7 resedrömmar om 2017

Posted on

Mina resedrömmar för 2017 är tydliga men föga förvånande: Jag vill resa mycket och ofta. Visionerna är större än vad som är möjligt. Tur att 2017 bara är ett av många år med chanser för visioner att bli verklighet. 

Att 2017 ska kunna toppa 2016 års fantastiska reseår blir svårt. Efter att ha lyssnat på Att resa-poddens avsnitt Att resa trendigt 2017 blev jag lite smått avis på Lisa som berättade att hon har en ganska klar bild över hur hennes reseår kommer se ut. Och med stora penseldrag vet hon även hur hennes närmaste år kommer arta sig. Kontrasterna till hur jag själv ligger till i resplanerna kunde inte bli större. Jag har en (1) hotellnatt bokad för 2017. That’s it. Resten är lösa ambitioner, idéer. Någon enstaka resa har en flummig plan men det är allt.

Resestress

Jag är ganska dålig på att drömma. Istället sätter jag upp mål och planer och så ser jag till införliva dem. Nu när jag står inför 2017 och faktiskt inte ens med lite säkerhet kan säga hur mitt reseår kommer se ut så får gå något utanför min bekvämlighetszon och faktiskt drömma. Inte beskriva det som kommer bli av utan fantisera.

Jag är nyss hemkommen efter att ha rest runt i en månad och är samtidigt lite stressad över att inte ha någon resa bokad för 2017. Ja, rese-störd är ordet. Men det är min största hobby så jag anser inte att jag behöver käka några piller för det.

Mina 7 resedrömmar för 2017

Ett besök på ishotellet i Jukkasjärvi. Helst i ett kallt rum med tillhörande slädtur bakom hundar och att få spana in deras planerade året-runt-anläggning. Och norrsken, låt mig se detta under och helst fånga det på bild.

2015-12-24-12-18-40
Min syster med fästman en vinter i Tväråbäck

En alpresa. Ge mig sol, räfflade backar och offpiståkning. Ge mig blåbärssoppa och rödmosiga kinder. Ge mig den där trötta känslan i hela kroppen som gör att jag somnar gott klockan 21.

2015-02-27-09-09-11
Senaste alpresa med Anna Maria, Schladming 2015. 

Några stadsweekends. Det finns så många städer jag drömmer om att få spendera några dagar i. Lissabon, Baku, Budapest, Palma, St Petersburg, Istanbul, Krakow, Dublin. Utan inbördes ordning. Kan jag få till tre av dessa skulle jag vara supernöjd.

img_1167
Resesällskap som slagit sig ned på en bänk i en fantastisk park i Warszawa 2016

En resa på egen hand. Kanske till ett ganska litet ställe där det inte finns allt för mycket att göra så att jag kan kombinera det med att jobba på distans och lägga lite tid på att utveckla bloggen samtidigt. Hänga i parker, mysa på caféer, gå omkring. Gärna direktflyg, cirka 20 grader varmt och relativt billig destination. Någon som har ett förslag?

2015-04-03-18-12-47
Nackdelen med att resa själv: antalet selfies jag kommer komma hem med, Zanzibar 2015

En roadtrip i Balkan. Efter 2016 års besök i nordliga Östeuropa och Natashas passionerade berättande om Belgrad är jag heltaggad på södra Östeuropa. Jag vill köra genom små byar och över grönskande kullar. Äta flottig baklava och känna stadspuls. Ta ett dopp i det klara medelhavet. Albanien, Serbien, Bosnien Hercegovina, Kroatien, Slovenien. Det här känns som en av de drömmar som är mest orealistiska Att just den här drömmen ska slå in 2017 känns dock ganska avlägset men drömma får jag.

img_2032
Susa förbi landskap, Österlen 2016

Resa i närheten. Det finns många platser i Sverige jag skulle vilja uppleva mer av. Stockholms skärgård, Sigtuna, Varberg är bara några av de ställen jag vill besöka under 2017.

img_2052
Österlen 2016

En solresa. Några dagar skulle jag vilja ligga raklång på en solstol. Gå längs en strand. Dricka färskpressad juice och lösa korsord. Lyssna på poddar och känna hur hela kroppen blir solvarm och go.

2016-04-05-15-11-04-1
Det är den här utsikten jag drömmer om, Kuba 2016

Vilka är dina resedrömmar för 2017?

19 thoughts on “7 resedrömmar om 2017”

 1. Åh jag som älskar att resedrömma haha tänk vad olika man kan vara. Men tycker du lyckas strålande med det 😉 Blir sugen på varenda en, särskilt ensamresan. Tror jag ska satsa på något liknande. Några förslag på städer: Florens, Palma och Wien. Kanske inte supersmå men med direktflyg, värme, och kaféer! Tack för inspirationen!!

