Stories från december 2018

Posted on

December, årets sista månad, försvann i ett nafs. Kanske blir så när en tredjedel består av ledighet inbäddat i snö. Slutspurt på jobbet och sen sköna kilometrar i skidspåret. 

Stories från december 2018

Decemberresan

Det känns som att jag mest åkt tåg i december. Två gånger till Göteborg och en gång till Umeå. Det blir 24 timmar effektiv tågtid, och tänka sig, alla har varit right on time och jag har njutit av varje minut. Mer än så har det faktiskt inte varit och det har varit skönt.

Decembers favoritinlägg

Nog visste jag att gifta sig, skilja sig, dödsfall, skaffa barn och annat omvälvande är toppen att skriva om för bloggstatistiken så föga förvånande är inlägget om att vi ska gifta oss det mest lästa. Jag är så jävla glad och tacksam för att jag och Erik ska gifta oss. Helt sjukt! Ett annat uppskattat inlägg som också var väldigt roligt att skriva var inlägget Så vet du är en medveten resenär.

Decembers babe

Min älskade vän Lisa. Som är bra att hålla sig i när det kommer till nedanstående lärdom och som hjälper mig att fokusera på nuet och inte framtiden. Svårt är det när det väntas allt ifrån bröllop (som jag lätt springer före med) och ny chef (som jag inte vet vem det är) till alla dessa resor jag drömmer om som jag bara vill ska falla på plats. Det är alltså inte svåra eller tunga grejer, men det blir jobbigt när jag hela tiden vill vara före min egen tid.

december
Bästa Lisa när vi var i Warszawa och hon matchade sina kläder med husen på stora torget

Decembers lärdom

Det tänks mycket just nu vill jag lova. Jag har generellt ganska svårt för motstånd eller förändringar precis i början. Jag är som en katt som hatar att falla men alltid landar på alla fyra och då är ganska snabb på att hitta min riktning. Men där och då i fallet (och då inte alltid bokstavligt att känna att jag faller, utan mer symboliskt för det som är oklart vart/hur det ska sluta) tycker jag det är tufft. Jag behöver öva på att hitta lugnet i det ovissa, vila i att jag alltid landar på fötterna och att jag finner en väg när jag väl greppar marken igen.

Decemberminne

Den här decembermånaden har jag mest tänkt på de resor jag och Erik gjort i december 2016 och 2017. Den första till Södra Afrika då Erik friade på Arlanda. Facebook har snällt påmint mig om dessa glädjefyllda dagar. I december 2017 var vi i Marocko och njöt till fullo av sköna oplanerade dagar då vi bara tog vara på vad staden hade att erbjuda.

december
Favoriten njuter av sol i Marocko
december
”Förlovningsringarna” i Namibia

Decemberbild

Det som ligger allra tydligast på näthinnan är den magi som uppstår i synfältet av snö och hur enormt mycket jag uppskattar solen när den bara kikar fram några timmar om dagen. Hur solen gör gnistrande snö till guld och hur skogens alla grenar träder fram så mycket.

december
På prommis med päronen

December och privatlivet

Ett kort tag kändes det som att jag skulle stupa innan jul men den stressen la sig rätt snabbt. Med noll julkänsla åkte jag upp till mor och far och sedan har vi firat en för oss annorlunda jul och haft det himla bra ändå. Jag har dessutom fått träffa vänner här uppe i Västerbotten och jag älskar känslan av att allt är som vanligt trots att man träffas en eller två gånger/år.

Decemberkänslan

För-väntan. Som att jag väntar på framtiden. Hänger ihop med lärdomen. Både att jag bygger upp förväntningar men det känns även som att jag går om kring och väntar på saker. Väntan på att julkänslan skulle infinna sig. Väntan på att få stänga 2018 och gå in i 2019. Jag har lite mentalt arbete att göra för att vara här och nu och ingen annan stans. Svårt för en person som mig som älskar att planera. Allt och jämt.

december
Fullt fokus på för-väntan

Decembers reseplanerande

Min lillasyster ringde och sa att hon ville åka på en ”kulturell weekend” med mig. Chocken har knappt lagt sig. Därmed är det ännu oklart om det blir weekendresa, Gambia-charter eller inget alls.

Decemberlänkar

  • Har hittat en ny nördig och kunskapsfylld blogg: I huvudet på lokföraren
  • Och en annan som jag borde vetat om men förstått först nu att den finns är Tågbloggen av Per J Andersson/Vagabond

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *