Stories från november 2019

Posted on

November 2019 är och förblir en speciell månad. Månaden då två blev tre och i princip allt kretsat kring ett nytt liv och noll och ingenting om resor.

Stories från november 2019

Novemberresan

Det finns en hel drös kortare resor att välja mellan som 2019 års novemberresa. Den när jag gick från jobbet gråtandes av smärta när jag funderade på hur jag skulle stå ut i tre veckor till. Den till förlossningen som jag idag inte ens minns, den gjorde uppenbarligen inget avtryck. Den första barnvagnspromenaden. Första gången jag ammade på en perrong. Det blir ingen av dem. Novemberresan som gjort störst avtryck är den hem från BB och den efterföljande känslan av att komma hem som förvånande nog var väldigt lik att komma hem från långresa.

november 2019
Redo att åka hem i för stora kläder 🙂

Novembers favoritinlägg

Det märks att höst/vintersäsongen av resor börjar dra igång, mina inlägg om Gambia och Ghana läses betydligt mer just nu än i somras – kul. Av det som publicerats i november är jag väldigt glad för mitt Att göra i Slovenien-inlägg som jag hoppas ska ge många inspiration till – enligt mig – Europas bästa resmål.

Novembers babe

Lilla Vismer. Såklart, vem kan annars vara månadens babe om inte mitt eget barn som sett världens ljus.

november 2019
Fin är han, snart med en personlighet men än så länge någon som mest låter som en hel djurpark eller dinosarieklubb

Novembers lärdom

Jag verkar ha ett ständigt behov av att utmana mig, eller bevisa mig, som får mig att utvecklas. Det är en bra insikt om mig själv. Jag har såklart lärt mig massor om hur det är att ta hand om en liten bäbis men också om hur det är att bo på udda platser, människors drivkrafter och annat under alla de dokumentärer som jag och Erik sett.

Novemberminne

Ett av mina starkaste minnen är när jag hade de värsta värkarna och jag är halvt bortkopplad i ett dimma av smärta och rus av lustgas men som ändå inte riktigt hjälper. Då gjorde vår barnmorska Emma en fantastisk insats och fick kontakt med mig genom panik och tårar. Svårt att förklara men otroligt starkt och viktigt. Hon kunde sin grej.

Novembers bild

Det här den första av väldigt många selfies jag ska ta med mitt kära barn.

november 2019
Två pigga och glada!

November och privatlivet

Det har varit en konstig omställning att finna sig i att dagarna inte består av särskilt mycket leverans. Att dagens att-göra-lista kan vara kort eller obefintlig och om jag inte gör det som står på den så händer ingenting. Allt kan vänta till imorgon. Som att gå ned i ett ofrivilligt lunkande semestertempo utan att vara på semester. Samtidigt är jag bitvis rastlös, vill röja undan en del saker jag vill få gjort så än har jag inte helt landat i nån typ av harmoni. Om den ens finns.

Novemberkänslan

Lättnad. Det har inte varit översvallande. Ingen eufori eller panik. Det har egentligen varit en enda lång känsla av lättnad och glädje. Över att förlossning gick bra, att Lilla V kom ut hel, ren och frisk. Att det har känts så “lätt” att bli förälder och ta sig igenom dygnen. Det har inte varit rosa moln men det har varit klart väder och bara någon enstaka dimtuss att rida ut.

november 2019
Premiär med barnvagnen kändes inte så svårt, läskigt eller konstigt som jag väntat mig. Ännu en sak att vara lättad över.

Novembers reseplanerande

Vi har bokat en kort visit till Göteborg och sedan ska vi åka upp till mina föräldrar över jul. Det planerandet består just nu i att avgöra om vi ska köra allt på en dag eller dela upp det i två med en natt i Sundsvall. Större planer än så finns det inte. Men i bakhuvudet funderar jag lite på en vårweekend med mig själv, ett barn och en bärsele 🙂

Novemberlänkar

Jag ska ärligt säga att jag läst väldigt lite bloggar utan mer 1177 men dit är det ju inte så roligt att länka så jag skippar helt enkelt det.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

2 thoughts on “Stories från november 2019”

  1. Tack vare dig, Erik och lilla V fick vi som nyblivna mormor och morfar en fantastisk resa med SJ.Härligt att sova på tåg som naturligtvis kom i tid.
    En lugn och fin helg med lilla familjen som verkade må så gott. Vi besökte ju också Rosendahls trädgård som gav mersmak
    Slutligen vill jag bara kommentera: Vilken pangbild på lilla V:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.