Stories från februari 2020

Posted on

En händelserik februari har det varit, särskilt utifrån vad jag hade väntat mig av detta “lugnare”-föräldraledighets-tempo.

Stories från februari 2020

Februariresan

Jag gav mig på utmaningen att resa med bäbis på tåg på egen hand och det gick så mycket bättre än väntat. En tripp till mina päron och diverse vänner med fokus på mat, kortspel och umgänge.

Kusiner!
Fyra sorters bakverk för att fira min födelsedag

Februaris favoritinlägg

Det var roligt att skriva inlägget om att ha varit förälder i 99 dagar och tankar kring det. Självreflektion är allt som oftast utvecklande att ägna sig åt. Norrlands-inlägget är ett tema som jag gärna återkommer till framöver som skapat engagemang bland kommentarerna.

Februaris babe

Min kompis Anna Maria är en jäkel på att backa upp mig när jag har känslor all over the place. Hon hjälper mig sortera i känslorna (se lärdomar nedan) och acceptera att det som känns, det känns.

schladming
Jag och Anna Maria i Schladming 2015

Februaris lärdom

Att bli förälder har inneburit en del känslor jag inte riktigt känner igen mig i. Jag försöker omfamna och välkomna, se det som ännu lite mer personlighetsutveckling även om det först måste förekommas av att det är lite obekvämt att inte förstå sig själv riktigt.

Februriminne

Ghana 2018 och Gambia 2019, två resor jag gjorde i februari respektive år som fick mig att ta ytterligare självständighetskliv i mitt resande på egen hand. Att gilla att resa själv är jag så glad för, frågan är när jag kommer resa själv nästa gång, känns långt bort.

ghana
Uppe bland träden i Ghana februari 2018
gambia
Egentid vid havet i Gambia februari 2019

Februaribild

Han gillar redan att åka tåg och betedde sig som om han inte gjort annat än åka tåg i livet. Några gener har jag skickat vidare.

bäbis på tåg
Glad och taggad på att kika ut genom fönstret på allt som rör sig

Februari och privatlivet

I februari blev det lite för mycket jobb, lite för mycket bloggande och lite för lite av en chill föräldraledighetskänsla. Kroppen känns bra men det saknas väldigt mycket styrka, det blir allt mer tydligt. Jag är oerhört osugen på att ständigt, utöver min vanliga friskisträning, göra extra styrketräning för slippa ha ont när jag anstränger mig. Februari har även varit fyllt av fina stunder med vänner. Dop, promenader, middagar i plural.

Februarikänslan

Mixad kanske. Jag hittar ingen överordnad känsla som representerar månaden. På ett sätt självförtroende efter att ha tagit hand om Elton själv i fyra dagar när Erik var i London. På ett sätt otillräcklig för att jag inte varit “föräldraledig” så mycket som jag velat. På ett sätt tacksam och glad för att jag lyckas rodda ett aktivitetsfyllt liv.

Umeås gångtunnel tillhör topp tio av vackraste i Sverige, den börjar/slutar med detta. Så vill jag alltid känna, att jag lever.

Februaris reseplanerande

Februari 2020 går till historien som min mest intensiva reseplaneringsmånad i relation till minsta möjliga output. Visserligen landade jag i en resa men det var efter mycket vånda. Nu känner jag mig dock heltaggad på att besöka Innsbruck i april.

Februarilänkar

Dåligt med omvärldsbevakning i februari tyvärr.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *