Stories från oktober 2017

Posted on

Oktober skiljer sig från andra månader detta år. Inga resor, ett betydligt lugnare tempo och en höst jag gillat ovanligt mycket. Känner mig redo för en mörk november. 

Stories från oktober 2017

Oktoberresan

Jag var förvisso i Florens under oktobers första dag men överlag har det varit en ovanligt lugn månad. Birmingham blev inställt och istället passade jag och Erik på att ta vara på det bästa av höst-Stockholm. Vi besökte två äppelmusterier på Ekerö drygt två mil från Sundbyberg och knatade upp för Hammarbybacken.

Oktober Hammarbybacken
Njuter av hösten och Erik fångade det alldeles ypperligt på bild

Oktobers favoritinlägg

Det har varit en bra bloggmånad med flera inlägg som engagerat vilket är roligt. Mitt inlägg om sjalen har uppskattats av många och mina tveksamheter kring Gran Canaria har mött både motargument och tips. Känner mig redan lite mer öppen inför dessa öar. Mest lästa och kommenterade är inte så överraskande inlägget om att jag blev invald i Influencers of Swedens styrelse. 

Oktobers babe

Alla gäris som delat med sig av sina upplevelser under taggen #Metoo och alla som i samband med det för konstruktiva samtal med deras partners, bröder och vänner. Låt aldrig samtalet tystna. Jag bloggade lite om #Metoo ur ett reseperspektiv.

Oktobers lärdom

  • Jag är svinbra på att sätta upp förväntningar och lika dålig på att hantera besvikelse när de inte uppfylls
  • Det finns en massa kreativitet och idéer i mig om jag bara tillåter mig att blomma ut. (Har något väldigt kul på gång som jag ska avslöja om några veckor)
  • Det går att klara sig fint genom oktober med varken höstdepp eller hösttrötthet

Oktoberminne

Erik skickade en bild från när vi vad i Dubai. En food truck hade premiär och en fotograf ville låna oss som modeller och självklart ställde vi upp på det. Det var en himla fin resa den där månaden i Södra Afrika och Förenade Arabemiraten. Vi har inte rest bara vi sedan alperna i mars och jag saknar det verkligen. Tur Marrakech inte är så långt bort.

Dubai Marina
Moylos Burgers premiär vid Dubai Maria. Foto: Zhaniya Baimbetova

Oktoberbild

En av oktobers veckor spenderade jag i idyllisk höstmiljö på Sånga-Säby Hotell och Konferens  under en internatutbildning om civilsamhället. Tunga forskningspass blandades med reflektionspromenader omgiven av alla nyanser i grönt-gult-rött.

Sånga-säby
Höstfärger i Sånga-Säby

Oktober och privatlivet

Så kom äntligen dagen då jag blev av med en tjänst, fick sluta hitta ursäkter för att inte träna och haft flera lediga helger hemma. SÅ skönt. Ridit, haft inflyttningsfest, gett mig sovmornar i plural, krattat höstlöv, planerat uppfräschning av lägenheten, shoppat, träffat massa tjejkompisar och firat med Erik på min favoritrestaurang. Jag lyssnar dessutom på en hel drös med poddar jag gillar och hittar nya hela tiden.

Oktoberkänslan

När bitarna faller på plats. Vad är känslan för det? När lugnet börjar ta plats och det känns som att jag hinner med på ett helt annat sätt. Struktur skapas, jag har styrsel på min kalender och uppenbarligen så mycket estimerad tid att jag tar mig an ett nytt styrelseuppdrag. Ro kanske är ordet. Oktobers känsla är rofylld även om allt är relativt.

Sånga-särby
Ro är ordet för oktober

Oktobers reseplanerande

Så fort jag formulerat inlägget om att jag behövde en resepaus kom suget. Jag har njutit av tid hemma men googlat orimligt mycket för att hitta en vettig resa under jullovet. Lyckades till slut men något helt annat än vad jag hade tänkt mig. Mer om det i ett annat inlägg. Jag har även så smått börjat drömma om 2018 med fokus på drömma som jag övar på istället för att planera. Så mycket att se fram emot och det är tur att alla resor inte måste få plats 2018.

Oktoberlänkar

⇒ Den nya podden Friluftspodden har kommit signerat Linnea och Pierre. Att upptäcka mer av Sverige står på min långsiktiga lista och kanske kan denna podd inspirera mig att resa mer nära.

⇒ Pernilla på Utochspring har bloggat om vad Resa medvetet innebär för henne. Så roligt att läsa. Tänk att jag önskar att alla som bloggar skrev ett inlägg om hållbara och medvetna resor.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

4 thoughts on “Stories från oktober 2017”

  1. En rofylld oktober, vad fint det låter! Och bilderna i rött, guld, orange och gult bekräftar verkligen den känslan. Du gav mig verkligen inspiration till både att skriva, fota och våga ta det lugnt med mitt resande. Tack för det! Hoppas hösten fortsätter med lika mycket ro!

  2. Skönt om man kan känna att man kan behöva en resepaus 😉 Har inte hänt mig ännu, men kanske en vacker dag. Verkar som en skön rofylld höst. Tråkigt det där med inställda resan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *