Lansering av resamedvetet.se och sju förändringar med bloggen

Posted on

Äntligen dags för namnbyte och nyheter här på resebloggen. Som jag längtat efter att få visa upp allt jag filurat på i månader. Välkommen till resamedvetet.se!

Idag, den 14 juni 2017, fyller 155cm.se 500 dagar och hur firar jag då det? Jo, genom att vara så otacksam för vår tid tillsammans så att jag förlägger namnet i koma. Det är dags för fas nummer två av mitt resebloggande – en hel radda uppdateringar och nyheter. Välkommen att hänga de kommande 500 dagarna, eller helst av allt de kommande 5000 dagarna såklart!

Sju förändringar med bloggen och allt runt omkring

1. Byter namn till resamedvetet.se

Från den dagen jag började blogga så har påverka människors beteende och bidra till reflektion varit mitt huvudsyfte. Med lite erfarenhet i bagaget och en tydligare vision framför mig så har jag landat i att 155cm.se är för intetsägande och för introvert. Jag drömmer om att föreläsare för resebranschen, inför en företagsresa eller för studenter som pluggar turism. Jag vill skriva debattartiklar, sitta i morgonsoffan och anlitas som expert. Jag kanske till och med en dag i framtiden vill konsulta i frågorna jag brinner allra mest för och då håller det inte att avsändaren är Linda Engström, 155cm.se. Då behöver det stå Linda Engström, grundare och initiativtagare till Resa medvetet.

2. Nytt utseende och ny logga

Jag uppdaterar bloggen med nytt tema, nya profilfärger och ny logotyp. Temat för att detta är snyggare och har några fler funktioner jag önskat, färger för att jag saknat något typ av grafiskt att hålla mig i och logotyp för att kunna påbörja varumärkesbygget steg för steg. Jag valde att göra en siluett av mig, både för att hålla kvar i det personliga men också för att alla typ av medvetna beslut sker i hjärnan. Ibland är det hjärta och mage som styr oss men reflektion och beslut sker i vårt huvud. Jag valde att tilta huvudet lite uppåt eftersom allt jag gör syftar uppåt framåt. Personligen är jag väldigt nöjd över logotypen så tack Gun Karlsson för tolkningen av min skiss och tack Simon Wimell för ovärderlig hjälp i att uppdatera hela bloggen.

resa-medvetet-v1-7

3. Resereflektioner varje vecka

Jag har sedan några veckor tillbaka börjat med resereflektioner – korta inlägg om 200 ord på ett tema som dykt upp i mitt huvud under en resa jag gjort eller under den senaste tiden. Utan långa resonemang och för- och nackdelar, hur och varför. Mer rakt på sak och ofta med en frågeställning på slutet. Här finns alla resereflektioner och de publiceras som regel under helgen.

4. Stories av månaden som gick

En annan tematiskt inlägg jag börjat med är Stories från månaden som gick. Sammanfattningar om inlägg jag vill komma tillbaka till, resor jag gjort och reseplaner, hur jag haft det på ett personligt plan och viktigast av allt – månadens babe. Här finns stories från april och maj.

5. Tydligare landningssida om att resa medvetet

Den som är nyfiken på vad medvetet resande är och hur jag använder begreppet ska hitta det klart och tydligt. Därför har jag gjort en egen landningssida för detta där jag går igenom begrepp och varför jag valt ett medvetet perspektiv. Du hittar denna sida i menyn högst upp till vänster.

6. Byter språk på instagram

Jag har kört på engelska på instagram men känner mig ofta handikappad när det kommer till nyanser. Engelska funkar för fina bilder och vardagssituationer men jag vill använda instagram till så mycket mer. Jag vill påverka och engagera även i den kanalen. Kunna göra stories om ett ämne jag just börjat fundera kring, skriva några reflekterande rader osv. Engelskan begränsar mig så därför byter jag till svenska och hoppas på fler flow. Byter även namn till Resamedvetet

7. Facebookgrupp för medvetna resenärer

Jag vet att det finns många som vill resa mer medvetet men inte alltid vet hur. I den nystartade facebook-gruppen Medvetna resenärer kan vi dela tips på eco-hotell, granskande artiklar från oseriösa företag eller bara diskutera dilemman som uppstår i samband med resor. Denna grupp har ännu inte fyllts med särskilt mycket innehåll – ser fram emot att få göra det med dig. Går även bra att dela blogginlägg i denna grupp om det är relevant innehåll. Välkommen att gå med – målgruppen är alla som vill bli mer medvetna resenärer.

