Stories från mars 2022

Posted on

Mars har varit intensiv och härlig. På ett personligt plan har nästan bara roliga saker hänt och jag har fått resa och skördat.

Mars kan bli en av år 2022 mest händelserika månader. En USA-resa, en sjuårsdag, en bokleverans och en flytt. Och samtidigt känner jag mig mer energifylld än på länge.

Stories från mars 2022

Marsresan

Arizona! En ny delstat, en storslagen canyon, förstärkta relationer med vänner i USA och ännu mer upplevelser till familjen att lägga i minnesboken. Mitt inlägg om två olika sidor av samma resa beskriver ganska väl hur vi hade det.

Alla glada
Minst en är ganska less

Mars favoritinlägg

Det tog sin tid och det blir aldrig ett komplett inlägg men att beskriva 15 olika typer av turism var väldigt intressant. Det finns så många olika anledningar och sätt att resa på. Mitt mest lästa inlägg denna månad säger något om samtiden: Göra pass till barn

Mars investering, skörd och omfamnande

Skörden är här! Efter månader av investeringar i hus och bok har vi flyttat in till ett renoverat våningsplan och boken finns i min hand. Jag försöker omfamna att de här åtta månader av föräldraledighet är slut och att så mycket annat än mitt barn fick fokus. Jag fortsätter vara hemma på halvtid till efter sommaren så jag har chans att investera lite mer i familjegoset framöver. Nu väntar ytterligare lite mer investering i planering inför boklansering och renovering av källaren – sen ska väl ändå skörden rulla på nästan av sig själv. Nästan.

Mars lärdom

”Ibland är det jobbigt att vara i normen” Så sa min vän till mig och det var så himla klokt. Jag söker ofta det unika, vill undvika det klassiska. Åtminstone tror jag det om jag själv. Men samtidigt vill jag inte missa de största sevärdheterna och bor i hus i småstad med två barn. Kan det bli mer klassiskt? Detta tål att tänkas på lite mer.

Marsminne

När min fantastiska man köpte en solros till mig. Precis som han gjorde för sju år sedan när vi var på vår första utlandsresa tillsammans.

Kalifornien 2015, en månad efter att vi blev ett par
Kalifornien 2022. Någon vecka innan vår sjuårsdag.

Marsbild

En krispig förmiddag gick vi ett stenigt landskap och pratade om vem som äger naturen och kan göra anspråk på den.

Mars och privatlivet

Mars har mest bestått av väskor och kartonger. Resväskor i kubik under vår USA-resa. Flyttkartonger att packa ned. Flyttkartonger att packa upp. IKEA-kartonger att riva upp och lådor att montera. Mellan varven krattar jag lite på vår tomt, upptäcker lekparker med barnen och gör fotosessions med min bok. Och så har jag börjat se den norska serien Lykkolandet som ett bevis för mig själv att tempot är lugnare.

Marskänslan

En dos frustration över att det tog sån tid att komma iordning i huset, en dos glädje över att vara på plats och en stor portion tillförsikt inför det som komma skall. Kommer vi gilla huslivet? Kommer Ryssland backa undan? Kommer boken hissas eller dissas?

Mars reseplanerande

Vi pratar en del om Vietnam i höst. Att långa visum inte finns att få. Att starka restriktioner råder just nu pga nya utbrott. Kommer det ens vara najs att vara där? Vi har bestämt att vi åker någonstans en längre period men det kan bli både Asien, Europa och Sverige. Det kan bli en plats och det kan bli flera. Världsläget och händelseutvecklingen får styra.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *