Stories från augusti 2022

Posted on

Augusti avslutar sommaren med flaggan i topp. Så bra det blev. Tack vädret, tack för spontanitet och tack för glad och flexibel familj.

Augusti är tveklöst den månad den här sommaren som jag haft mest sommarkänsla, trots att vi varit igång med vardag och jobb från den 8:e och haft så kallad snålmånad på grund av den kommande långresan. Vi har verkligen tagit vara på dagarna och åkt på cykelutflykter, stekt i solen, ätit gott och badat flera gånger. Ljuvlig månad!

Moster och ett syskonbarn är redo för bad

Stories från augusti 2022

Augustiresan

Resorna har varit på cykelavstånd med undantag för en dag i huvudstaden då jag maxade det sociala kontot och hade fem dejter med folk, alla på temat social hållbarhet och turism. Gamla kursare, några som arbetar som konsulter och andra som ivrar för ansvarsfullt resande. Själva huvudstaden kände jag mig inte alls hemma i längre vilket i sig fick mig att åter fundera i termer med pendlande tankar som “Jag vill bara leva globalt och röra mig överallt och samtidigt, jag vill bara leva lokalt och inte träffa folk utanför min lilla bubbla”.

Augustis favoritinlägg

Jag tycker augusti varit en riktigt bra bloggmånad. Mest engagemang har inlägget om passion och värderingar väckt, vilket alltid ger mig ytterligera några perspektiv på dessa svåra frågor. Jag gillar också att ha berättat om mina planer för hösten om social hållbarhet inom turism.

Augustis investering, skörd och omfamnande

Jag gör en betydligt större investering i mig själv än jag planerat när jag valde årets temaord. Numer investerar jag dagligen i min egen kompetens och förutsättningar att driva eget inom social hållbarhet och turism. Vi har också börjat anlägga gräsmatta vilket är en skörd vi lär få vänta på. Jag skördar möjligheten att bo närmare hästar och rider 2 gånger i veckan, förhöjer livskvalitén enormt. Omfamnar mitt hem med dess stök fortsätter jag att göra.

Augustiminne

Det dygnet då vi bokade Bali på eftermiddagen och jag på kvällen mockade bajs och älskade båda stunderna. Att få se fram emot en stor resa på andra sidan jorden och bara vara här och nu och systematiskt förflytta skithögar till en skottkärra med ett sommarprat i lurarna och hästarnas lugn som harmoni runt en. Kontraster jag älskar.

Augustibild

Sommarglad, harmonisk och omgärdad av lyckliga hönor på Hallmyra.

Augustis lärdom

Några av augustis sommarprat var sprängfyllda med kunskap. P-A Åhlén om arbetet med invasiva arter, och även en del om jaktturism som är ett nytt begrepp för mig, Elin Röös om mat och klimat samt Åke Sellström om kemiska vapen är tre av de bättre sommarpraten som var kunskapsfyllda och dessutom hade koppling till globala frågor angränsande till resor.

Augusti och privatlivet

Jag tränar och har börjat med sockerfria dagar. Bara en sån sak. Jag har varit på ridläger och älskat varje stund. Barnen röjer runt och sover (peppar peppar) bra. Tvättmaskinen går varm pga av alla uthyrningar av källaren. Alla i familjen älskar vår lådcykel och upptäcker vårt närområde och njuter av det väldigt vackra sommarsträngnäs. Vi (mest Erik och Elton) har badat och badat. Jag ser på morden i Sandhamn (jo, tidig på bollen som vanligt) som kvällslektyr och jag gillar att det är valrörelse. Måtte det nu bli ett rimligt (?) parti som blir näst största parti.

Augustikänslan

Tillit. Jag känner en enorm tillit till min förmåga att nyttja den här hösten på bästa sätt och en nästan lika stor tillit till att det kommer bli något bra av det här. Jag känner tillit till att vår långresa kommer bli himla bra trots att ganska lite saker är klart.

Augustis reseplanerande

Nu börjar vi på allvar komma igång med de konkreta planerna med vår långresa. Flyg och boende på Bali är bokat, vi har jämfört väder och klimat för att bestämma vart det passar att vi åker därnäst. Jag tror att vi landat i Chiang Mai i norra Thailand så i detta nu är det boende och flyg dit som vi gör mest research på. För övrigt i höst har jag inga resor utanför länet/Stockholm planerat så det blir en lugn höststart på den fronten.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

4 thoughts on “Stories från augusti 2022”

  1. Kändes som ett positivt hoppfullt inlägg.
    Har lyssnat på de 3 sommarpratare du nämnde och hade ett + i kanten för dom oxå. !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.