Mot Örebro: Skam den som ger sig och äntligen få träffa Sanna och Jennifer

Posted on

Revanschen mot den förlorade resan är här. Om än i annan tappning men med ett lika härligt innehåll. Birmingham ska bytas till Örebro men Sanna och Jennifer består. Väldigt rolig bonus att få läsa om vad jag trodde om Sanna och Jennifer för ett år sedan. 

Ni som följt den här bloggen på nära håll vet att jag och två andra resebloggare hade bokat en resa till Birmingham för ett år sedan. Vi kallade konceptet att Resa utan research. Vi kände inte varandra, Sanna hade jag träffat en halv gång och Jennifer inte alls. Vi hade gemensamt identifierat Birmingham som en stad vi inte varit i eller hade koll på och skulle åka dit utan att kolla upp en enda guide eller tipslista. Bara möta staden och gå dit näsan pekade.

Sanna och Jennifer
Open Art i Örebro 2017. Dessa strutar är gjorda av aluminiumburkar

Bara någon dag innan avgång gick flygbolaget i konkurs och där stod vi. Snuvade på all konfekt. Så här skrev jag då:

Allt var upplagt för succé. Datum satta, resan bokad, blogginlägg med förväntningar på resmål och resenärer skrivet. Så kom kallduschen: Resan till Birmingham ställs in.

Sen dess har vi funderat på vart vi skulle kunna åka istället. Direktflyg eller rimlig tågtid, ett ställe ingen av oss besökt som alla var nyfikna på och inte hade koll på. Ja, ni hör, ganska svåra kriterier att checka av. Tiden gick, vi sågs på olika event, läste varandras bloggar och halva poängen om att resa med okänt sällskap föll. Till slut bestämde vi oss att det var viktigare att få umgås och lära känna varandra på riktigt än att åka till någon ny spännande stad och nu är det alltså dags: Vi ska till Örebro! (Förlåt, Örebro är givetvis en jättespännande stad.)

Att ersätta Birmingham med Örebro

Det blir en mindre utlandsflygresa med utsläpp (win) och kvalitetstid med två powerbrudar (win-win). Det riktigt rolig bonus är att jag inför vår Birmingham-resan redan hade hunnit skriva ett inlägg om vad jag trodde om Jennifer och Sanna. Det har legat som ett opublicerat utkast sen dess och nu kan jag alltså trolla fram denna aldrig tidigare visade spåkonst.

Örebro i helgen kommer bli toppen, kolla bara in det här resesällskapet som jag ska hänga med i två dygn och vad jag trodde om dem för ett år sedan.

Det här tror jag om…

…Sanna

Vad jag har att gå på: 24 timmar i Örebroworkation som Sanna arrangerade, hennes blogg som jag läst i drygt ett år och småsnack inför denna resa.

Min bild av Sanna: Sanna är världsvan och mogen. Jag trodde hon var betydligt äldre än vad hon är baserat på hennes skrivande innan sanningen uppdagades. Rolig och positiv, en klurande person som vrider och vänder. Som är långt ifrån svart-vit och ser det som sport att försöka förstå andra människor eller perspektiv. Som med öppet sinne reser och utforskar.

Roll jag tror Sanna kommer ta: Glädjespridare som säkerställer att vi äter gott. Håller humöret uppe när (om) vi krockar i våra viljor och personligheter. Räknar också med att Sanna kommer ställa upp på en löprunda med mig.

Sanna-birming-ham
Jag fick gå tillbaka hela vägen till juni för att hitta en bild på Sanna till inlägget. Hur ska jag tolka det?

…Jennifer

Vad jag har att gå på: Jennifersandstrom.se som är hennes blogg som jag följt i drygt ett år, lite inlägg och kommentarer i grupper på facebook och lite chattande vi gjort inför denna resa.

Min bild av Jennifer: Med båda fötterna på jorden vet Jennifer vad hon vill. Målmedveten och strategisk, genomtänkt och ambitiös. Någon bred norrländska tror jag inte jag kommer möta trots att det är där hon har sina rötter. Jennifer känns som en person att räkna med i krislägen och en person jag gärna skulle ha med mig till en öde ö.

Roll jag tror Jennifer kommer ta: Totalt orädd gå fram till allt och alla för att tömma locals på de bästa tipsen så vi verkligen nyttjar att vi är där utan research. Osäker på om Jennifer hakar på springturen, jag gissar att hon kommer utforska ännu ett kvarter istället.

Jennifer-Birmingham
Jennifer däremot, hennes bild hittade jag i det senaste inlägget. Jag gör ingen analys av det 🙂

Det som får mig att tro att det här blir riktigt bra:

  • Att vi gillar att prata om och analysera relationer
  • Att vi resebloggar och inte tröttnar på att prata om detta oändliga ämne
  • Att vi är anpassningsbara och ingen av oss har några ”måste få göra detta”
  • Att vi alla är snabbtänkta och har lätt för att ta beslut (i alla fall Jennifer och Sanna)

Jag är lika övertygad nu som då att det här blir kalasbra.

Vad tror Sanna och Jennifer om mig?

Det kanske mest spännande är att läsa om vad deras bild av mig var då för ett år sedan. Med deras motsvarande inlägg om mig. Vi får se om Jennifer tycker jag är lagd åt det kaotiska hållet och om jag bekräftar Sannas bild av att jag gillar att ha kontroll. Framför allt kaos och kontroll i kombination sa bli intressant att se om jag kan få till.

Jennifer skriver:

Jag tror Linda är den äldsta av oss, men Sanna den mest strukturerade. Jag tror Sanna kommer vara den som har en papperskalender där allt är nedskrivet i fin och bra ordning. Hon kan ha många bollar i luften samtidigt men lyckas ändå behålla full kontroll och ett lugn. Linda är lite mer kaotisk tror jag. Hon har ett högt tempo och stressar lite, men lyckas ändå få saker gjorda. Hon säger ja till nya utmaningar utan att blinka. Linda är också en person med många och starka åsikter, och skulle aldrig vara tyst om hon hade något att säga. Sanna är mer diplomatisk och medan Lindas blogginlägg kan vara korta men kraftfulla och känslosamma – så är Sanna mer poetisk, svävande och liksom mjuk i sina texter. Ungefär så tänker jag mig att de är som personer.

Sanna skriver:

Jag tror att Linda är en tuff och klok tjej som främst reser för att förstå världen, snarare än att söka kickar genom äventyr. Jag anar att hon är rakt på sak och gillar att ha kontroll. Att hon är stark och självständig är ingen gissning, det vet jag efter att hon i somras bilat på Balkan delvis solo. När hon har bestämt sig för något, gör hon det – oavsett om det är att springa långa lopp, åka jeep genom Afrika eller belysa viktiga frågor med ett medvetet perspektiv på resor. Jag vet att hon bollar heltidsjobb och bloggliv och är imponerad av hur timmarna på dygnet räcker till. Dessutom tror jag att hon gillar att lägga tid på andra intressen, som att baka polkagrisar och rida på hästar.

Ser fram emot en toppenhelg i Örebro!

6 thoughts on “Mot Örebro: Skam den som ger sig och äntligen få träffa Sanna och Jennifer”

  1. Hahaha. Jag har väl börjat inse att du har mycket bättre koll än så, och kanske också kommer med papperskalendern i högsta hugg, där alltid finns nedskrivet i minsta detalj? 😉
    Ni skrev bägge så fina ord <3 Spännande om vi hamnar i någon krissituation och se hur jag reagerar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *