Stories från mars 2020

Posted on

Det har gått så sjukt fort. För en månad sedan skrev jag mina stories av februari och jag nämnde inte ens Corona. Nu har mars gått och mycket är totalt omkastat.

Stories från mars 2020

Marsresan

Mars har ju gått ut på att röra sig så lite som möjligt. Jag hann göra en resa till Göteborg precis när Corona var på allas läppar men inte hunnit dominera samtalet fullständigt. Min resa till Göteborg gav mig ännu en erfarenhet av att resa med bebis på tåg. Skrev ett tips-inlägg efter det.

mars 2020
Elton megatrivs i liggdelen uppställd i sätet

Mars favoritinlägg

De flesta inlägg som många brukar läsa har totaldykt. Folk googlar inte på resor, bloggtrafiken talar sitt tydliga språk. Mitt mest lästa inlägg är däremot de positiva effekterna av Corona som jag vågade mig på att skriva.

Mars babe

Anders Tegnell, Folkhälsomyndigheten. Maken till stabil, kunnig och tålmodig person har jag nog aldrig sett i en TV-ruta. Inte en gång tröttnar han på frågorna, han upprepar samma budskap miljarder gånger och får det ändå att låta som att det är första gången han säger det. Imponerande!

Mars lärdom

Det går inte att förutspå framtiden. Den lärdomen blev just kännbar i praktiken. Jag tror det på sikt är så himla nyttigt att bli påmind, och medveten om, att precis så är det. Jag tror det gör mig mer ödmjuk, mer flexibel och mer uppskattande mot livet i allmänhet.

mars 2020
Att jag fortfarande kan rida, att det inte ingår hästförbud, är jag otroligt tacksam för.

Marsminne

Segerkänslan som jag kände efter föreläsningen var väldigt skön. Jag får verkligen en kick av att prata inför människor och eftersom det gick bra så vill jag bara göra det igen. Och igen. Det ska bara bli lite bättre läge…

Tack också till min vän Elin som med trygg famn tog hand om Elton under föreläsningen. Han sa inte ett knyst och jag glömde för 33 minuter att jag hade en son.

mars 2020
Redo för föreläsning med stabil barnvakt

Marsbild

I mars har jag och Erik varit ett par i fem år så vi firade att vi levt en sisådär 10 % tillsammans av den tid vi förhoppningsvis har kvar att leva. Om fem år känns länge så är 10 % ingenting. Det firades med en utflykt till Tyresö slott och en lyxig fika.

mars 2020
Han är bäst, ingen protest!

Mars och privatlivet

Jag tror att mitt liv har förändrats relativt lite jämfört med många andra i Stockholm. Mina vardagar har precis som tidigare bestått av promenader med min trevliga granne, bebishäng i myspölen jag byggt och tid framför datorn. Jag har också väldigt aktivt försökt behålla det vardagliga inom tillåtna ramar. Tränat på friskis, varit på ridhelg och gjort små utflykter.

mars 2020
Jag har gjort den här!

Marskänslan

Ovisshet. Jag hoppades länge på min resa till Innsbruck men det är bara att ge upp. Jag håller tummarna för att min Sverigesommar ska kunna bli av. Jag blundar hårt varje gång något tyder på att Vietnamresan skulle kunna vara hotad. Utöver denna ovisshet så känns det mesta andra rätt lugnt för min egen del och bubbla som jag befinner mig i.

Mars reseplanerande

Det har väl snarare handlat om att avplanera resor. Så nej, inte mycket kul att skriva om på detta ämne

Marslänkar

  • Dryden har skrivit ett viktigt inlägg om det orimliga i att resebloggare ska göra saker gratis
  • Reform Travel gjorde ett viktigt inlägg på internationella kvinnodagen om att stödja kvinnor i resebranschen
  • Cathinka har skrivit ett intressant inlägg om när Portugal gick in i undantagstillstånd.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

2 thoughts on “Stories från mars 2020”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.