Stories från mars 2019

Posted on

Mars 2019 går till historien som en av de lugnare månaderna tror jag. Vardagen har puttrat på, jag har varit ledig och hemma och snarare drömt framåt än rest land och rike runt. 

Stories från mars 2019

Marsresan

Vilken hemmamånad och som jag trivts med det. Flera helt oplanerade helgen där jag kunnat blogga, sy om en klänning, bjuda vänner på mat, träna och sova. Den här månaden kan jag verkligen skriva under att jag stannat på marken 🙂

Mars favoritinlägg

Under mars var det två inlägg som stack ut lite extra. Det ena är inlägget om mina fantastiska hoods Sundbyberg och det andra var det provocerande inlägget om att resa feministiskt. Är också glad över de Gambia-inlägg jag skrivit då jag fått uppleva hela resan gång på gång.En annan sak som är rolig är all media som var under mars, det gillas!

Mars babe

Min syster Lisa som tagit pick och pack och flyttat till Finland för att först utbilda sig och sedan spela på Åbo Svenska Teater. Hon är musikartist och ska tillsammans med 19 andra musikala och spela dockteater. Bara den mixen känns ju intressant nog för att åka över och kolla på en föreställning så småningom. Om du gillar scenlivet så kan jag även tipsa om hennes podd Bakom ridån.

Mars lärdom

Jag vill bo utomlands. Efter att Annika/Resfredag gjort sina tre månader i Thailand och efter att en kompis berättade att hen eventuellt ska bli utlånad till Los Angeles ett halvår så blir det uppenbart för mig att jag vill bo utomlands i perioder. Absolut inte flytta för gott eller ens obestämd tid utan snarare mellan två satta datum till olika platser runt om i världen. Det vill jag ge mig.

Marsminne

I mars för ett år sedan var jag och Josephine i Belgrad och njöt för fulla muggar trots två decimeter snö och kyla. Det har fått mig att fundera på vad vi egentligen minns resor. Snön och kylan var långt från vad vi hade väntat oss och där och då besvärande. Men så här i efterhand var det mest en rolig grej och istället minns vi allt god mat vi åt, friska vårpromenader och fina samtal med streetart som kulisser. Tänk att minnet är selektivt, det är ändå för väl.

Marsbild

De här stjärnorna. De här fyra fantastiska personerna som ska hjälpa oss skapa världens bästa bröllop och kärleksfestival. I mars var vi och besökte Idéfarmen där vi ska hålla till och sen dess har jag påbörjat servettvikningar och annat pyssel. ÅH!

Mars och privatlivet

Ju längre jag lever, ju tydligare blir det: Jag är inte i mitt bästa mode när det snurrar många processer kring mig. För två år sedan var det oklart med försäljning/köp av bostad, jag gick i byta-tjänst-tankar och stora föränderliga beslut väntade inom mitt jobb. Idag befinner jag mig i bröllops-process, ny chef håller på att rekryteras och lika stora beslut väntas fattas inom mitt jobb. Jag är inte osäker, men för mycket ovisshet om framtiden gör att marken gungar lite under mig. Inte skönt men nyttigt.

Marskänslan

Även om mars innebär process så är ändå den totala känslan att det går framåt. Bröllop och tillhörande resa närmar sig, jobb-frågorna går framåt även om jag önskar att det vore augusti nu på en gång och träningspepp finns vilket uppenbarligen verkar vara viktigt för min totala känsla månad till månad. Jag har problem med en höft och jag kan konstatera, åter igen, att rehab, behandling och stretch faktiskt hjälper. En annan sak det går framåt med är denna herres fantastiska mustasch..

Mars reseplanerande

Bröllopsplanerna börjar arta sig, om än extremt grovt. Vi har landat i att vi tar vår kära Volvo och så ska vi se till att lägga en himla massa mysiga alpbyar och trevliga städer bakom oss. Så småningom börjar också Norge-resan bli verklig. Boendet är bokat och alla tåg utom ett likaså. Jag och Wilda är peppade!

Marslänkar

Jag har uppenbarligen omvärldsbevakat dåligt under mars. Har du upptäckt några saker som är värda att uppmärksammas under mars?

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

2 thoughts on “Stories från mars 2019”

  1. Gillar sammanfattningar och överblickar! Låter som en fin månad tycker jag. Och ja, det här med att spendera längre tid utomlands – det får vi snacka mer om. Jag har börjat kolla upp en massa svenska skolor över hela världen, men gissar att vi kommer återvända till samma plats nästa gång också…

    Lycka till med alla bröllopsplaner!

    1. Inte riktigt kommit så långt att jag googlat svenska skolor men jag är helt klart ett fan av ert upplägg om att regelbundet komma iväg och spara för det. Så bra investering i familjen och fantastiskt att kunna ge till era barn.
      Tack, två månader kvar nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *