Getaway i Stockholm – Uppleva Sigtuna, bo på Arlanda

Posted on

En getaway i Stockholm var precis vad vi behövde alla tre. Ett avbrott i vardagen, ett miljöombyte utan långresa eller människoträngsel.

⇒ Inlägget är ett betalt reklamsamarbete med Hotels.com ⇐

Samtidigt som jag älskar att resa är jag också en hemmakatt som trivs med vardag, lugna kvällar och att sitta i mitt soffhörn. Jag tycker mig mentalt ha klarat av den här pandemin ganska bra men nu börjar denna enformighet gå mig på nerverna. Detta fick oss att se över vilka boendemöjligheter som finns i närområdet som både kan ge miljöombyte och göras pandemianpassat.

Sigtuna!
Se något annat än mina vanliga kvarter, det var allt jag önskade mig

Getaway i Stockholm

Under den senaste långhelg gjorde vi slag i saken och bokade ett enkelt getaway-dygn. En Staycation på lagom avstånd som ändå miljöombyte och lite äventyr.

Målet var Sigtuna

Sigtuna har det mesta som går att önska sig för en dagsutflykt. Det är gulliga gator, mysiga caféer, en rofylld strandpromenad. Historiska ruiner, vackra kyrkor och ett svenskt kulturarv. Jag har tidigare skrivit mina tio tips att göra i Sigtuna som förklarar det ännu bättre!

Höjdpunkten denna gång var äppelmusten i en väns trädgård som jag inte träffat på mer än ett år och en mastig chokladtårta på caféet Tant Brun i 1600-tals miljö. Vi satt inne och njöt i värmen medan Vismer den mindre sov i vagnen och vi fick en rofylld stund i en annars ganska hektiskt dag i duggregn. Ni anar inte hur spännande ankor kan vara!

Getaway till sigtuna
Tant brun, Tant grön och Tant gredelin i fönstret i caféet
Getaway till Sigtuna
Lågt i tak, fräsch och gammeldags känsla på samma gång

Vi sov på Arlanda

Vi hittade inget lämpligt boende i Sigtuna och ökade vår sökkrets och hamnade till slut hos Comfort på Arlanda. Arlanda ekade inte tomt men jag tror aldrig vi var närmare en annan människa än 10 meter. På hotellet var det som i övriga Sverige stor anpassningar så jag kände mig helt trygg där.

Middag på Clarions Kitchen and Table utan att vi såg ett enda plan lyfta eller landa, en påse godis i sängen och sedan somna som en stock. Underbart med nybäddade lakan och därefter en ovanligt bra hotellfrukost (förutom de löskokta äggen, vem vill ha rinnande vita?).

Arlanda är ju förknippat med mycket folk, så var som sagt inte fallet nu och det finns en uppsjö av alternativ för den som vill göra en egen getaway i Stockholm.

Getaway i Stockholm
Den rofyllda middagen, pommes och bolibompaappen
getaway i Stockholm comfort Arlanda
Perfekt fluffiga täcken och skön säng på Comfort Arlanda

En välgörande getaway i Stockholm

Den här helgen känns som balsam, inpackning och energiboost för hela själen. Så fint att få se det lilla barnet upptäcka en ny omvärld. Roligt med omväxlingen det innebär att få bo på hotell, äta mat som någon annan lagat. Kanske viktigast av allt, skönt för mig och Erik att skapa minnen tillsammans från ett fint dygn långt ifrån vardagen i Sundbyberg.

Inlägget är ett betalt reklamsamarbete med Hotels.com. Åsikter, tankar, text och bild är som alltid mina egna.

4 thoughts on “Getaway i Stockholm – Uppleva Sigtuna, bo på Arlanda”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.