Stories från maj 2021

Posted on

Att maj var kall har jag redan förträngt. Att maj innehöll roliga utflykter, flera guldkorn och att vänner snart går att krama, det påminner jag mig om ständigt.

Stories från maj 2021

Majresan

Att åka på drygt ett dygns minisemester till Sigtuna för miljöombyte var minst sagt guld. Tydligt hur glad jag är i att resa, och hur den minsta resan kan stimulera en resetörstande skäl. Ville Ed var en fin del av denna lilla utflykt.

Sigtuna kan vara hur nice som helst

Majs favoritinlägg

Det var nog ingen favorit att skriva men jag är glad att listan över feministiska resmål finns och att jag fått så många uppslag på platser att besöka. Ett inlägg som däremot var desto roligare att skriva var listan över saker jag längtar efter. Tänk att se tillbaka på den om ett år eller så.

Majs flow och glow

Majs bästa flow är helt klart att mina foglossningskänningar verkar vara tillfälliga. Nu är de helt borta och jag vet inte vad av akupunkturnålar hos naprapat, mindre jobb, två dressyrpass på samma dag eller mer träning som gjorde susen. Kanske allt.

Majs bästa glow var dels när jag föreläste med full energi genom en skärm och dels den oövervinnerligt snygga gravidkropp som just nu infinner sig. Samt när vi red, var uppklädda och blev fotade av ett proffs.

Majs sämsta både flow och glow var när jag ramlade rejält med cykeln och fördärvande mitt knä. En vecka senare har jag inte full rörlighet och är fortfarande omplåstrad.

Spanar efter flygplan på Arlanda

Majs lärdom

En salig blandning. Att två tredjedelar av hajars hjärnor består av luktsinne. Att Eurovision inte skulle vara möjligt mellan olika provinser i Kina pga den nationalistiska enighet som landet håller på att bygga.

Majminne

Dessa bilder har dykt upp i mitt flöde. Fem år sedan jag var mer än måttligt hög på livet över att få uppleva saltöknen med min man och två roliga norskor.

Succée, precis lyckats med de bilder vi vill
T.ex. den här enda i sitt slag

Majbild

Månadens bilder är dessa på temat mat. Den ena när vi grilla och alla är glada, den andra när Elton är hungrig och får kalla pommes från gårdagen i bakluckan på vår bil. Vi reser alltid med stil så allt säga.

Maj och privatlivet

I början av maj insåg att min högst arbetstopp redan passerat och att det nu väntar ett allt lugnare tempo fram till semester (med undantag för en intensiv vecka) och sedan föräldraledighet. Konstig känsla.

Några guldkorn från vardagen har varit spelning av min syrra, frukost med vän och att jag börjat rida en gång i veckan.

Syster sjunger!
Fantastiska vän med en nästan lika god frukost

Majkänslan

Lättnad. Vet inte om jag känt mig så nedtyngd men det är så mycket som går i rätt riktning. Jobbomfattning, ljuset, restriktionerna, min tränings/rörelsemotivation, minstingens sovtider, USA:s politik. Högt och lågt men bättre blir det.

Majs reseplanerande

Jag har funderat en del på vart/om vi ska stanna något på vägen upp till mina föräldrar i juni. Samt om vi ska göra någon utflykt bara jag och Erik under våra dagar i Västerbotten. Förslag mottages tacksamt.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *