Stories från maj 2018

Posted on

Maj var värmeexplosionens månad och för min del uppdelad i tre faser. Tiden innan avresa, tiden på Irland med omnejd och tiden efter resan. Det gör att maj kändes som en evighet fullsmockad med roliga saker.

Stories från maj 2018

Majresan

Irland och Nordirland blir det självklara svaret. Ju mer tiden går och ju mer jag ser tillbaka på resan ju mer selektiv bli mitt minne. Några saker fejdar bort i periferin och vissa minnen och upplevelser blir allt mer framträdande. Det var ett resa som gjorde avtryck utan överdrift.

Utöver Irland har jag varit i metropolerna Åkers styckebruk och Vingåker samt Umeå.

Majs favoritinlägg

Nu när jag bloggat ett tag är det intressant att se vilka inlägg som går bra nu inför sommartider. Balkan tycks vara omåttligt populärt. Majs mest lästa, och mest engagerade, är inlägget om att simma med delfiner. Djur är alltid ett ämne som berör.

Majs babe

Det irländska folket som röstade för en mindre restriktiv abortlagstiftning. Det är viktigt av så många anledningar. Förutom de uppenbara rättighetsbaserade och jämställdhetsaspekten är det viktigt i förhållande till den katolska kyrkan och att lagstiftning är normerade både i landet och mellan andra länder. Vi lever som bekant i en globaliserad värld där länder sneglar på varandra och människors rörelse förändrar.

Majs lärdom

Maj har varit en väldigt lärorik månad må jag säga. Ett axplock av insikter

  • Jag kan köra bil på höger sida utan problem
  • Belfast är en toppendestination jag varmt rekommenderar
  • Det går att planera en sommar så sent som i slutet av maj utan att känna sig stressad
  • Värme är underskattat och kan faktiskt göra en lycklig
  • Påminnelser (inte lärdom för jag visste nog redan att): glass är gott och jag är riktigt bra på stadgar och årsmötesformalia. Har förberett handlingar till Influencers of Swedens årsstämma.

Majminne

När jag klev ur bilen på min första anhalt i Irland efter att ha sträckkört i tre timmar och kände den där totala frihetskänslan och Hey I made it, I’m the world’s greatest. Vinden slet tag i mitt hår, jag befann mig mitt i ett gulligt litet samhälle som om somrarna garanterat är fullproppat av semestrande irländare. Jag kände mig levande, fri och stark. Min egen lyckas smed.

Majbild

Den här bilden vid Kilkee cliffs står för så mycket. Kilkee som är underdoggen till Cliff of Moher, den irländska västkustens självklara turismmål, är full av betydelser förutom att den är väldigt vacker. Det är tusen blommor som blommar under karga förhållanden på klipporna. Det är det glittrande oändliga havet. Det är storslagna utsikter och visioner. Jag drar paralleller till abortrörelsen som enträget kämpat sig till seger.

Maj och privatlivet

Maj har varit en konstig månad. Först stressigt med allt jag ville hinnan innan avfärd. Sen en maxad kloss-i-kloss-resa med ridläger+Irland+Nordirland+möhippa i Umeå. Därefter full fart på jobbet och vissa stresstoppar för att nu när månaden är slut känna att jag kanske till och med kan gå på semester en vecka tidigare än jag trodde. Jag har haft noll motivation att träna, äter mängder med grönsaker, frukt och smoothies (och mörk choklad) och har som de flesta andra stormtrivts i de juli-varma dagarna.

Plus-saker i majlivet:

  • 30-årsfest för systeryster och häng med bror+sambo och känna magsparkar
  • Två hästhelger och totalt fem pass på den lille favorithästen
  • Blogg-gala med Momondo. Stort grattis till bland annat Daniela och Göran på Discovering the planet för bästa blogg
  • Avtackning av kollega som jobbat i nästan 20 år samt haft GDPR-fika på jobbet
  • Debattartikel om Dubai och Dublin publicerad

Majkänslan

Det blir en liknande känsla som i februari efter Ghanaresan. Majkänslan är POWER. Överlag har jag känt mig stark och kraftfull.

Majs reseplanerande

Sommaren börjar äntligen arta sig med lite fler fasta punkter att hålla sig i. Det blir några dagar på Gotland efter Almedalen. Sommarens resa till England som skulle gå via Manchester kommer istället gå via Edinburgh vilket innebär att jag får en glimt av landet även om fokus helt klart blir på norra England. Jag fantiserar lite om hösten och kanske om allt klaffar finns det några resor att vänta sig.

Majlänkar

Under maj har jag bland annat hittat dessa intressanta inlägg

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

2 thoughts on “Stories från maj 2018”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *