Sommaren 2020 i ABC-format – mina sommarplaner

Posted on

Sommaren 2020 blir en Sverigesommar som jag hyllar med det svenska alfabetets alla bokstäver. Det här är mina sommarplaner.

Början av juni och det är officiellt sommar och därmed dags att se vad dessa tre månader kan innehålla. Jag väljer att se sommaren som tre månader och inte bara de veckor då jag ska ha semester/vara föräldraledig.

Sommaren 2020 i ABC

Min sommar presenteras inte i kronologisk ordning utan bokstavsordning och när sommaren har gått får vi se om mina planer infriades eller om det är helt andra bokstäver som kommer symbolisera sommaren 2020. Med corona har vi väl alla fått lära oss att allt kan hända och ingen plan kan tas för given.

AC

AC – alltså Västerbotten är där jag kommer spendera mest tid förutom hemmavid i Sundbyberg.

Nattljuset hemhemma

Bilsemester

Mest frihet, bäst anpassat efter eventuell virusutveckling och bästa möjligheterna att uppleva de norra delarna av land. Det blir några extra stopp på både upp och nedvägen till mina föräldrar om det passar med riktlinjer från myndigheter.

Vindigt på bilsemester förra sommaren

Carpe diem

Hur klyschigt det än må vara men i sommar ska jag försöka fånga dagen. Sju veckor ledig från ett redan ganska lugnt tempo bådar gott för att söla ned tempot ytterligare.

Dygnsljus

Jag ska ta vara på de ljusa mornarna (ofrivilligt pga piggt barn) och de sena ljuva kvällarna och insupa maximalt med solvitamin.

Eltonhäng

Jag ser fram emot att hänga med min goa unge och se hur han trivs i sommaren och med annat för ögonen än lägenhetsväggar och det som syns från en barnvagnsplats.

Det här barnet!! <3 <3 <3

Fatmomakke

En sevärdhet i Västerbotten men framför allt en möjlighet att lära mig mer om samerna. Jag skulle vilja kunna mer om Europas enda urfolk och en kultur som är viktig för många människor i norden.

Grönsaksbonanza

En av de bättre sakerna med livet på landet hos mina föräldrar. Fri tillgång på bär och grönt förutsatt att sommaren varit bra så det hinner mogna när jag är där. Lyxigaste måltiden är färska grönsaker, lätt kokta med goda såser och lite stekt halloumi.

Hallmyra

Ridläger på Hallmyra är en av sommarens absoluta höjdpunkter. Det blir den sjätte sommaren på raken som jag ska åka på Hallmyra ridläger och resort.

Ståligt värre

Inställt Nicebröllop

Våra vänner som skulle gifta sig i Nice i slutet av augusti har ställt in så vår resa dit blir därmed framskjuten ett år.

Jogga

Jag vill träna hela sommaren. Bli smidigare, bli starkare, bättre kondition. Det får vara en ambition utan krav så får vi se vart det landar.

En gång när det var förjäkla varmt när jag tränade

Kortspel

Jag vill umgås över sällskapsspel. Kortspel är standard hos mina föräldrar men jag spelar gärna allt möjligt. Har du något spel du vill tipsa om?

Livebloggande

Vissa tar bloggpaus, andra öser på som vanligt under sommaren. Tidigare år har jag förskrivit en del inlägg (som spektrum förra sommaren) och i år vet jag inte vilket upplägg som passar. Det skulle vara både kul och lite skönt att bara skriva om mina dagar, låta mig liveblogga utan att tänka att det ska vara välskrivna guider av allt jag producerar.

Mårdseleforsen

En dryg timme från mina föräldrar finns Mårdseleforsen och en enligt utsago väldigt trevlig restaurang med god mat.

Samma älv men en annan del – Vindelälven är vacker

Nära och kära

Det råder stor längtan efter att få umgås med nära och kära. Mer än vanligt. Jag längtar efter att få krama vänner och att mina ursprungsfamilj ska få lära känna Elton.

Familjen i utökad version för några somrar sen. Längtar!

Omnejd

Jag vill uppleva mer av min omnejd, oavsett om det är omnejden runt mitt föräldrahem eller mitt nuvarande.

Projekt

Det skulle vara kul med något projekt. Samtidigt som att sysselsätta en knodd kanske är projekt nog. Det får visa sig.

Queen

Så vill jag må. Som en stark stjärna.

Rabarber

Saft, paj och kanske testa på att göra en chutney? Rabarber är en av mina favoritsmaker.

Sommarprat

En annan sak jag längtar efter med sommaren, alla intressanta sommarprat. Ska vi gissa hur många som kommer handla om Corona? Jag hoppas ändå Sveriges Radio fortsatt håller i att det ska vara en bred mix.

Några av förra årets bästa sommarprat enligt mig

Tälta

Jag vill tälta med Elton. Tror inte det blir vidare bekvämt men väldigt mysigt och ett litet äventyr i vardagen.

Ulvön

Ulvön står för de besök jag hoppas göra längs Höga kusten på vår upp eller nedresa. Lite skärgårdsidyll och höga berg med utsikter hoppas jag på.

Vandringar

Jag vill fortsätta gå. Mer av Sörmlandsleden, någon led i Västerbotten och fler i Stockholmsområdet.

Redo för vandring

Wildernessroad

På svenska, Vildmarksvägen, går mestadels i Västerbottens inland och fjällområde och innehåller ett gäng vattenfall och andra sevärdheter.

X-faktor

Det vore roligt om sommaren innehöll lite överraskningar. Saker som jag inte väntat mig, förutspått och planerat. Helst inget i storleksordningen av ett virus.

Yttersjö

Där min bror och sambo precis köpt hus. Mysigt med kusinlek och roligt att få umgås med de vuxna.

Zoo

Kanske ett besök på Skansen, Lycksele Djurpark eller Mickelbo farm. Eller bara Hallmyras minizoo.

Årsdag

Vi ska fira vår första bröllopsdag. Tänk att det gått ett helt år. Lika galet varje gång det händer, att det passerat 365 dagar.

Lika lycklig nu som då

Älgfarm

Kanske att vi tar oss en tur till Älgfarmen utanför Bjurholm några mil från mina föräldrar. Fundera på om det går emot mina värderingar att besöka ett ställe som håller den vilda älgen fången.

Örebroturné

Vi kommer stretcha på 2-timmarsregeln något och göra ett besök hos några olika vänner över en helg i Örebrotrakterna. Företrädesvis umgänge utomhus, inga kramar och bara om vi är friska. Såklart.

Vad ser du fram emot för din del under sommaren 2020?

14 thoughts on “Sommaren 2020 i ABC-format – mina sommarplaner”

  1. Önskar så att era Norrlandsplaner går i lås. Många roliga utflyktsmål finns ju där Jag hakar på många bokstäver och särskilt på E❣️

  2. Vi har inte så mycket planer än, mer än en resa under midsommarhelgen och lite halvplaner om husbilssemester 🙂

  3. Låter som härliga sommarplaner! Älgfarm låter intressant. I mitt närområde lär det ska finnas en älgfarm/älggård, men alla älgar där är sådana som räddats och förhoppningsvis kan släppas fria en dag. Jag tror det är fråga om älgkalvar främst, som förlorat sin mamma. Kan vara svårt med redan vuxna älgar. Personen som har gården ska vara mycket duktig och erfaren med just älgkalvar. Vore intressant att göra ett besök dit..

    1. Intressant. Ja det är svårt det där med omhändertagna vilda djur och vad som är rimligt att göra med dem och vad som går att tjäna pengar på. men också lära sig om för oss människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.