Stories från augusti 2017

Posted on

Andra halvlek av min Balkanroadtrip, fyra dagar med amerikanska vänner och sen rakt in i vardagens verklighet. Så skulle augusti sammanfattas på en mening. Stories från sommarens sista månad. 

Stories från augusti 2017

Augustiresan

Även denna månad finns det bara ett självklart val för denna rubrik. Min älskade Balkanresa. Två ögonblick från resan direkt taget ur minnet vid skrivande stund är: När jag gick längs Zadars matmarknad med livemunspelsmusik i bakgrunden och när jag körde i hällregn och åskväder i Slovenien och kände mig fri som en fågel. Oförglömligt och långt ifrån fångat på bild.

En av många härliga utsikter, Kotor, Montenegro.

Augustis favoritinlägg

Det inlägg jag lagt absolut mest tid på är min Balkansammanfattning och det mest lästa är min sammanställning av Balkankostnader. Tänk att ett siffertyngt inlägg med mina kostnader kan vara mer intressant än ett fullmatat inlägg med inspiration som min sammanfattning är. Min personliga favorit däremot, som jag också fått mycket uppskattning för, är mitt inlägg om att resa med häst och vagn och saker du bör tänka på innan. Kul att vara en riktig hästexpert i sammanhanget.

Augustis babe

Sanna Rosell – denna stjärna som drog ihop en bloggworkation i Örebro så jag fick bloggnörda mig i 24 timmar. Prata om bildspråk, bokföring, resebloggsskvaller, nischer, träffa Gurra Vasa, se OpenART och njuta av powerbrudar som alla har samma passion: Att skriva om resor. Tack Sanna!

Sanna framför OpenART-stolarna. Fotad av Sofia på Fantasiresor

Augustis lärdom

Några grunda och djupa insikter och lärdomar från augusti är: Det är dyrt att inte betala vägskatt i förväg i Slovenien. Att hitta sitt bildspråk är en hel vetenskap. Vapenlobbyn i USA är större och sjukare än vad jag trodde (vete tusan vad jag trodde innan). Jag blir mer kreativ på resor än hemma i Sverige. Jugoslavienkrigen på 90-talet är mer komplext än vad jag kan förstå – vill gärna lära mig mer.

Augustiminne

Jag hade ett riktigt singel-semester-moment med mig själv när jag var vid Bledsjön i Slovenien. Jag kom dit tidigt på morgonen när dimman låg över sjön. Jag peppade igång mig att ta en löptur. Efter sex kilometer i bra tempo bytte jag om mellan bilarna på parkeringen och sen trippade jag ned till sjökanten och klev i. Vad jag då väntade mig, som jag väntar mig alla gånger jag kliver i vatten, var kyla. Att tvinga mig ned ändå för att bli fräsch. Men, det var varmt. Vattnet var härligt och jag simmade runt som en lycklig Nemo och tänkte att en aldrig ska ha fördomar om ett vattens temperatur.

Ser inte så varmt ut eller hur? Tur skenet kan bedra!

Augustibild

Den stunden jag hade alldeles för mig själv när jag lät kreativiteten flöda för att fånga situationen på bild är ett roligt minne från resan.

Kamerastativ
Hepp!

Augusti och privatlivet

Som jag precis bloggat om så var känslorna både uppe och nere under min Balkanresa och sen jag kom hem har livet återigen gått i ett. Jag har mått bra men räcker inte till. Varken på jobbet, för mina vänner eller sambo. Eller kanske sitter det mest i mitt huvud? Fullbokad varje helg, håller två tjänster flytande tills min ersättare är på plats i mitten av oktober och så ett gäng träningspass som jag pressat in. Som sagt, november – det är min månad.

Augustikänslan

När jag ser tillbaka på augusti så är min känsla Hey I made it. Så nöjd och glad för det.

Augustis reseplanerande

Förutom det dagliga planerandet under min Balkanroadtrip har jag inte planerat särskilt mycket konkreta resor. Jag börjar konstigt nog känna mig lite mätt. Jag har istället börjat dra upp lite lösa drömmar för 2018 men vågar inte prata högt om det. Inte för att de är så stora drömmar utan mest för att det känns crazy att tänka på det när jag precis kommit hem.

Augustilänkar

⇒ Den kloka Sanna har skrivit ett intressant och reflekterande inlägg om att vara här och nu eller någon annanstans när vi reser. Mycket läsvärt!

⇒ Johnny har skrivit ett, för några provocerande, inlägg om att äta isbjörnskött. Ligger helt i linje med den här bloggen, att lyfta den här typen av inlägg så läs gärna.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

4 thoughts on “Stories från augusti 2017”

  1. Men tack, dina fina ord värmer verkligen! Det var så kul att han er här och jag hoppas det är början på en rolig tradition på olika platser framöver! Kram <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.