Stories från januari 2020

Posted on

Decenniets första månad januari 2020, sammanfattas som en månad med mycket utveckling i den lilla vardagen och med en hel bloggpepp faktiskt.

Stories från januari 2020

Januariresan

Resa och resa… Menen utflykt vi gjorde bestående av 13 400 steg gick bokstavligen fram och tillbaka till Brunnsvikens trädgård. Ett stycke bakverk och pepparmintste i härlig lugn atmosfär. Och så två vita orkidéer som vi får se hur länge vi kan hålla liv i.

Stories januari 2020
Brunnsvikens trädgårdscafé var tomt när vi kom och nästan fullt när vi gick. Mysigt ställe med egenbakat.

Januaris favoritinlägg

Jag har väldigt många favoriter av det jag publicerat i januari, ovanligt många faktiskt. Några favvo-favoriter är på temat medvetet är inläggen om jämförsutsläpp och coronaviruset favoriter. Jag gillar också mina två “list-inlägg” med Guldbaggar och åsikter om Vagabonds resmål. Klart roligast att skriva var inlägget om att vi ska åka till Vietnam.

Januaris babe

Girjas sameby. Jag har inte följt den tio år långa rättsprocess jättenära och jag är inte jätteinsatt i ämnet men ifråga om tvister där ursprungsbefolkning är inblandat landar jag ofta på deras sida. Ursprungsbefolkningars rättigheter ska vi värna om över hela världen, det är en grundhållning för mig. Skam den som ger sig, grattis till att ha fått rätt och fy fasiken för den rasism och det näthat som uppstått i samband med domen.

På besök hos renar i Jukkasjärvi

Januaris lärdom

Januari har framför allt handlat om att få lite pejl på det här med föräldralivet. Vad betyder olika skrik, hur löser jag amning och blöjbyte på olika platser, vart fasiken finns alla hissar och hur många saker är lagom att göra under en dag eller en vecka när en bäbis står i fokus? Stark utvecklingskurva har det varit inom detta område.

Januariminne

En av januaris bästa kvällar var alldeles nyss när jag och Erik gick på konsert med Takida. Det band till vilka jag tydligast identifierar mig som ett fan. Sångaren Roberts röst och scenspråk roas jag av väldigt länge och jag tycks inte tröttna på att gå på konserter där han står i centrum.

Stories januari 2020
Fantastiska band!

Januaribild

Så här ser livet ofta ut. Nallen den gigantiska håller ställningarna, E den mindre söker efter lampan med blicken, E den större är glad och jag är redo med amningslinne och amnings-bh när behoven pockar på.

Stories januari 2020

Januari och privatlivet

Jag har börjat digga det här med föräldraledighet och det känns som att jag börjar få rätt bra snurr på vardagen. Träningen är igång, SVT:s Kalifat har gripit tag i mig, ibland känns det som att jag inte gör annat än att laga mat, jag har lunchat och fikat med en drös härliga personer och jag har kommit igång med jobb en dag i veckan. Glad för allt!

Januarikänslan

I can do it, bemästrande, självförtroende. Nä, inget av det är känslor men ni fattar vad jag far efter. Känslan är att jag styr min egen värld och lägger upp mitt liv som jag vill. Det var självklart innan bäbis, men inte lika självklar känsla när Lill-visse tågade in. Nu känns det självklart igen och jag skapar faktiskt livet lika mycket nu som innan.

Stories januari 2020
På tal om att bemästra saker. Tommy hälsar på lilla E som just sovit sig igenom hela vårt ridpass. Där lyckades vi maximalt med tajmingen.

Januaris reseplanerande

Åh Vietnam såklart! Det är långt ifrån konkret men vi har under månaden åtminstone kommit så långt att vi definierat att vi vill åka, vart vi vill åka och hur länge vi ska vara borta. Vi för samtal om vart i landet vi vill bo och det är det vi ska försöka landa i härnäst. Jag har också gjort en hel del research för att bestämma vart bäbisweekend-resan ska bli men inte tagit något beslut än.

Januarilänkar

Dryden har skrivit ett väldigt bra inlägg om hur svårt det är att riktigt veta hur en ska tänka i klimatfrågor. Ett trassel av olika sätt att göra rätt och många fallgropar att trampa snett i. Många frågor blir det.

4000 mil har skrivit om dark tourism som jag tycker är ett spännande fenomen som verkligen har sina positiva bidrag och negativa baksidor.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.