Stories från september 2021

Posted on

September blev en månad med massa vardag utan rutiner och flera utflykter som förgyllt veckorna. Det är en mix utan balans men så livet är just nu.

Stories från september 2021

Vart tog september vägen och vad gjorde jag egentligen? Det är en enda flytande sörja av amning, blöjbyte, lekparkslek och vab. Men också en hel del avbrott i vardagen med utflykter och guldkorn. Jag har varit både hos hästarna på Hallmyra, i Gustavsberg på Värmdö, hälsat på vänner och släkt i Eskilstuna/Västerås samt gjort en tur till Ekerö och en till Taxinge slott.

Septemberresan

Vi hade en heldag i Gustavsberg på Värmdö. Åkte på loppis, åt en lunch i solen i godan ro när båda barnen sov, besökte ett fik i Nacka där vi åt en nybakt kardemummabulle och sedan avslutade med en god middag på The Old Smokehouse med ungarna i vagnen. Vi firade företagsframgångar och en månad som tvåbarnsföräldrar. Ett fin heldag!

En enkel lunch av kalla makaroner, den minsta kunde inte vara mer nöjd
The Old Smokehouse, mycket trevligt och gott!

Septembers favoritinlägg

Jag gillar mitt inlägg om Skellefteå, kanske inte minst för att jag tycker att det verkar vara en stad med mycket uppsving. Det är där det händer så att säga. Mitt mest lästa inlägg är min storsammanfattning av de bästa sommarpraten 2021. Kul att många hittat det.

Septembers flow och glow

Ett flow är att jag börjar få rutin på den uppbyggande träningen efter graviditet – snart får jag köpa mig ett friskiskort! Glowen är det faktiskt sämre med. Jag ska boka in lite behandlingar under oktober så kanske det känns bättre.

Septembers lärdom

Det är inget nytt men ändå en påminnelse. Jag är dålig på att acceptera saker när det inte är/blir som jag vill. Jag är van att kunna styra och ställa mycket med mitt liv och när jag inte har makten att bestämma allt så kämpar jag oftast lite hårdare. Det är svårt när det handlar om pandemi, vab eller två barns behov. Det är bara att öva mera

Septemberminne

När jag och min vän kom först av alla till Taxinge slott och fick se hela kakutbudet helt orört. Att besöka ställen under lågsäsong är verkligen en hit!

Nam, nam, nam, nam.

Septemberbild

Jag må vara färgmatcharnas drottningen, iaf förr, jag har tappat takterna något på senare år. Men, en dag så upptäkte jag detta: en oplanerad totalmatching

Blårandigt for the win

September och privatlivet

September har bestått i att försöka få flyt i tvåbarnslivet med den ena vabbandes var och varannan vecka. Det var långt ifrån vad jag hade räknat med (alltså redan i aug/sep, vabbuari har inte undgått mig) och de dagarna med två barn är ganska tuffa. Mina föräldrar har varit här en helg vilket varit guld värt för oss alla.

Septemberkänslan

Jag har svårt att sätta ord på själva känslan men jag är i nån form av omdaningsperiod. Det nya livet ska accepteras, jag håller på att förhandla om med mig själv vad jag ska fokusera på. Känslan är någon mix av oro, förväntan, tillförsikt och förvirring.

Septembers reseplanerande

Att vi har bokat några dagar i Tarragona i Spanien känns fantastiskt. Oj, så jag längtar! Den planera och länga efter den resan fick mig också att inser hur mycket jag längtar efter att få göra mer av den varan. Måtte det bli mer resor 2022 för mig!

Septemberlänkar

Halloj världen har skrivit ett tänkvärt inlägg om det stora hoten mot resande och om gulderan av resande kanske är över.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

2 thoughts on “Stories från september 2021”

  1. Kul månadssammanfattning! Och tack för länken.Småbarnsåren är speciella. Tuffa och underbara på en och samma gång. Känslan av oro, tillförsikt och förvirring och av att behöva prioritera känner nog många småbarnsföräldrar igen sig i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *