Villa Ed i Upplands Väsby – ett trädgårdscafé med skulpturskog & hantverk

Posted on

Villa Ed, en ljuvlig, stor trävilla i sköna omgivningar och en skulpturskog. Ett trädgårdscafé längs E4:an norr om Stockholm – perfekt stopp under en biltur.

Det är lustigt vad en liten utflykt med fika på ett trädgårdscafé kan ha för inverkan. Genast kände sig resebloggaren i mig levande igen – det här vill jag berätta för fler om!

Villa Ed – en utflykt till ett trädgårdscafé

På väg hem från vår lilla getaway till Sigtuna/Arlanda stannade vi till hos Villa Ed i Upplands Väsby för en fika. Vårt kära barn behagade sova efter en kort promenad och jag och Erik fick nästa två timmar av totalt lugn, goda samtal, utmärkt fika och trevlig service.

Villa Ed är en fin gammal villa som blivit hem åt ett gäng företagare inom skönhet, hälsa och välmående. Där finns också en inredningsbutik, en underklädesshop och åtminstone när vi var där ett marknadsstånd med mathantverk. Vi fick med oss hjortron- och enbärsmust hem.

Erik står redo med hjortronsylt och hjortronmust och högsta hugg

Vi besökte främst Villa Ed för att äta lunch och fika och slog på stort. En räksmörgås och två sorters tårtor/pajer. Allt fräsch och genuint. Vi satt väl åtskilt från andra i den inramade trädgården och nöjt av söderläge och vårstrålar. Hade det varit dåligt väder hade jag å andra sidan inte klagat, inomhusmiljön var även den trevlig.

Villa Ed fika trädgårdscafe
En del av trädgården
Villa Ed fika trädgårdscafe
Lite inomhusmiljö
Villa Ed fika trädgårdscafe
Stort utbud av godsaker
Räkmacka hos Villa Ed
En smaskig räkmacka

Skulpturskogen Ed

Villa Ed ligger naturskönt och i nära anslutning finns en liten slinga med olika skulpturer utplacerade i skogen längs vägen. Denna slinga är bara en liten del av en så kallad Skulpturskog som inhyser alla konstverk i en härlig lövskog. Skulpturskogen invigdes bara en månad innan vi var där, i april 2021. Tänk så mycket kreativitet det finns i människor!

För mig gör det här Villa Ed till ett perfekt utflyktsmål för en dag eller stopp för den som är ute på vägarna. Det finns mat och fika, men det finns också lite kringaktiviteter som gör det hela lite mer fördjupat än bara näringsintag.

Skulpturskogen Ed
Ser du vad det föreställer?
Skulpturskogen Ed Villa ed
En av många skulpturer i Skulpturstogen Ed

Jag gillar trädgårdscaféer

Jag tror inte jag besökt ett trädgårdscafé som jag inte gillat. Det har blivit lite av en favorit faktiskt vilket kanske bäst framgår av det här inlägget Trädgårdscaféer i Stockholm – naturnära oaser med grönska och gottis. Nu kan jag lägga till Villa Ed till samlingen, främst för norra och västra Storstockholm.

3 thoughts on “Villa Ed i Upplands Väsby – ett trädgårdscafé med skulpturskog & hantverk”

  1. Häst med ryttare!!
    Håller med om att konceptet är bra. Fika med kringaktiviteter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *