Stories från oktober 2019

Posted on

Oktober har känts som en lång månad av omställning och förberedelser. Men också en månad av Sverigeutflykter och fantastiska vänner.

Stories från oktober 2019

Oktoberresan

Oktober har bestått av hemmatid och tre kortare utflykter med fokus på umgänge, god mat och natur. En hästhelg på underbara Hallmyra med varm utomhuspool under stjärnklar himmel. En tack-middag för ett av våra bröllopsvärdpar i Linköping. Och en myshelg utanför Nora med korvgrillning och lyxmat på Bryggerikrogen.

Oktobers favoritinlägg

Ett av mina egna favoritinlägg, resehacks för att resa med nattåg, delades i en stor norska facebookgrupp Togferie vilket är roligt. Av de inlägg som författats i oktober gillar jag min guide till att Mangart i Slovenien och inlägget om alkohol och turism.

Oktobers babe

Min kära vän Catharina som fyllt 60 år. Vi firade med en middag på favoritrestaurangen SMAK och pratade om allt mellan himmel och jord. Jag är så galet tacksam för de vänner jag har som tillhör en helt annan generation. Klokskapen, tryggheten och visdomsorden haglar.

Oktobers lärdom

Det mest uppenbara är allt jag lärt mig (i teorin) om förlossningsförberedelse. Hur skulle jag klara mig utan poddar och ljudböcker? Det är så jag lär mig saker nuförtiden. Har även lyssnat på historiepodden och där har jag fokuserat på utvecklingen i några länder i Afrika.

Oktoberminne

Det är många resor jag sett tillbaka på genom mitt inlägg om hur min egen resenärs-resa sett ut. Det blir så tydligt hur mycket jag vuxit av de resor jag gjort på egen hand. Från Balkanresan som var en prövning på många sätt, till Italien som mest var en enda lång njutning och mina två resor till Ghana och Gambia då kände mig som queen of travels.

Oktoberbild

Underbara skog, snälla häst och en modig man som tar alla chanser han kan på att bli bättre att rida.

Erik och Björnen

Oktober och privatlivet

Oktober har varit ett långlopp av fix och trix. Vi har inhandlat diverse nödvändiga babyprylar, jag har pendlat till Ikea, vi har levt i renoveringskaos och byggdamm. Utan dusch och med hinkspolning i sex veckor har gått förvånansvärt bra trots att två dygn krävde kiss i burk… Jag och Erik har förflyttat vår gräns för integritet ytterligare, kanske bra förberedelse inför förlossning och småbarnsliv.

Oktoberkänslan

Transition. Det är väl inte riktigt en känsla utan snarare ett tillstånd. Jag är i en övergångsfas och det är så fysiskt tydligt. Kroppen förändras, att-göra-listan på jobbet fylls inte på utan har faktiskt ett slut, badrummet och diverse inköp. Jag är omgiven av förändringar i fysisk form och tackar återigen för att det mentala följer med i processen och varken är före eller efter.

Oktobers reseplanerande

Har inte blivit vidare mycket av detta förutom att jag drömmer om lite resor jag vill göra under 2020 med bäbis i sele. Är svårt att vara särskilt konkret i detta utan jag vet vad det är för krabat som kommer ut och hur jag känner inför det.

Oktoberlänkar

Dryden har skrivit om haze i Singapore som jag inte hade en aning om. Dis orsakad av illegala skogsbränder i Indonesien. Inte bra för klimatet minst sagt!

Come fly with me har skrivit om hennes tankar kring att vara klimatvän och samtidigt flyga och 4000 mil om vårt beroende av olja hur en bäst kan bidra som gav mig en del nya tankar. Alltid roligt.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

4 thoughts on “Stories från oktober 2019”

  1. Jag har tänkt så mycket på dig de senaste dagarna och undrat hur du har det. Nu fick jag liten glimt in i ditt liv – tack för det! Tänker på dig och hoppas att du mår bra. 🙂

  2. Så fint att få en liten uppdatering! Förstår att det verkligen är förändringsprocesser just nu. Omställning inför det livsomvälvande. Tänker ofta på dig och hoppas att du mår så bra du kan. Så fint att Erik tränar på ridningen så att ni kan dela det och heja er som förflyttar gränser i relationen. Du är så inspirerande Linda! Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.