Så vad ska vara detsamma?

Innehållet

Jag fortsätter med främst fyra typer av inlägg som jag för mig själv kategoriserar som reseskildringar, praktiska tips, medvetna inlägg eller inlägg av mer personlig karaktär.

Målgruppen

Jag fortsätter med att nischa mig mot en målgrupp som är engagerad och som vill tänka till. Som vill reflektera över sig själv och som vill dela med sig av sina perspektiv. Alltså, precis den målgrupp som redan nu hittar hit eller följer mig regelbundet.

Uppdateringsfrekvensen

Jag gör som regel fyra inlägg i veckan och känner äntligen att jag börjar komma i lite flow. Nu tar inte varje inlägg tre timmar. Några gör jag på en halvtimme, de flesta tar runt en-två timmar och några få undantag tar en halvdag eller mer. Det är en lagom ambitionsnivå för mig just nu.

Jag

Me, myself and I är samma. Lite mer erfaren på att vara just resebloggare, betydligt mer kunnig inom bloggformatet och marknadsföring, med ett större nätverk och med minst lika mycket energi då vid starten som nu. Tänk att min största rädsla när jag började som resebloggare var att jag skulle känna mig sämre än alla andra eller att det skulle kännas som ett måste. Ingen av dessa farhågor har slagit in – skönt!

Vad tror du om detta? Ökar jag mina chanser att nå mitt mål eller skrämmer jag iväg folk med min torra övertydlighet?

PS Hittar du minsta fel nånstans så säg gärna till, finns säkert mängder med detaljer med det nya temat som inte är helt tillfixat. Tacksam för varenda input jag kan få.

Fler framgångar eller annat att vara stolt över finns i kategorin fira framgång

22 thoughts on “Lansering av resamedvetet.se och sju förändringar med bloggen”

 1. Men yay, sjukt bra jobbat Linda! Vad kul att äntligen få se och läsa om detta. Och vad snyggt det blev. Resa medvetet – såklart. Det här känns helrätt måste jag säga. Kör på! Ser fram emot att följa resan 😉

  <3

  1. Taack Jennifer – det är ju ändå roligare att resa ihop så glad att du vill hänga med på resan i alla dess bemärkelser <3

  1. Kul! När du har en ingång där det behövs en föreläsare, omskakare, provocerare eller debattör då säger då tipsar du om mig? Bra. tack! 🙂

 2. Jag gillade 155:an skarpt men denna är nog faktiskt snäppet vassare… Trots att jag aldrig har träffat dig (än) känns det här mer som du – modigt, kunnigt och insiktsfullt. Ser fram emot att hänga på nya bloggen från barnsben och du kan såklart räkna med mig i Facebookgruppen!

  1. Fina du! Tack för pepp och för att du gillar det jag gör. Som jag sa i live-videon, 155:an får kanske bli koncern när jag utvecklat min verksamhet i alla väderstreck. Kul att du vill vara med!

 3. Så himla kul – och stort! Kul att du nischar dig ännu tydligare, smart med gruppen och en tydlig inläggsstrategi (det sistnämnda borde jag också ta tag i, men kommer aldrig så långt – kanske ännu ett diskussionsämne till vår roadtrip?). Går så klart också med i gruppen!

  1. Ämne – check! Klart vi ska prata om det, känner mig mer och mer nördig på det här med bloggtaktik och strategi, det triggar mig på något vis.
   Välkommen till gruppen!

  1. Alltid härligt att få beröm från en så grafiskt säker person som du. Har inspirerats en hel del från din blogg måste jag säga med klara färger, menyer osv, den är så tydlig och bra. Det blir spännande det här

  1. Tack Daniella på alla sätt. Va kul att du gör det, då är det bara att leverera maxat så jag kommer dit

 4. Linda, jag är övertygad om att vi kommer att få se dig i tv-soffan. Imponerande att se vilket jobb du har lagt ner i detta – genomtänkt och ambitiöst.
  Stort lycka till! Jag kommer såklart att följa dig.

  Kram, Rosita

  1. Tack tack tack Rosita. Blir alltid lika glad av uppmuntrande kommentarer från dig. Du är ju ett riktigt proffs när det kommer till TV så jag får ta råd från den bästa när det väl är dags.
   Kram och hoppas vi ses snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.