Stories från mars 2018

Posted on

Mars har på det stora hela varit en riktigt skön månad med mycket guldkant i vardagen. Roliga aktiviteter, umgänge med trevligt folk och en årsdag att fira. En vild debatt, en Belgradresa och växtligheter i olika former. 

Stories från mars 2018

Marsresan

Belgrad såklart. Ett resmål jag sett fram emot sen förra sommaren och ett resesällskap som inte går av för hackor. Med ett gemensamt intresse för mat, samhällsfrågor, relationer och karriär fanns det minst sagt mycket att uppleva tillsammans och saker att prata om.

mars stories belgrad
Riktigt så här fint väder var det inte hela vår weekend men minnet är ju selektivt. Här doftar Josephine på jordgubbar i Zemun

Mars favoritinlägg

En personlig favorit är Travel high. Resemomenten som är ren och skär lycka för mig och minnena som gör mig så himla glad. Ett annat är det där inlägget om All-inclusive då jag egentligen tycker jag är snäppet för dömande för min egen smak samtidigt som förändring ibland kräver lite hårt mot hårt. Om jag får fem pers att åtminstone tänka efter innan de bokar all-inclusive nästa gång är jag nöjd.

Mars babe

Måste ju vara något speciellt med henne men Josephine blir månades babe för andra gången. Så klok och upplyftande och imponerande pannben. Här efter en springtur i ett morgonkyligt men soligt Belgrad.

mars
Girlpower i Belgrad

Mars lärdom

Förändring tar tid. Det är väl knappast en ny lärdom eller insikt men däremot har jag blivit påmind om verkligheten igen. På jobbet är vi inne i en väldigt hög utvecklingstakt och det gäller att se till att det ständigt finns en lagom spänning mellan de som springer längst fram och den stora massan. För lite spänd båge skapar ingen förändring, med för mycket går tråden av. Det gäller även jämställdhet som jag ständigt blir varse om. Nu senast jobbrelaterat med en man som inte vill lämna plats för andra och en gubbe på ett fik som gick fram till en ung kvinna och sa att hon va en dålig mamma för att hennes barn var ledset. Och så har vi All-inclusive-debatten som kommer behöva fortsätta föras. Skam den som ger sig, förändring är alltid möjlig.

Marsminne

På vår treårsdag styrde Erik upp en getaway till Eskilstuna där vi åt mer än gott på Jernberghska (kan varmt rekommendera), sov som stockar och vaknade till den här utsikten. Jag blir lycklig som ett barn av att vakna till soluppgång, vilken start!

Mars storie eskisltuna
Eskilstuna morning light

Marsbild

För att street art är så himla vackert
För att våren varje dag segrar
För att jag tror på den inneboende kraften i människan och att den är grön, god, frisk och stark.

Belgrad
Street art i Belgrad

Mars och privatlivet

Det känns om det varit en väldigt bra mars. Jag kom igenom en stor deadlinepuckel på jobbet, vi firade tre år, vi testade matkasse, jag har investerat en massa i mig själv, jag har tagit vara på vintern när den aldrig tycktes ge sig och köpte längdskidor, träningsrutinen sitter och jag avslutade mars med en aktiv påsk.

mars stories
Nöjd efter mina fem första kilometer på längdskidor på flera år. Mina nya skidor och jag kommer vara ett bra team framöver

Marskänslan

Det är svårt att hitta en känslan för mars. Känns som det varit många känslor på tapeten mestadels på den glada skalan. Så jag väljer kontrastfull. Om det nu är en känsla.

mars
Den här bilden får symbolisera kontraster. Den bryter av en av våra väggar i vardagsrummet på ett himla trivsamt sätt. Ännu en resväska har funnits på en loppis och den här hörnan ska snart få en fåtölj för optimal kontrast till en annars hektisk vardag.

Mars reseplanerande

Förutom själva Belgradsresan så har det inte varit så  mycket reseplanerandet. Däremot en hel drös funderingar på sommaren. Det finns några bröllopsdatum att förhålla sig till. En konsert i Berlin. En veckas jobb i Almedalen och en i Sigtuna. Och sen en massa vilda tankar om Nordnorge, Nashville och norra Tyskland eller Polen. Ingen vet riktigt hur det där kommer sluta.

Marslänkar

Mars har varit en riktig guldgruva av intressanta inlägg.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *