Revidera min Bucket list för resor och fylla år

Posted on

Min relation till min bucket list för resor har gått från att vara it’s complicated till in relationship. Idag fyller jag år och då passar det ypperligt att uppdatera den. Vad ryker och vad har äran att läggas till?

Jag skapade min första bucket list till min 30-årsdag för exakt två år sedan. Innan dess hade jag inte vågat eller velat skriva någon. Förklaringen till den är enkel: Allt som är nedprintat ska göras.

Fylla år och personlig utveckling

Under mina två år som bloggare har jag blivit bättre på att drömma och tillåta mig att säga dem högt utan att för den delen se dem som mål som ska uppnås. 2016 plitade jag ned min bucket list med 50 saker att göra innan jag dör. Nu två år senare har jag blivit så radikal att jag kan tänka mig att revidera den. Helt enkelt stryka platser jag inte lockas lika mycket av.

Det är en enorm förflyttning jag gjort. Från inte vilja skriva alls, till att tro att den är skriven i sten, till att idag se den som en levande lista. Hurra för personlig utveckling!

Födelsedagen firar jag med bästa tänkbara start näst efter frukost på sängen: Fil med mango. Därefter friskispass i Uppsala och häng med några nära vänner och sedan är jag utbjuden på middag av syster och en annan nära vän. Vänner alltså, ovärderliga!

Jag, Sara och Lisa i Brighton 2006. Kan även kalla oss fröken röd, fröken blå och fröken grön.

Så nu till själva uppdateringen.

Revidera Bucket list för resor

Raderas från min rese-bucket list

Det finns fyra saker på min bucket list som jag inte längre känner samma sug inför. Deras gemensamma nämnare är optimal selfie back-drop. Fyra storslagna mästerverk av mänskligheten som på alla sätt är imponerande. Byggkonsten är säkert enastående, och historien ring dess tillkomst lika så men jag vill ha något mer. Jag tror helt enkelt inte att dessa fyra ting kan ge mig det rus jag är ute efter.

  • Beskåda människans skaparkraft av Angkor Wat, Kambodja
  • Känna mig liten framför Chichen itza, Mexico
  • Rida på en kamel och spana efter en pyramid i Egypten
  • Besöka jordens sju nya underverk

Nykomlingar på min rese-bucket list – och varför

Hänga lite på ett Everest Camp i Nepal

Enda sedan Andreas berättade om hans månader i Nepal har jag suktat efter att få uppleva det landet och att knata upp till ett base camp vid Mount Everest tror jag är riktigt häftigt. Särskilt om det finns några adrenalinstinna topp-siktare på plats.

Foto av Andreas Holmberg

Delta i medryckande gudstjänst i Västafrika

I Zambia smet vi in i en kyrka där allt kändes som ett enda halleluja-moment med gospel och hela kittet. Jag som inte ens är lite religiös ville ändå vara en del av deras gemenskap. Kanske kan jag finna detta redan i Ghana vilket vore guld, att smälta in lär dock bli svårt av fler skäl än ett.

Sova i ett beduintält under stjärnklar himmel i öknen

Att rida på kameler och titta på en trekant vs höra historier framför en eld omgiven av tyst och mörk öken. Ett lätt val när jag tänker efter. Emil berättade om detta i ett medvetet porträtt om Dahab i Egypten och hoppas att jag en dag får uppleva det på riktigt. Med så lite turistfeeling som möjligt.

Spana från Kilimanjaros topp

Jag har mängder av minnen från vandringen längs Inkaledan och även om inte det är samma historiska upplevelse till Kilimanjaros topp så kommer den fysiska utmaningen sätta sina spår. Kilimanjaro är världens högsta fristående berg utan en bergskedja, en slocknad vulkan som börjar i savann där vilddjuren lever och slutar med snöbeklädd topp.

rese-bucket-list
Kilimanjaro ovan molnen

När jag summerar de fyra nykomlingarna noterar jag att tre av dem är på den afrikanska kontinenten. Jag är faktiskt inte ett dugg förvånad. Me♥Africa

Kanske är det tänkt att en bucket list bara ska innehålla det som är kvar att göra men jag föredrar att behålla även det som är genomfört. Hela min uppdaterade bucket list för resor finns menyraden högst upp.

Hur ser din bucket list ut?

4 thoughts on “Revidera min Bucket list för resor och fylla år”

  1. Det verkar vara mycket intressantare med din nya bucketlist. Stillastående är tillbaka gång. Utveckling är när man kan revidera åsikter.
    Jag har liksom ingen bucketlist. Är alldeles för impulsiv för det. Hittar jag något intressant så skriker kroppen JAA och annat får vänta! 🙂

  2. Din nya bucketlist verkar ju även vara mer fysisk ansträngande än den förra. Du går åt träningshållet helt enkelt?

    Jag har nog heller egentligen inget bucketlist. I alla fall inget som är nerskrivet på papper. De saker jag vill göra, precis som hos dig, ändrar sig ju också. Jag är nog rätt spontan. För några dagar sedan köpte jag en flygbiljett 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.