Stories från april 2024

Posted on

April 2024 är nog en av mina mest hektiska månader jag upplevt. Massa roligt, flera Sverigeresor och bra flow på jobbet.

Vilken månad. Jag vet inte om stressigt är rätt ord, snarare bara fullmatat utan marginaler. Det har gått ihop sig och nästan allt är genomfört. Förutom de spinningpassen som fick se sig besegrade av förkylning.

Stories från april 2024

Aprilresan

Göteborg, som jag längtat efter denna helg. Det blev ett lyxigt spadygn med en vän, ett dygn av egentid på ett hotellrum (då jag valde att jobba och äta godis), en lunch med en vän och en vårig långdejt med en annan vän med promenad och gelato. Som jag behövde den avslutningen på den här månaden.

Jag har också varit på 50-årskalas utanför Örebro, föreläst i Bollnäs och varit på konferens i Stockholm i dagarna tre.

Spadygn med varma utomhuspooler och sparitual inomhus. St Jörgen var finfint!
Promenad i Göteborg och glädjegivande väggmålningar
Årets första utomhusglass
Redo för föreläsning i Bollnäs

Aprils favoritinlägg

Min triologi med tips på hållbara upplevelser att spana inför sommar 2024 har tagit väldigt mycket tid att göra men jag är ack så glad för att ha skrivit dem. Roligt att få så mycket inspiration till egna resor och intressant att lära mig om så många fler aktörer som genomsyras av hållbarhet.

Aprilminne

Jag och Erik var på Sofia Jannok och hennes kollega Salamanca Taikon Gonzalez föreställning Nomad. Starka monologer, gripande sång och otroligt kraftfulla budskap. Förståelse för minoriteter och deras liv tycker jag alltid är berikande och dessa stjärnor gör det så bra.

Nomadföreställningen i all sin enkelhet och enorma djup

April och privatlivet

Jag är ute på andra sidan. Mina sju veckor med ytterst lite vila är genomförda. Två på varandra efterföljande förkylningar säger mig att jag pressat för hårt och följden av det är att jag inte alls tränat som jag tänkt mig. Innehållsrik är förnamnet och maxat efternamnet.

När jag inte jobbat, tagit hand om barn eller tränat har jag lagat storkok för att övriga livet ska vara smidigt, försått sommarens plantering, kajkat runt i Sverige. Sista tio dagarna har jag och Erik gått om varandra och mamma varit vår räddning.

Maj känns tusen gången lättare om jag bara får vara frisk så jag kan träna så mycket som jag vill hinna inför Vätternrundan. Just nu är peppen inför den nästan obefintlig.

April och företaget

Det har varit en tung vinter och det som började lätta i mars har fortsätt i samma andra. April har varit stressigt och fullmatat och jag har också jobbat mycket mer än jag brukar men jag har känt mig produktiv, jag är påväg och inte vilse. Jag har blivit omvald till ordförande för Naturturismföretagen. Jag har tillkännagett mitt företagsvarumärke. Låt mig presentera Move Consulting (Istället för Linda Vismer AB – tusen gånger roligare namn). Jag har varit på global konferens i mitt huvudämne (hållbar turism) som var i Stockholm och varit otroligt glad för ny kunskap och att få vara med människor som på riktigt tycker att lokalbefolkningen och naturen är viktigast av allt.

Mitt företag!

Apriltanke om turism

Aprils stora turismfråga är protesterna på Kanarieöarna. Lokalbefolkning som gått så långt att de hungerstrejkar för att visa sitt missnöje över de nya hotellen som byggs på en ny badort som ska skapas och för bostadspriserna som boendeförmedlare triggar upp. Protesterna är inte i huvudsak mot turisterna utan mot deras egna politiker och de stora aktörer som inte alls tar den hänsyn till lokalbefolkningen som de borde om de vill vara ett ansvarsfullt företag.

Några av alla grymma på konferensen om hållbar turism som sätter lokalbefolkningen först

Aprils reseplanerande

Det har funnits noll och inget utrymme för att tänka på framtida resor men jag hoppade till av glädje när jag insåg att det nu bara är ett halvår tills vi åker till Sri Lanka. Så mycket som jag längtar dit!

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *