Stories från februari 2022

Posted on

Februari 2022 kommer för alltid överskuggas av att den avslutades med att Putin tågar in i Ukraina. Men förutom det mörkret har det varit en betydligt ljusare månad för min del.

Stories från februari 2022

En månad med stora kontrasterna. Den omöjliga kombinationen av glad för att äntligen resa långt och länge och samtidigt är det krig i Europa. Får öva på att hålla två tankar och känslor i huvudet samtidigt på riktigt. Uppgiven och samtidigt så enormt glad.

Februariresan

USA, närmare bestämt Kalifornien under slutet av februari. Jag har så många känslor för detta land. Det är fantastiskt och fruktansvärt på samma gång. Så mycket trevliga människor som småpratar, så många vilsna och utslagna människor. Vi har lekt och umgåtts med våra barn, gått på farmers market och hängt vid stranden. Tittat på solnedgångar och njutit av väder utan jacka.

Tre av fyra blad i fyrklövern njuter av Kalifornalife vid stranden. Den fjärde sover i vagnen och njuter lika mycket.

Februaris favoritinlägg

Det är kul att samla ihop alla tips för ett resmål, den här gången var det dags för vad som finns att göra i Tarragona. Det är då jag får uppleva hela resan igen. Men på ett rent personligt plan gillar jag också att skriva ned vad jag tror om framtiden, mer specifikt mina tankar om åren 2022-2026.

Februaris investering, skörd och omfamnande

Jag börjar syna skörden! Jag har skickat mina sista korrekturer till formgivaren, snart är min bok här! Antalet beslut kring huset blir färre och färre, om två veckor flyttar vi in. Den största skörden av dem alla är vår resa när familjen kan umgås tillsammans. Det är helt fantastiskt att resa med Elton och se hur totalt överlycklig han blir av vågor och att springa fritt på stranden.

Jag vet inte om jag kan omfamna europas säkerhetsläge. Två år av pandemin övergår i krig, kanske med hela europa om våren urartar sig. Fy fan.

Skörden. Varsin kopp varmt gott och två barn som sover.

Februariminne

Antalet He’s so cute är fler än vad jag kunnat hålla koll på. De syftar på Elton alltså. Det är tanterna, men det är också unga killar. Han ger high five, vinkar, skickar slängpussar och får göra social interaktion med främlingar som Sveriger aldrig erbjuder. Där får han max ett hej och ett leende tillbaka när han charmar totalt. Även om jag själv är oerhört dålig på small talk och oftast stänger in mig i min egna värld när jag är ute och rör mig så blir jag tokig på det Sverige totala frånvaro småsnack med folk.

En av gångerna då han charmar, dansande till en gatumusikant

Februaris lärdom

Det är nyhetspoddarna som är mina källor till ny kunskap. Afrikapodden berättade att Kenya haft nationellt el-avbrott. Hela landet utan el. Kan du tänka dig? Sjukhusen klarar sig, men de som driver en liten affär förlorar värdet i alla sina kyl- och frysvaror. I Afrika är det också mindre en promille som äger 40 procent av tillgångarna. Svårt att ta in. Radiokorrespondenterna berättar hur Putin tänker och Ryssland fungerar.

Februaribild

Barn är inspirerande på det sättet, att det är det lilla som skapar lyckan. I det här fallet en jordgubbe och friheten att röra sig som en själv vill. Helt seriöst, inte givet för alla människor i världen.

Happy life!

Februari och privatlivet

Hela februari har varit betydligt lugnare än januari. Det värsta är gjort nu även om det varit tre ganska intensiva veckor för en mer ljuvlig i USA. Det börjar finnas utrymme i huvudet för att visualisera saker jag tidigare inte haft plats för. Hur jag ska komma igång med träningen igen. Vad jag ska göra med mitt nystartade företag kopplat till bok och blogg. Hur jag ska skapa Strängnäs till mitt hem. Det är så skönt att det finns lite mer andrum efter fyra månader av noll marginaler.

Februari har också varit en månad då jag byggt en snögubbe lika stor som mig själv, myst med min minsta, firat min födelsedag med datenight och barnvakt (tack!) och badat med mina barn. I vår podd Relationssamtal by Vismer har vi spelat in ett avsnitt om tacksamhet, det var väldigt fint!

Familjen i solnedgången och de sista röda minutrarna.

Februarikänslan

Pannben, upplopp, fighting spirit. Parallellt med de svenska OS-stjärnorna har jag motiverat mig att göra lite till för att snart få belöningen. Jag blir blödig varje gång någon tar medalj, så himla fint att få betalt för hårt slit.

Februaris reseplanerande

Erik stod för alla bokningar för hela USA-resan och det mesta av researchen. Tacksamheten för det. Vi har planerat dagarna dag till dag men också hunnit fundera lite på hur vi tänker kring vår långresa nästa höst. Om det inte är ett tredje världskrig då vill säga. 🙁

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.