Stories från december 2020

Posted on

December känns som ett enda litet miniformat. Lite mindre av allt och det har varit skönt och bra men också lite trist.

Stories från december 2020

December är alltid en svår månad att sammanfatta. Två tredjedelar ”vanligt liv” och en tredjedel totalt avbrott.

Decemberresan

En enkel bilresa upp till mina föräldrar. 70 mil på åtta timmar med en ettåring. Sträckkörning, sova i skift, mackor i bilen och Bolibompa baby. Så smidigt.

Äntligen uppe bland lite vinter.

Decembers favoritinlägg

Det blev ju inte så många inlägg men mitt favoritinlägg är lätt det som ännu inte är skrivit. Min årssammanfattning.

Decembers babe

Decembers babe blir ingen person utan de poddar på svenska om världen som jag förgyller mina dagar med. USA-podden, Podden om Afrika och Det politiska spelet – jag älskar dessa!

Decembers lärdom

Det här är nog ingen insikt än, utan snarare en fundering på hur det här med småbarnsliv och eget liv, med jobb och mycket ork och energi ska gå ihop. Många skulle väl svara att det inte går ihop och att det gäller att prioritera. Jag går nog i en del vad-ska-prioriteras-tankar så får vi se vad 2021 ger mig för svar.

Decemberminne

Facebook visade mig ett minne om att det var fem år sedan vi påbörjade vår jorden runt-resa. Den var massiv och fortfarande en av de resor som jag har allra mest minnen från, påminns ofta om den vackra staden Malacca i Malaysia, roadtrip bland Nya Zeelands intensiva landskap i en minivan och att få göra en av de där drömmarna, att vandra Inkaleden.

Malacca i Malaysia

Decemberbild

Det bästa av två världar. Kombinera lite skrivjobb med utomhus och eld.

Idyllen osv!

December och privatlivet

December har tagit umgås i det lilla ytterligare en nivå. Jobb hemifrån, förebyggskarantän en vecka innan avresa norrut och sedan i princip bara umgåtts med mina föräldrar sen den 19 december.

Mina päron och min äppelkart

Decemberkänslan

Lunk. December har gått i ett lunkande tempo och det har varit så skönt. Jag har verkligen behövt det.

Exempel på lunk, göra kanderade mandlar över öppen eld

Decembers reseplanerande

Knappast något planerande men små drömmar börja ta form i nåt typ av hopp om att Corona snart är över… Jag har känt en längtan efter en vanlig enkel solsemester i medelhavet, vill uppleva mer av Norge men också mer äventyr i länder långt bort, gärna på den afrikanska kontinenten. Ja, ja, vad är väl en bal på slottet när svensk vinter finns?

Decemberlänkar

En av resebloggsveteranerna Discovering the planet har gjort en sammanställning av 29 resebloggares favoritinlägg och mest lästa från 2020. Här kan vi snacka maxad inspiration i bästa fall för sommarsverige och kanske någon utlandsresa i höst för den som inte kan vänta längre.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *