Strories från september 2017

Posted on

September har varit en härlig månad med stor variation. Sköna hemmakvällar, hästhelg, intensivt jobb och så en Florensweekend. Ombyte förnöjer så att säga. 

Stories från september 2017

Septemberresan

Florens – du mysiga lilla stad, tack för all bloggenergi du gav mig. Perfekt stad att strosa i och lätt att älska för den som gillar shopping med pengar på kontot. Jag hoppas att en weekendresa på egen hand kommer bli tradition från och med nu. Tack alla som på olika sätt övertygat mig att våga testa att resa själv. Nu är inte äta mat på egen hand lätt som en plätt.

Florens
Vackra Florens

Septembers favoritinlägg

Mest läst är (föga förvånande) mitt inlägg om att vara prestationsdriven medan det som skapat mest engagemang (inte föga förvånande) är inlägget om björnungarna i Thethi. Har tänkt mycket på det där och det är ju det som driver mig att fortsätta ställa de där svåra frågorna.

Septembers babe(s)

Tuvegänget som jag lärde känna i gymnasiet och som jag sprang Tjejmilen med. En av dem var dessutom med och myntade konceptet Veckans babe på gymnasiet vilket vi haft enormt roligt åt genom åren. Dessa girls var några av de relationer jag mest rädd för att förlora när jag flyttade från hemhem till Stockholm. Jag kan bara konstatera att avståndet inte har knäckt dessa relationer. <3

Black-Girls när vi bodde i Tuve utanför Göteborg 2008 på en av våra helgpowerwalks. Jori, Jos, Emet och Indala

Septembers lärdom

I händerna på jätten Facebook/Instagram känns det allt viktigare att fokusera mer på min egen sajt än att förlita mig på digitala kanaler. Visst kan Google ändra förutsättningarna för hur folk ska hitta min blogg. Men att satsa på att stärka min egen reseblogg känns helrätt, inte minst med tanke på hur branschen utvecklas med tanke på #jagärinos. Min blobbweekend har ägnats åt att bland annat rensa upp i kategorierna. (Är jag störd om jag finner det rofyllt?)

Septemberminne

Insvept i filtar med tända ljus på balkongen satt jag och Erik och pratade om vilket liv vi vill leva. Hur mycket vi vill ses, vilka resor vi vill göra tillsammans och var och en för sig. Hur vi ska få till en vardag där vi umgås och hinner prata samtidigt som vi båda älskar att säga ja till saker åt höger och vänster. Himla fin stund!

Septemberbild

Jag ser det som lite av en sport att lyckas ta bilder på mig. Utan att be om hjälp och utan fjärrutlösare eller stativ. Ta det som finns i närheten och bygga upp, försöka skapa fokus och springa in i bilden innan självutlösarens tio sekunder gått. Gick ganska bra den här gången också.

september-stories
Framför Battistero di San Giovanni

September och privatlivet

Första halvan var pressad, andra halvan var det som att alla deadlines jag någonsin haft försvann. Nedräkningen fortsätter till jag slipper balansera mellan två tjänster. Alvik blev till slut sålt (alltså lättnaden!). Ett stycke breakdown har jag tagit mig igenom som råkade sammanfalla med både sista deadlinepuckeln, PMS och begynnande förkylning. Skönt dagen efter. Utöver det funderar jag mycket kring det här med att ta dagen som den kommer och sätta planer. Jag är en master på det sista men mindre bra på det första som ni lär veta vid det här laget.

Det är kontrasterna som gör det hela lite roligare, inte sant?

Septemberkänslan

Höstpepp! När mörkret kommer tåga in som värst i mitten av oktober ser jag mängder med ljusstrålar. Det finns helt klart risk att jag har för höga förväntningar på att jag kommer känna mig så mycket mer fri då men då får jag ta den smällen då. Just nu är jag bara glad i allt vad sensommar och höstmys heter.

Septembers reseplanerande

Florens har fått en och annan tanke men framför allt har månaden ägnats åt att drömma om resor på kort och lång sikt. Både när jag sprang tjejmilen, i soffan när jag och Erik spann i väg på vad vi vill göra framöver och när jag formulerade min stordröm om att rida genom Sverige. Och så har jag bokat en weekend till Marrakech i december!

Septemberlänkar

  • Daniela har skrivit ett mycket tänkvärt inlägg om res-snobberi och att vi alla ser på världen på olika sätt.
  • Evelina har tidigare skrivit om etiskt resande och hur vi kan tänka kring det.
  • Moa har gjort en resereflektion (hoppas mina inlägg inspirerat) om att uppleva resor genom iris eller kameralinsen.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

4 thoughts on “Strories från september 2017”

  1. Tack så mkt för länken!
    Ja du inspirerar mig verkligen 🙂
    Tråkigt med er resa, har sett fram emot att få följa och läsa om den.

    Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.