Pressmeddelande: Resan utan research går till *trumvirvel* Birmingham!

Posted on

Efter sömnlösa nätter och avancerade excelkombinationer står det nu klart att Resan utan research går till brittiska Birmingham. Tack vare ödet, telepati och tajming fann de tre resebloggare en dröm de alla bar på – att resa ogooglat till okänd destination med resesällskap de ännu inte känner.

Varför Birmingham?

Kombinationen av Monarchs nya flyglinje med direktflyg, de optimala flygtiderna, hotellsamarbete på orten och det faktum att Birmingham levde upp till de tre kriterierna

  1. Ingen av resenärerna har varit där,
  2. Ingen av resenärerna har någon nämnvärd kunskap om destinationen samt
  3. Alla resenärer har en vilja att åka dit,

gjorde att Birmingham plockade hem första platsen.

Brighton, en ögonblicksbild som referenspunkt av hur England kan se ut, 2005.

– Under den här resan låter vi staden komma till oss. Med öppet sinne, mina vännerboken i högsta hugg och vår bästa fejkade brittiska accent kommer Birmingham ta oss med storm, säger Linda Engström boende i Stockholm.

– Jag förväntar mig te och rutiga filtar samt fotosessions med färgglada paraflaxer under synkron skönsång av I’m singing in the rain, säger Sanna Rosell boende i Örebro.

– Jag ska likt Super Mario till varje pris skydda mig och mina medresenärer från att snubbla över dokumentärer och anekdoter om Birmingham. Vi ska resa utan research även om jag förlorar tre liv på kuppen, säger Jennifer Sandström boende i Helsingfors.

Vilka är resenärerna?

De tre sköna bönorna som ännu inte mer än hälsat på varandra bloggar på http://jennifersandstrom.se, http://sannarosell.se och https://resamedvetet.se. Resan görs delvis i samarbete med Visit Britain och ett hotell där de tre nyfikna själarna ska övernatta och koka ihop dagarnas äventyr. Resan går av stapeln 5-8 oktober 2017.

Pressbilder fås på allmän begäran och intervjuer görs utan motstånd.
Tips om resmålet undanbedes, aningen vänligt och väldigt bestämt.

Sanna och Jennifer – glada pinglor, vad kan gå fel?

Jag är orimligt taggad på detta. Förutom att Sanna och Jennifer känns helrätt som sällskap ska det bli riktigt intressant att åka till en stad utan att kolla vad tripadvisor har på sin topplista, utan att läsa på wikipedias historia och politik om landet. Bara öppet sinne, bara gå dit näsan pekar.

Headerbild, fotad av Sara Ingman

 

17 thoughts on “Pressmeddelande: Resan utan research går till *trumvirvel* Birmingham!”

  1. Ååå älskar behändiga Birmingham :-). England är så mycket mer än London. För min del har jag varit där för att gå på konserter..2x PetShopBoys 1x Depeche Mode. .återvänder säkerligen…

  2. Shit, vad svårt att se fram emot en resa i flera månader utan att göra research! Spännande. Och lycka till. 🙂

    1. Ja, faktiskt jättesvårt tror jag. Både att inte göra egen research men även att inte lyssna extra nyfiket när jag hör något om det. Det brukar ju vara så att när något kommit top of mind så dyker det upp hela tiden. Tack för lyckoönskning.

  3. For en kul idé! Det hadde også vært spennende å få noen andre til å bestille en tur til et sted uten å vite selv hvor man skal reise, og så få vite det på flyplassen eller noe sånt. Da blir det jo virkelig helt umulig å gjøre research 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *