Resereflektion nr 20: OpenART Örebro – samtidskonst skapar dialog

Posted on

OpenART i Örebro har den här sommaren satts upp för sjätte året och skapat samtal, provocerat, älskats och dragit till sig hundratusentals besökare. Tänk vad samtida konst kan uppbringa!

OpenART visar att konst är så mycket mer än konst

OpenART består av 86 stora och jättestora konstverk i alla tänkbara material och utformningar. Ett träd med en stam som låter för att vi ska stanna upp och lyssna, sönderklippta läskburkar från Colombia för att uppmärksamma milöjproblemen de orsakar och tusentals stolar som berör och upprör. Konstverken är minst sagt häftiga men jag kunde aldrig ha anat alla tankar bakom och vilka dialoger som konstverken skapar. Det var först när vi gick en guidad tur och Ninni Glimwall med sin berättartalang gav varenda konstverk ytterligare en dimension.

openart
Ninni berättar om hur Örebroarna reagerat på de 4000 stolarna som bildat detta konstverk
openart
Made by aluminiumburkar
openart
Katarina fotar Sofia som lyssnar på ljuden i stammen

Workation med andra resebloggare

Anledningen till att jag var i Örebro var en bloggworkation som Sanna dragit ihop med hjälp av Örebrokompaniet. Mina bloggkollegor har skapat förträffliga inspirationsinlägg som både bjuder på de bästa bilderna från Clarion Borgen där vi bodde och Örebro som stad. Läs gärna och boka sedan en helg i Sveriges sjätte största stad.

Med på helgen var även Helena från Oh darling och är du nyfiken på skillnaderna mellan dessa bloggar så har Katarina sammanfattat det alldeles utmärkt här.

OpenART finns uppe till 10 september, därefter får du vänta två år innan chansen dyker upp igen. Ta den nu, nu eller aldrig!

Workationen är sponsrat av Örebrokompaniet (Visit Örebro). #örebroworkation

En gång i veckan skriver jag ett kortare inlägg som jag kallar resereflektion. Du hittar alla i kategorin Resereflektion

4 thoughts on “Resereflektion nr 20: OpenART Örebro – samtidskonst skapar dialog”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.