Staden Keswick och annat att göra i Lake District

Posted on

Att vandra är kanske det vanligaste att göra i Lake District men det stora naturområdet erbjuder mycket mer än så. Naturen, vägarna, gulliga små städer som Keswick. Välkommen till en liten guidad tur i Lake District.

Innan vi åkte från vår herrgård i Skottland frågade vi personalen om vilka tips de hade om Lake District. Vår gulliga receptionist var tvärsäker på vilken väg vi skulle åka och att vi skulle ställa in siktet på staden Keswick. Och så fick det bli. Vi kom norr ifrån, rundade Carlisle och tog väg A595 och A591 och kom ner till Keswick. Vilken charmig stad

Att göra i Lake District

Lake District är en stort naturområde i norra England. Här finns Englands högsta berg, en väldans massa sjöar, slingriga vägar och utsikter i tusental att njuta av. Vårt första möte med Lake District var den lilla staden Keswick som föll mig i smaken på alla sätt. Det är långt ifrån strålande sol 24/7 och som ni ser på bilderna är det en del moln och dimma. Ibland lite kyligt, ibland bara mysigt.

Vad finns att göra i Keswick?

Den lilla staden Keswick har ca 5000 invånare. Även om staden är full av turister som är på jakt efter äventyr så kändes det inte turistigt på det sättet som jag ogillar. Många av besökarna verkade vara från närområdet och då känns det mer som vardagssysslor även om folket inte bor i just Keswick.

Keswick Att göra i lake district

👟 Bara strosa

Jag uppskattade att strosa allra mest. Staden är så liten att den går att gå igenom på en till två timmar. Välmålade fönsterkarmar, blomarrangemang som skapar romantisk gågata och små mysiga gränder med udda butiker.

Keswick Att göra i lake district

✏️ Pencil Museum

På 1500-talet hittades grafit i Lake District-området och i början av 1800-talet började blyertspennor att producerats i Keswick. Hos Derwent Pencil Museum finns världens största färgpenna och möjlighet att lära sig mer om historien bakom. Och köpa alla tänkbara färgpennor och målarböcker.

🍅 Äta hemlagat och vegetariskt på Kat’s Kitchen

Vi snubblade över Kat’s Kitchen i vår jakt på lunch. Superpersonligt, god bra vegetarisk mat och allmänt skön stämning. Lite trångt, inte så många räta vinklar, färgglatt och livligt. Hemlagat och ekologiskt. Mumma!

Keswick Att göra i lake district

👀 Puzzling Palace

Jag hade aldrig tid att gå in men Puzzling Palace verkar populärt, åtminstone om en litar på Tripadvisor. Här finns rum och aktiviteter som förvillar, hjärngympa och annat spännande. Ligger centralt så lätt att gå förbi och kika för att se om detta är något för dig och ditt eventuella resesällskap.

Annat att göra i Lake District

🍴 Kirkstone Pass Inn – Englands högst belägna restaurang

Vid Kirkstone Pass finns en liten restaurang och boende. Det är visserligen fin utsikt och det finns vandringar i närheten men utöver det var inte restaurangens uttryck något speciellt. Vi kom dit vid helt fel tidpunkt kl 16.00 och då hade serveringen från lunchen precis slutat och middagen ännu inte börjat. Oväntat för en svensk men det fanns bara en kock i köket och såklart måste även hen få rast…

Att göra i lake district

🛶 Sportmöjligheter i Lake District

Det går att cykla downhill och mountain bike. Paddla kajak och segla segelbåt. Titta på utsikter, äta gott och bara gå omkring. Kanske ta sig ett dopp om sommaren och göra en simtur i någon av alla sötvattensjöar. Det heter Lake District av en anledning.

🚗 Kringelkrokiga vägar, upp och ned

Det är vackert längs vägarna, annat kan inte sägas. Beroende på säsong och val av väg är det olika trångt men när vi var där i mitten av juli var dag absolut inte på den nivån att det störde eller var ett problem. Även om området är stort är det inga problem att köra någon lite extratur bara för att det ser vackert ut. Utsikterna är värt det.

⛰️ Vandra – en klassiker att göra i Lake District

Längs gatorna i Keswick mötte vi den ena vandringsstaven efter den andra i högsta hugg. Folk var på väg upp i bergen för vandra, en av de sakerna som är allra vanligast att göra i Lake District. Själv gjorde vi en vandring några dagar senare några mil senare i Coniston. Jag kan bara säga att vyerna var fantastiskt vackra och luften uppfriskande. Är du sugen på att vandra i Lake District är det lika bra att läsa mina inlägg som visar vad som väntar.

Vandra i Lake District – En hike i Coniston med bedårande utsikt

⇒ Vandring i Lake District i England – Bra att veta och praktiska tips

 Att göra i lake district

Det var mina tips om vad som jag hittade att göra i Lake District under mina dagar i området. Har du varit där eller haft span sedan tidigare?

Utöver Lake District i England har jag även varit i Belfast (som jag älskade) i Nordirland och i Brighton söder om London. Här finns alla inlägg om Storbritannien

8 thoughts on “Staden Keswick och annat att göra i Lake District”

  1. Nu blev jag sjukt sugen (igen) på Lake District! Ser så fint ut, men varje gång jag tänkt åka dit så får jag kalla fötter över vädret och åker och vandrar någonstans där det är lite mer solsäkert. Ser dock ut som att ni hade helt ok väder?

    1. Vi hade jättefint väder på vår vandring. Förstår önskan om sol när en vandrar såklart men jag skulle säga att det lite ruggigare vädret också har sin effekt. Solsäkert är det inte men absolut inte hällregn. Så jag säger, söker du sol i första hand, välj något annat. Vill du vandra och vara i naturen är Lake D toppenbra

    2. Tar du södra delen av lake district så är det ändå norra Englands mildaste klimat… tycker inte att vädret är så dåligt som det sägs. 🙂

      Bra rutet Linda! 🙂 👍

  2. Jag var i Lake District på en pressresa förra året på hösten och har velat åka tillbaka sen dess. Tyckte det var otroligt mysigt där. Keswick hann jag dessvärre inte se så mycket av även om jag gärna hade spenderat mer tid här. Det blev en lunch på puben Dog & Gun i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *