Nyårsresan bokad! (Blev det Gran Canaria månntro?)

Posted on

Så var nyårsresan bokad, tack för alla kommentarer och perspektiv kring mitt agg mot Gran Canaria. Jag känner mig redan mer vänligt inställd. Vad blev slutdestinationen över nyår?

Efter timmar av letande och ekonomiska kalkyler, möjliga och omöjliga varianter landade jag och Erik till slut i att det blir mat och mys istället för sol och värme. Kenya och Kap Verde blev för dyrt, Cairo och Istanbul kändes för hetsigt och Gran Canaria var jag aldrig tillräckligt sugen på. När jag hade förlikat mig med tanken på att inte fylla på med D-vitamin i vågrätt läge och vi pratat ihop oss om vad som var viktigt landade vi i att det var att spendera tid tillsammans. Förutom Marrakech som vi åker till i december har vi inte rest själva ihop sedan i mars. Erik har flängt på sitt håll, jag har gjort mina resor och vi saknar helt enkelt den där känslan av att ha oändlig tid med varandra. Att bara prata och umgås. Vi råkar ju faktiskt trivas väldans bra i varandras sällskap.

wien
Kvällspromenader bland upplysta hus och streetfood kan jag också tänka mig när allt kommer omkring

Nyårsresan – vart blidde det då?

Nej, det blev inte Prag som huvudbilden för detta inlägg visar. Det blev en annan stad med flod som rinner igenom. I slutet stod det mellan två östhuvudstäder på B. Bukarest och Budapest. Vi valde den sistnämnda. Vi åker tidigt på nyårsaftonsmorgonen och kommer hem fem dagar senare. Jag ser fram emot långa promenader, slöande på SPA och riktigt god mat. Och så antar jag att jag lär vilja hitta en Budapestbakelse och moffa i mig Om det ens finns där?

wien
Jag och Anna Maria går all in på bakverk i Wien – efter en liten googling verkar Vetlanda vara the place to be för Budapestbakelse.

Nu så här i efterhand känns det riktigt bra. Förhoppningsvis kan jag även njuta av lite vintriga och soliga dagar i Stockholm i mellandagarna (alternativt raklång i soffan under en filt medan jag matar kvalitets-TV) utöver att fira jul hos mina föräldrar. Tväråbäck, Stockholm och Budapest – vad mer går att önska sig under ett jullov?

Nu vill jag ha alla era tips om Budapest

Vilka SPA:n är mysigast? Vilka restauranger är godast? Vilka sevärdheter borde jag passa på att se? Vilka promenadstråk är allra trevligast? Vad kan jag skippa? Och kanske allra mest, finns det något jag borde passa på att göra när det är “vinter” där?

Har du tips om Marrakech så är även det välkommet.

4 thoughts on “Nyårsresan bokad! (Blev det Gran Canaria månntro?)”

  1. Hej vän.
    Haha. Läste jag inte nyligen ett inlägg om att du var mätt på resande? 😉
    Men jag har ett bra Budapest-mail skrivet av en vän som bodde där under flera år. Påminn mig om jag glömmer skicka det. Vi hörs om December-helg. Kraaam

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.