Nischade resebloggar – tips att följa 2019

Posted on

Det finns en hel drös intressanta och nischade resebloggar uppe bland molnen som alla på sitt sätt med sin bredd bidrar till att resa på nya sätt och till andra platser. Här är mina tips att följa 2019. 

Första året en nyhet, andra året en vana, och nu tredje året har det blivit en tradition. Att jag i början av varje år skriver ett inlägg om några resebloggar som jag tycker är extra intressanta. Antingen för att jag vill tipsa om dem eller resebloggar som jag ser fram emot att själv få följa. Här är resebloggarna jag skrev om 2017 och 2018. Nu är det dags för 2019 års upplaga.

Nischade resebloggar att följa 2019

Den här året vill jag lyfta fram nischade resebloggar. Bloggar som har en tydlig inriktning och som tillsammans bidrar till att sprida ut turismen. En del har ett tydligt hållbarhetstänk i sitt blogg-DNA, andra har det mer indirekt för att de reser till andra orter eller platser än de allra mest populära. Det medvetna i det nischade är att det ger ett djup.

Alla bilder har jag olovligt snott från respektive blogg

Fantasy Dining

Maria går all in för sagornas värld, temarestauranger och udda boenden. Här finns guider till Narnia, Game of Thrones och Mumintrollen. Så nördigt att jag rycks med och lever mig in i världarna som Maria besöker som hon älskar. Det går det inte att ta miste om. Fantasy dining tar med läsaren på andra resor som de flesta bara trodde fanns i fantasin.

Fantasydining.com

FANTASY DINING – En blogg om temarestauranger & resor

På upptäcksfärd

Kerstin och Eyla skriver om vandringar och resor i Europa och gillar att resa i avkopplande tempo. Att vandra och resa långsamt är två tydliga delar som skapar goda möjligheter att resa medvetet. Tid för reflektion och att ta in hela världen på ett sätt som hjärnan hinner med.

Upptäcksfärd.se

Freedom Travel

Med husbil tar sig Helena ch Peter runt om i Europa och under 2018 reste de till många platser som åtminstone för svenskar är särskilt klassiska ställen att besöka. Secondary citys, omvägar som ger överraskningar och bortom gågatorna. Jämfört med flyg är ju husbil också ett relativt miljövänligt sätt att ta sig fram.

Freedomtravel.se

Flying Dryden

Flygnörderi och en stor dos humor utmärker Daniels reseblogg. Att det är just fokus på flyget bidrar givetvis inte att klimatet väl och ve men det finns en stor medvetenhet om det och många andra tänkvärda perspektiv som Flying Dryden bidrar med.

Dryden.se

Årets resebloggar dryden.se

Cathinka Ingman

I slutet av 2018 flyttade Cathinka Ingman och hennes partner till Portugal så från och med nu har resebloggen fått ytterligare en nisch, att vara portugalsvensk. Förutom det finns magiskt resefoto och många tips om destinationer i Afrika och det faller mig väl i smaken.

Cathinkaingman.se

Vandringsbloggen

Att vandra är i nästan alla fall ett hållbart sätt att uppleva världen. Det behöver knappast någon närmare förklaring och det Angeliqa på Vandringsbloggen har mängder med både praktiska tips och inspiration till leder att vandra både i Sverige och i världen.

Vandringsbloggen.com

New York my bite

Anna tar sina läsare med till New York på djupet. Visserligen en mycket populär destination att besöka men det finns så mycket mer än det mest kända och lättillgängliga. Det här är en person som kan sitt New York

Newyorkmybite.com

Johnnybajdzjan

Jag tipsade om Johnnys blogg redan 2017 men jag kan inte låta bli att göra det igen. Han jobbar som färdledare i främst Centralasien och nischen följer därefter. Många intressanta skildringar från länder jag aldrig varit i närheten av. Johnny ser perspektiv på saker som jag själv inte ser och skriver tankevärda krönikor.

Johnnybajdzjan.com

Årets reseblogg johnnybajdzjan.se

Bara brittiskt

Charlotta kan väldigt mycket om miljöfrågor och EU-politik och skriver om England och övriga Storbritannien. Med en så inriktad blogg blir det långt mycket djupare inlägg än 10 tips att göra i London. Här kan britt-älskaren verkligen få inspiration till nya resmål.

Barabrittisk.wordpress.com

Har du tips om andra nischade resebloggar som jag själv ännu inte upptäckt?

15 thoughts on “Nischade resebloggar – tips att följa 2019”

  1. Jättebra blogginlägg! Beroende på livssituation har jag periodvis varit ganska nischad (t.ex. livet på Teneriffa eller backpackerliv i Australien), men på sistone har jag haft en något spretigare period, med några ämnen/teman som intresserar mig extra mycket, det är förvisso också skönt emellanåt 😊 Snart tar jag itu med resten av mitt Australienmaterial på allvar igen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *