Stories från augusti 2021

Posted on

Augusti blev en annan sorts månad än planerat och resorna har om möjligt varit ännu färre och kortare än vanligt.

Stories från augusti 2021

Augusti 2021 blev långt ifrån vad jag hade väntat mig. Ett förväntat lugnt höggravidit vankande blev istället ett sjalbärande gungande. Han skulle födas den 27:e augusti, den fjärde ploppar han ut och chockar oss alla. Det här innebär också att augusti i princip uteslutande bestått av en enda sak: Ett nytt litet barn.

Augustiresan

Kanske den mellan bostaden och förlossningen kl 02.15 den 4:e augusti? En kort resa på några kilometer i en välbekant bil. Utöver den så hann jag någon dag innan åka till Torshälla utanför Eskilstuna.

Torshällas kändaste landmärke

Augustis favoritinlägg

Personligen var det fantastiskt att skriva ned och dela förlossningsberättelsen och presentera att Vismer nr fyra har anlänt. Men förutom det är såklart mastodontinlägget om alla Sommarprat 2021 en favorit.

Augustis flow och glow

Augustis flow är många. Att jag ofrivilligt fick föda utan bedövning, att den snabba förlossningen ändå inte innebar några skador, att jag födde ett friskt barn. Att barnet efter lite vacklande ändå gått upp i vikt och till slut passerat tre kilo. Att vi fick en VAB-vecka under de dagar som Erik var hemma i början och inte som min första vecka på egen hand.

Glowet är det sämre med. Kroppen jobbar sig tillbaka och jag kan sola mig lite i mitt barns stjärnglans men så mycket annat glow finns inte. Jag är rätt så trött och sliten ska medges och ryggen är långt ifrån i sitt bästa skick. Undantaget är dock mitt gravidglow dagen innan han föddes när min vän fotade mig, magen och solen på bästa tänkbara sätt.

Foto Sara de Basly

Augustis lärdom

Den största lärdomen, eller erfarenheten är hur en bedövningsfri förlossning kan vara, den lärdomen är mer fysisk än mental. Rent kunskapsmässigt har jag plöjt de flesta utrikesinriktade dokumentärerna på SVT. Har lärt mig mycket om Mellanöstern.

Augustiminne

Ett litet äventyr vi sent ska glömma är när vi packade ihop alla fyra i vår bil och åkte till Hagaparken för att sitta utanför området där Jason Diakité hade utomhuskonsert. Picknick, fint snack och sköna toner.

Min trevliga man
Mina sovande barn

Augustibild

Vi åkte hela familjen på utflykt till Hallmyra Gård och umgicks med deras djur. Lyckan min första son uttrycker när han får klappa en get, höra en gris grymta eller när han gosar med en tålmodig häst går att leva på länge. Det är så sant att små barn inte behöver så stora äventyr.

Fina hästar och glad pojke

Augustikänslan

Queen! Jag brukar tjata om min fantastiska kropp och det är så häftigt att kronan på verket blev en förlossning med största möjliga leverans baserat på den bästa tilliten. Så imponerad av mig själv.

Augusti och privatlivet

Augusti består av att försöka hitta formerna i vardagen med två barn, styra upp en lägenhet i ständig kaos och stanna upp och njuta av bebisgoset mellan varven. Vardag och lägenhet kommer jag få oändligt av, goset är tidsbegränsat.

Sådan mor sådan sådan son!

Augustis reseplanerande

Resedrömmarna är många! Vi inväntar min spruta nr två och få lite pejl på hur pandemin artar sig men sedan hoppas jag på någon lite mindre resa utanför Sveriges gränser under hösten.

Augustilänkar

Länkkärlek, inlägg förtjänar att lyftas, gärna medvetna

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

2 thoughts on “Stories från augusti 2021”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *