Stories från september 2018

Posted on

September 2018 har skiljt sig från många andra månader. Jag har tagit vara på Sverige/flängt en massa, haft det lite tufft och lärt mig ännu lite mer om mig själv. Och så har vi ju haft val i Sverige. 

Stories från september 2018

Septemberresan

September innehöll tre fantastiska weekends. En efterlängtad till Örebro för att sluta cirkeln efter 1,5 års längtan. En helg till Julita gård i Södermanland med en härlig blandning av bloggstrategi, skrivande, motion, god mat och en rejäl dos svensk kulturhistoria. Och så en till hemhemma i Tväråbäck i samband med en jobbhelg i Örnsköldsvik. Sverige <3

September 2018
Foto av Sanna Rosell. Tagit precis när jag slickar mig om fingrarna för att ge mig på chokladmoussebakelsen och Jennifer delar med sig av en av alla hennes klokheter.

Septembers favoritinlägg

Det inlägg som gett mest spridning, mest huvudvärk, mest lärdomar och mest bekräftelse på att jag pysslar med rätt saker är inlägget om att minska flygens utsläpp utan att sluta flyga själv. Jag visste att det skulle röra om och röra upp men kanske inte att jag själv skulle bli så känslomässigt berörd på ett både skönt och oskönt (men givande) sätt. Utöver detta inlägg är jag glad att jag kunnat dela med mig av vår vandring i Lake District tidigare i somras.

Septembers babe

Septembers babes är givna: Sanna och Jennifer. Hurra för att stärka nätverk, hurra för att bli speglad i andra och förstå hur olika personer an tänka och vara och hurra för att fyllas på av energi i bloggandet. Resamedvetet.se ger mig så mycket mer än att bara få påverka människor och samla alla mina resor, det ger mig också riktigt goa vänner. Sanna och Jennifer har skrivit fint om vår helg.

september 2018
Bästa brudarna i ett av många skrattiga moments.

Septembers lärdom

En lärdom jag fick tack vare att Annika/Resfredag delade med sig av en insikt hon fått efter mitt flyg-inlägg var hur viktigt det är att röra sig i olika cirklar, olika sammanhang. Jag har haft två ganska avgränsade cirklar i mitt liv. Min hemhemma cirkel och min nykterhetsrörelsecirkel. Sen Erik kom in i livet har jag fått en ny cirkel genom umgänge med honom och hans krets och den andra cirkeln jag fått på sistone är resebloggare/influencers som resamedvetet.se gett mig. Hurra hurra för att omge sig av olika människor som tänker olika jämfört med mig!

Septemberminne

När jag kom fram till Julita gård och samma nyfikna äntligen-är-jag-här-känsla inföll sig som när jag reser utomlands blev jag genuint lycklig. Både för att jag älskar den känslan i sig men också för att jag fick den av att stanna hemma trots att jag valde bort Schweiz. Under Julitahelgen skapades många minnen. Allt från att jag räddade livet (eller åtminstone förebyggde) på en förvirrad dam som tappat bort sig och sprang utomhus för första gången på två månader. Så befriande!

september 2018
Värda att bli glad för i sig
september 2018
Lite vind i håret och sol som vinner över molnen och så var jag lycklig

Septemberbild

Älskade familj. Det händer på sin höjd vart annat år när det är jul då vi samlas hela familjen men på min lillasysters födelsedag lyckades vi tajma ihop så att 1. Jag kunde förlänga min jobbhelg i Övik och ta en detour till Tväråbäck. 2. Syster Lisa fick ihop rimligt med ledighet för att kunna åka upp från Stockholm. 3. Lillasyster Towe kunde åka ned från Skellefteå (+ ta med sig ny boyfriend) och 4. Bror Tim med sambo kunde visa upp familjens senaste tillskott. Hurra för stor familj!

september 2018
Från vänster. Tim, lilla Signe, Sanna, Johan, Towe, Lisa, mamma Tina, pappa Lennart och jag själv.

September och privatlivet

Jag har haft ett utkast på gång med arbetsnamnet “att vara syftesdriven och tappat bort sitt syfte” men inte riktigt vetat hur jag skulle formulera det något djupare. Jag har känt mig lite lost i september. Eller kanske snarare inte lika motiverad och outtröttlig som jag brukar och min slutsats är att när syftet svajar så har jag inte kraften att kötta på i evigheter. Efter besöket på Julita gård vände en del och nu hoppas jag att oktober känns bättre.

Septemberkänslan

Uttröttlig. Det som så ofta brukar vara outtröttlig är i september istället det motsatta trots att ordet inte verkar finnas. Uttröttlig. Jag har alltså för ovanlighetens skulle känt mig uttröttad. Inte som i trött utan som i att kraften och energin, och därmed motivationen, faktiskt sinat lite. Nyttig insikt och mest troligt bara en tillfällig känsla.

september 2018
Lite ljus i en i övrigt aningen mer skymmande månad än vanligt

Septembers reseplanerande

En stor del av energi gick åt till att välja om jag så till slut skulle välja Schweiz eller Julita gård. Det blev uppenbarligen det senare och för det är jag mycket glad. Utöver detta fortsätter vi fundera på San Francisco som vi drar till i slutet av oktober. Längtar massor men vi har inte bokat en enda natt än. Det måste lösas närmaste vecka.

Septemberlänkar

Det är viktigt om att allt är möjligt. Den här gången i det lilla när Isabella Löwengrip bestämmer sig för att bara dricka alkoholfritt ett år och det givetvis kommer ha massiv effekt både för att många kommer välja att följa efter men också för att hon kommer möta alkoholnormen och förhoppningsvis skriva om hennes iakttagelser. På ett helt annat tema har Lisa/Livet från den ljusa sidan varit modig och bestämt sig för att säga upp sig. Som sagt, allt är möjligt och vi formar vårt liv så som vi själva vill.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

8 thoughts on “Stories från september 2018”

  1. Ja våra septembermånader har nog varit rätt så olika (och tur är väl det). En sak du har gjort, och som jag också gjort i år, är att besöka Julita Gård. Själv stannade jag bara några timmar dock, men trevligt var det oavsett. Åkte dock vidare till Eskilstuna för att käka lunch, tyckte priserna var rätt så hutlösa. Hoppas du får en jättebra oktober! 🙂

  2. September månad har TRE babes tycker jag! Tack för en fantastisk helg, tack för obeskrivligt bra pepp och tack för många klokheter. Jag ser redan fram emot nästa blogghelg med er!

    Önskar dig styrka och energi in i oktober! Julia verkar ha varit ett smart drag och jag hoppas SanFran blir härligt för er båda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.