8 kommentarer som gjort mig extra glad och tacksam

Posted on

Du som kommenterar ska veta att det förgyller livet som bloggare och jag är så tacksam för varenda kommentar. Här är några guldkorn från denna höst.

Det finns många saker som motiverar mig att blogga. Såklart finns det en inre drivkraft som handlar om att jag brinner för de ämnen jag skriver om. Men det finns också yttre faktorer så som när jag får kommentarer på det jag skriver. Allt ifrån beröm till mothugg och nya perspektiv. Du som läser ska veta att det spritter till lite extra i min kropp varje gång jag ser att någon lämnat en kommentar. Som ett litet paket. Ska jag få något mjuk och gulligt eller klurigt och utmanande?

Kommentarer i en box av choklad

Här om dagen fick jag sju kommentarer på en och samma dag om flera olika inlägg och det gjorde mig så glad och tacksam. De stärker, berikar, motiverar. Jag vill dela några av kommentarerna jag fått denna höst som gjort mig extra glad och passa på att tacka dig som någon gång lämnat ett spår av att du varit här och läst. Guld värt ska du veta!

Kommentarer om att Resa medvetet

Kommentarer som bekräftar att det jag skriver bidrar och utvecklar andras tankar på temat Resa medvetet

Moa som bloggar på Lycklig och levande nu om att Thomas Cook har gått i konkurs

Intressanta tankar som alltid – och med perspektiv! SUPER

Eva om inlägget om Urufolket i Peru som lever på flytande öar och är en turistattraktion.

Tack!
Det var bra att jag läste ditt inlägg nu så jag kan vara förberedd när jag ska åka dit.
Jag känner mig obekväm av att någon sjunger och dansar för mig eller försöker få mig att köpa saker för att jag är turist. Jag tror att det krockar med min syn på jämställdhet.
Sedan funderar jag på hur det blir på sikt. Uppmuntrar vi fel saker? Jag hade hellre donerat pengar för renovering el dyl.
Jag köpt små leksaker, pennor och block som jag tänkte skänka till barn som jag möter. Men nu vacklar jag och funderar över om det är rätt eller fel.
En liten tjej som sjöng för oss turister som en läsare fick fundera lite kring

Kommentarer som bevisar reseinspiration

Kommentarer som där mina inlägg ger ren reseinspiration till er som läser.

Lena om mina tips om Marrakech

Tack för en mycket bra blogg…. Vi ska till Marrakesh i mitten av nov. Tar med mig mkt av det du skrivit om Tack !!

Eva som bloggar på Rucksack som kommenterade på mitt inlägg om Panoramavägen i Slovenien

Så fint!! Ska lägga panoramavägen på minnet, vi åker snart till Slovenien för lite höstvandring i bergen. Var ärligt talat länge sedan jag var så taggad på en resa! Hur lång tid tar det att köra den sträcka som ni åkte?
Vackra Slovenien

Personliga och viktiga kommentarer

Kommentarer om personliga erfarenheter som jag delar med mig av som hjälper andra i situationer de hamnar i.

Sofia om biverkningar en kan ha efter kur dukoral

Hej! Jag har precis haft en riktig ”dukoral-natt” om man säger så. Verkar inte heller tåla vaccinet så bra och känner verkligen igen mig i vad du skriver. Ville bara säga att jag blev lite lättad när jag hittade det här inlägget, kändes först lite ensamt att inse att jag tydligen är den där 1 av 1000.. Vilken otur! Så kommer nog också överväga om det är värt att fortsätta med dessa kurer i fortsättningen. Får jobba på ordentligt med handsprit, tvål och vatten!

Anonym om vår IVF-resa

Tack för att du delar med dig! Ska precis påbörja IVF-resan efter över 2 års försök med ett tidigt missfall i våras i bagaget. Jag vill också vara mer öppen om det, men det är svårt. Man vill liksom veta att det kommer lyckas först. Orkar inte allas medlidande om det inte går vägen. Då måste vi ju hitta ett sätt att få vidare, vilket känns omöjligt i nuläget. Försöker leva livet som vanligt, men den ständiga frågan ”kommer vi få biologiska barn ihop?” finns liksom där hela tiden. Och sorgen över att jag skulle ha fött närsomhelst om det inte blev missfall i våras. Samtidigt som jag vet hur många graviditeter som slutar i missfall att fostret förmodligen inte var livsdugligt. Men det händer ju bara andra… samma som infertilitet som du skriver. Jag var inställd på att det kunde ta ett år och när jag blev gravid efter 1,5 andades jag ut. Sedan det inte gick vägen har måendet bara rasat. Det här gav mig nytt hopp
Så glad för er skull!!
Tack igen och fortsatt lycka till <3
En av gångerna när jag var så där taggad på att få sätta in ett embryo.

Kommentarer som får mig att reflektera

Kommentarer som bidrar med nya perspektiv och utmanar mig

Bloggaren Bara Brittisk också om Thomas Cook

Där har du tack och lov fel. Skippa Rapport. Sveriges Radio är mycket bättre på djupet. Här är lite om punkt två. Brittisk och tysk media har mer.
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=7305171

Bloggen 4000 mil om Självkörande elhusbil och framtidens transportmedel

Det är det som bekymrar mig med tåg-hajpen. Att vi investerar i massa koldioxidtung infrastruktur = räls osv. När framtiden heter självkörande elfordon.
Kanske en sån här trevlig husbil på el är ett av framtidens sätt att resa?

Tack igen!

Än en gång tack, tack, tack för att ni gör det extra roligt att blogga!

2 thoughts on “8 kommentarer som gjort mig extra glad och tacksam”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *