Restaurang Belvedere i Warszawa – Äta lyxig mat för nästan inga pengar

Posted on

Hos restaurang Belvedere i Warszawa har jag ätit en av mina godaste måltider. I en ståtlig byggnad med orangeri serverades utsökt mat inom rimlig budget med lyxig atmosfär.

Nästan inga pengar alls är såklart relativt. Men i både svenska mått mätt och jämfört med annan mat vi åt i Warszawa var måltiden vi åt på restaurang Belvedere mer än prisvärd med tanke på den mat som serverades.

Warszawa som resmål överträffade alla mina förväntningar och det är sedan dess en weekendstad jag rekommenderar till de flesta som känner att de gjort många av de klassiska västerländska huvudstäderna. Ihop med Ljubljana är Warszawa mina två favorithuvudstäder i Europa. De har båda gemensamt att jag hittat många trevliga och goda ställen att äta på.

Restaurang Belvedere i Warszawa
Huset sätter sina förväntningar
Restaurang Belvedere i Warszawa
Härlig utsikt

Belvedere: topp-restaurang i Warszawa

Restaurang Belvedere ligger i den enorma parken Łazienki Park i Warszawa och är omgiven av praktfull grönska. Gräsmattorna utanför är perfekt klippta, träden omsluter i bakgrunden och det knastrar härligt under fötterna i gruset på de krattade gångarna. Själva restaurangen härbärgeras i en stilfull byggnad med stora fönster och ett orangeri. Bilderna får tala för sig själva.

Łazienki Park
En skymt av Łazienki Park
Restaurang Belvedere i Warszawa
Mat serveras både i orangeridelen och huvudbyggnaden
Restaurang Belvedere i Warszawa
Grönskade även inne i det stora huset

Lyxig mat i Warszawa

Vi var lyriska från rätt nummer ett. Servicen var prickfri och det spelades piano i bakgrunden. Trädgårdsutsikten från vårt bord gjorde att det verkligen kändes som att vi var i en oas. Restaurang Belvedere i Warszawa finns med i Michelin guide sedan flera år tillbaka.

Vi åt den ena maträtten efter den andra. Den polska maten överträffade alla mina förväntningar och motbevisade alla mina fördomar om hur mat i Polen smakar. Menyn är anpassad efter säsong och vi betalade omkring 400 kr för en utsökt trerätters inkl dryck och små mellanrätter mellan varje rätt. Imponerande och supergott. Jag kommer inte ihåg exakt vad vi åt men enligt bilderna verkar ovalformen vara ett tema för både det efterrättiga och matiga.

Restaurang Belvedere i Warszawa
Min urtrevliga sällskap Lisa
Restaurang Belvedere i Warszawa
Jag är taggad på menyn
Restaurang Belvedere i Warszawa
En annan efterrätt

Om du är på jakt efter en lyxig restaurang med god mat i Warszawa så är Belvedere mitt bästa tips. Den polska maten överraskade mig som sagt stort och nästan vart vi än åt var vi helnöjda. Jag har samlat fler fika- och restaurangtips i mitt inlägg Warszawas mat – 10 rekommenderade ställen.

Här finns alla mina inlägg om Polen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.