  1. Ja du är ett föredöme när det kommer till att drömresa, du gör liksom skäl för ditt namn hela tiden!
   Tack för tips, Palma ligger högt på lista men får nog vänta fram mot våren, nu är det nästan lite kallt.
   Tack, kul att kunna inspirera en proffsdrömmar som dig 😉

 2. Jag kommer förhoppningsvis besöka en fransk by i sommar där jag ska skriva med några vänner precis som jag gjorde i oktober. Annars vill jag också göra en egen resa, lite som din, där jag också hinner utveckla bloggen. Jag funderar på att göra det i Sverige dock, för att minska på kostnader, men jag får se. Kul att höra om dina drömmar!

  1. Det låter urmysigt med fransk by och en sån bloggfokushelg går ju minst lika bra att göra i Svea rike. Jag behöver bli bättre på att resa nära!

 3. Blir lika glad varje gång du nämner Att resa-podden, tack snälla! Mina drömmar för 2017 är som sagt mest drömmar än så länge, jag är lik dig i att jag vanligtvis vill ha PLANER OCH MÅL istället för drömmar, haha! Men livet kan man inte alltid styra, och då får jag ta det som det kommer. Kram!

  1. Såklart, bästa podden!
   Ja vi får kämpa lite med våra instinkter. Du verkar se möjligheterna ändå och alltså kommit längre än mig. Jag är mest frustrerad, haha. Det kommer ordna sig, jag är så säker.

 4. Jag kan skriva under på många av dina resdrömmar! Balkan är jag helt såld på nu. Gärna en tågluff i Kroatien, Serbien och Bosnien i sommar. Eller nästa. Ja, du ser – det fina med drömmar är väl att de alltid finns kvar trots att planer förskjuts och andra saker kommer emellan.

  Tips om du vill kombinera en solig weekend och bra resmål för egentid – Palma de Mallorca! Direktflyg från Stockholm, fantastiskt mysig stadskärna och fin natur som en kan vandra/cykla i bara genom att ta bussen från stan. Lite mer om min Palmahelg här: https://www.sannarosell.se/blog/mallorcas-gomda-parlor

  (Jag har som sagt många drömmar men inte heller någon bokad resa… Eller just ja, en hotellnatt i Halmstad i februari med jobbet. Alltid något.)

  1. Då är vi på samma nivå Sanna och jag känner mig helt säker på att när det här året är slut kommer både du och jag ha styrt upp mer än en resa!

   Tack för tips, Palma känns väldigt rätt för uppgiften. Ska spana in ditt tips!

 5. Roliga drömmar! Själv hoppas jag att min ansökan till Rotary om sommarutbyte går igenom. Tre veckor hos en ungdom i Brasilien, Sydafrika eller Indien vore fantastiskt, och att sen visa hen mitt Sverige vore (nästan) lika kul!

  1. Låter superspännande, den typ av utbyten är ju grymma, förutom själva mötet och att se nytt land är det ju faktiskt kul att resa i sitt eget land!

 6. härliga resedrömmar 🙂 Mina 7 är nog typ följande: Tasmanien, östkusten i Australien, The Center i AU, Nya Zeeland, Indonesien, Vietnam och till slut tillbaka hem till Finland 😉 Återstår att se om jag lyckas förverkliga alla!

 7. Ja, visst är det konstigt att jag har så tydlig plan… haha! Förstår vad du menar.. och alltså det låter kanske rätt crazy. Men, det innebär inte att det inte finns utlopp för spontanitet, men det är väl mer att stora drömmar vill jag liksom se till att förverkliga, och då måste de planeras in – och inte minst sparas till. Att ha några övergripande stora grejer gör att fokus hålls mot det, å ja – det är drömmar som inte bara är drömmar utan planer. Så det har både med ekonomi och semester att göra, och att få ihop hela familjens viljor och möjligheter.

  Jag tror på dina planer, och ärligt talat så tror jag du kommer förverkliga många av dem. För, man skulle väl inte drömma om helt orimliga saker när man pratar närmaste året… eller?

  Kram!

  1. I princip är det väl bara weekends som kan bli av utan nästan nån planering, resten kräver ju sin disciplin och logistik. Egentligen tänker jag inte att drömmar måste slå in, särskilt inte alla och inte på ett år men generellt så är ett problem jag har att jag är dålig på att drömma och kick-as på att planera.

   Tack för att du tror på mig! Orimliga är de knappast men inte heller givna att de blir av. Vet du, vid sammanfattningen, vi båda ska skriva i slutet av året, då ser vi hur det gick för både dig och mig. Älska resebloggslivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *