Min sommar i en väderlista – Högtryck och lågtryck

Posted on

Min sommar i en väderlista. Vad var sommarens friska fläkt, solstråle och värmebölja? När inföll högtryck, ösregn och lågtryck? Och när var det inte ett moln så långt ögat kunde nå? Sommaren 2018 har varit fylld av härliga väderfenomen!

Jag ville sammanfatta min sommar på ett lite annorlunda sätt än det klassiskt kronologiska. Fick en snilleblixt och lät mig inspireras av det ämne som fler än vanligt (om det ens är möjligt) pratat om den här sommaren: Vädret.

Så, jag gjorde en Väderlista á la sommaren 2018

Sommar 2018 i en väderlista

Frisk fläkt: Slottsliknande Herrgård i Skottland

Vår övernattning i Skottland var en mycket positiv överraskning. Det gigantiska huset, de lyxiga rummen och inte minst vetskapen om att vi delar hela området med bara ett annat sällskap. Eget inlägg kommer inom kort

Väderlista

Solstråle: Art Jam på Gotland

En av sommarens stora glädjestunder var mötet med solstrålen Benedictio som inspirerade mig och Erik att måla en tavla i tysthet. Med vår grundinställning om att vi älskar färg gick det som en dans. Hoppas vi gjorde lika stort avtryck på honom som han gjorde hos oss.

Läs mer: Gårdsbutiker på Gotland

Väderlista

Värmebölja: Bröllop x 2

Sommarens två bröllop klår vilken värmebölja som helst. Värmen och kärleken som fyllde lokalerna gick inte att ta miste på. Alltid en lyx att få vara en del av dessa lyckliga stunder.   

Läs mer: Svenskt-engelskt bröllop i England

Väderlista

Väderlista

Växlande molnighet: Paddla i Västerbotten

Jag minns vår paddeltur som stark eufori och frihetskänsla men också stunder då min mentala styrka sattes på prov. Bitvis kändes det som att vi åkte bakåt, andra gånger gled vi fram som en svan. Väljer att minnas stunderna då solen tittade fram och vann över molnen.

Läs mer: På utflykt med nära och kära i Västerbotten

Väderlista

Ösregn: Edinburgh

Det känns så orättvist men sommarens flopp är faktiskt besöket i Edinburgh, trots att det inte regnade en droppe på oss. Vi gick en free walking tour som vi avbröt pga ointressant, vi kikade på slottet men vände när vi såg folkmassorna och inträdet var £18. Jag fick liksom ingen feeling för staden. Trist.

Vindstilla: Lugnet på hemmaplan

Sommarens lugn infann sig efter att jag detoxat mig igenom 10 dagar hemma i Sundbyberg. Första dagarna klättrade jag nästan på väggarna men sen gav det sig och när jag summerar dessa dagar var det då jag varvade ner för första gången på hela sommaren.

Läs mer: Varva ner på semestern

Väderlista

Högtryck: Vandring i Lake District

Några riktigt intensiva timmar med hårt tryck på mina ben var det under den vackra vandringen i Lake District i norra England. Mjölksyrepustar och hård belastning på knäna vid nedvandringen utklassades dock av omgivningar och utsikter.

Väderlista

Lågtryck: Ensam i en Timmerstuga

Minimalt tryck upplevde jag under vårt dygn utan el och vatten i en timmerstuga på Gotland. Totalt kravlöst, omgiven av kompakt tysthet och bara vara.

Väderlista

Slöjmoln: Sörmlandsturnén

Höga slöjmoln som långsamt rör sig på himlen, sommardagar då det bara är allmänt skönt. Just så var mina fyra dagar i Sörmland. Glad över att upptäcka fler och fler skatter runt om i Sverige och en sån där härlig känsla av att vara påväg som jag älskar.

Läs mer: Utflykter i Sörmland

Väderlista

Väderlista

Yrväder: Konst i Berlin

Ett yrväder som sätter avtryck på allt i sin väg. Utåtagerande, kreativ och lite galen, ja så är konsten i Berlin.

Läs mer: Bara i Berlin – det gränslösa i en stad som är lätt att älska

Väderlista

Luftfuktighet: Prideparaden i Stockholm

Den dagen på sommaren då jag själv genom min svett bidrog mest till luftfuktigheten var under mina tre timmars Friskis-dansande i Prideparaden. Stekande sol, fullt ös och villkorslös kärlek.

Läs mer: Ge mig Pride jämt, alla dagar i hela världen

Väderlista

Inte ett moln så långt ögat kan nå: Hästliv på Hallmyra

Ett riktigt säkert kort att ägna mina sommardagar år, som garanterat ger just känslan som Tomas Ledin sjunger om är att rida. Vara med hästar. Pussa på hästmule. Känna hur kommunikationen mellan mig och häst fungerar. Ljuvligt är det.

Väderlista

Berätta om din sommar!

Vilka väderfenomen har den bestått av? Är du bloggare får du mer än gärna låta dig inspireras av min lila väderlista, copycat eller tolka fritt.

Väderlista

6 thoughts on “Min sommar i en väderlista – Högtryck och lågtryck”

  1. Vad synd på Edinburgh, vi tyckte det var en himla trevlig stad. Kan inte riktigt sätta fingret på varför, men vi gick i alla fall inte på några dåliga guidade turer när vi var där. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.