inte den bästa hemsidan jag använt men låt inte det hindra dig. De har lagt sitt krut på det analoga istället för det digitala. Hemsidan finns här

Wifi: Fanns med utmärkt hastighet

Alla inlägg från min Florensresa finns under taggen Florens

6 thoughts on “Todo Modo – Florens bästa café för jobb och plugg”

  1. Åh är så glad att du också gillade det! Blir så sugen på att åka dit nu på momangen! Känner även att jag borde skriva det där Florens-tips-inlägget snart/två år senare…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.