Min första debattartikel publicerad hos Aftonbladet

Posted on

Idag sträcker jag på mig lite extra. Idag har min första debattartikel för Resa medvetets räkning blivit publicerad i Aftonbladet – både på nätet och i papperstidningen. En milstolpe till är nådd och målet ett steg närmare. 

Varför en debattartikel?

Så länge jag varit medveten om omvärlden har jag haft som dröm och ambition att på olika sätt förbättra världen genom min livstid. Resamedvetet.se är en av de plattformar där jag får utlopp för min önskan att få bidra, påverka förändra. För att uppnå detta behöver jag nå ut till långt många fler än de som läser bloggen. Så jag skrev helt enkelt en debattartikel och den är nu publicerad hos Aftonbladet.

Jag skriver

Det finns mängder av resebeteenden vi gör för att vi inte är pålästa och för att vi inte orkar bry oss. Det får vara slut med det nu! Vi lever i ett informationssamhälle och du som resenär är skyldig att läsa på och ta beslut som bygger på kunskap och reflektion.

Läs hela artikeln här

Nu hoppas jag att jag rör om i grytan hemma i de semestrande röda skärgårdshusen och stugorna på landet. Några kommer rycka på axlarna, några provoceras, några bli irriterade och tycka att jag har fel. Förhoppningsvis sår jag ett frö hos en och annan och förändringen kan börja hos ytterliga några till.

Att få debattartiklar publicerade är inte helt lätt men om saker går enligt plan är detta den första och inte den sista.

Vad tycker du att nästa debattartikel borde handla om?

7 thoughts on “Min första debattartikel publicerad hos Aftonbladet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.