Stories från april 2020

Posted on

En långsam och skön april trots allt. Gör det bästa av dagarna och älskar ljuset som åtminstone alltid går att lita på så här års.

Om vi i februari var glatt ovetande om det vi skulle stå inför blev vi smärtsamt medvetna om det i mars. Nu i april känns det nästan som vi lever i ett nytt normalläge.

Stories från april 2020

Aprilresan

Vi åkte på utflykt till Lida Friluftsområde – lite av ett paradis faktiskt och jag har varit i Vinterviken med en kompis. Jag har också varit på dressyrspecial på Hallmyra och ridit. Allt ställs inte in och det är en fin coronavår trots allt.

Aprils favoritinlägg

Det inlägg som jag utan tvekan lagt mest tid på, och är mest nöjd med resultatet, är mitt inlägg om 100 tips för att resa hållbart. Jag har samlat på mig de där 100 tipsen under fyra år, hoppas den kommer vara till hjälp för många. Jag gillade också att skriva inlägget om våra tankar kring Vietnam. Ett inlägg som människor tycks börjat hitta till är mina tips om att sova i bilen – kul!

Aprils babe

Mina syskon! De är sånna kings och queens. Bror renoverar ett helt hus och har blivit tvåbarnsfarsa. Syster ett har släppt hennes första EP (lyssna här!!). Syster två är restaurangchef på Max i Skellefteå och leder just nu ligan med högst procent på deras kvalitativa löpande arbete jämfört med alla andra Maxrestauranger i Sverige. Hur balla är dom inte??

Syskonen Engström
Ja. Den är bilden är bilden är från 2013 då vi hade photo shoot som boyband/dansband en julaftonsmorgon.

Aprils lärdom

Jag älskar mitt land. Jag är så tacksam för hur våra myndigheter och politiker hanterat Covid-19. Att möjligheterna att vara utomhus finns kvar tror jag gör att jag och många med mig behåller en stor portion livsglädje. Att vara tacksam har jag sedan länge sagt att jag vill bli bättre på och i sådana här lägen är det lättare att vara det tycker jag. Skrev en tacksamhetslista om det.

Aprilminne

Jag tänker tillbaka på Bergen i Norge i april för ett år sedan. När jag och Wilda åkte vackra tågsträckor. När vi fick de storslagna vyerna och jag visste att det slog ett hjärta där inne.

Bergen
“Smidig” i vanlig ordning. Bergen april 2019

Aprilbild

Äntligen publicerades intervju med mig och Erik om vår resa till att bli föräldrar i Amelia. De hittade faktiskt mig tack vare mitt blogginlägg om vår IVF-resa.

IVF Amelia
Månadens bild är en bild på en bild 🙂

April och privatlivet

Rutiner börjar faktiskt arta sig här hemma även om undantagen är återkommande. Vi har nog aldrig haft så mycket vardag som vi har just nu med middag hemma båda två varje kväll. Vi håller på att styra upp det så kallade Lillrummet så det faktiskt är värdigt namnet istället för att vara ett förråd. Jag har också slutit en deal med mig själv. 8 minuters rehab av diverse kroppsdelar kl 8 morgon och kväll i 8 månader. Den här kroppen förtjänar att vara smärtfri.

Aprilkänslan

Balans! Det är så många gånger som jag upprepat att jag känner att jag är i balans. Att gå ned till två blogginlägg istället för tre har gjort stor skillnad. Jag och Erik har hittat ett flexibelt upplägg för att dela 50/50 på barn och jobb och att jag känner att jag även hinner beta av saker här hemma och träna lite nu och då. Det är så sköööönt att världen inte snurrar så himla snabbt!

April 2020 Lida
Med en glad person runt sig mest hela dagarna är livet rätt så trevligt

Aprils reseplanerande

Den här sommaren vet vi ju inte mycket om men jag räknar med att kunna spendera ett gäng veckor hos mina föräldrar och göra utflykter i närheten eller på väg dit. Vi har ett bröllop i Frankrike i slutet av augusti som vi hoppas på, mest för deras skull såklart. Utöver det – inget planerande.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

2 thoughts on “Stories från april 2020”

  1. ja vilken fin syskonbild , Ja ni är fantastiska alla 4 ( sagt av en jävig mamma)
    Skönt för oss alla att känna att världen snurrar lite långsammare synd bara att ett Corona virus behövdes för det
    Kul ide med 8:a träning!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *