Stories från december 2017

Posted on

December flög förbi trots ett relativt lugnt tempo. När jag ser tillbaka känns inte december alls särskilt mörk. Kanske tack vare solboost i Marrakech och en väldigt vit jul.

Den här månaden gör jag min månadsstorien lite tidigare för att få det här inlägget på rätt sida om året. Den 31:a kommer jag publicera årssammanfattningen för hela 2017 ett av de inlägg som är allra roligast att skriva.

Stories från december 2017

Decemberresan

December började ljuvligt med en weekend i Marrakech med minnesvärt hamambad och skönt häng med min kära sambo. Julen spenderade jag hemhemma i ett väldigt vintrigt landskap. Ovanligt optimala omgivningar och väder för en perfekt jul enligt konstens alla regler.

Decembers favoritinlägg

Två inlägg toppar december. Det ena är när jag utsåg 2017 års resebloggar som skriver tänkvärt och den stora checklistan för att resa hållbart. Den uppskattades och delades och jag hoppas att många kommer hitta till den framöver.

Decembers babes

Hela den här storfamiljen i utökad version får bli decembers babes. Min familj är så närvarande i mitt liv att jag glömmer bort att uppskatta det. Så tacksam och tar dem alla för givet ur både positiv och negativ bemärkelse.

december
Min ursprungsfamilj med sambos och svärföräldrar

Decembers lärdom

Jag blir glad av beröm. Det i sig är väl inget nytt men jag har insett hur mycket det lyfter mig och hur mycket mer beröm jag vill ge andra. Boosta för boostandets skull. Uppmärksamma, peppa, stärk. Det får bli en del av mitt mål 2018 att ge fler en ryggdunk, klapp på axeln eller smek på kinden. Jag gissar att jag inte är ensam om att tänka att andra gör en massa bra grejer men allt för ofta säger jag det inte. Vi måste bli bättre på att låta andra få veta det. Deal?

Decemberminne

December går i tvagandets tecken, förutom hamamet så överraskade Erik mig med en måndagsövernattning på The Steam Hotel i Västerås. I en varm utomhuspool under bar himmel med kylig luft, för att sedan äta efterrätten framför brasan. Så himla lyxigt. Kan varmt rekommendera för en get away.

Decemberbild

Västerbotten bjöd på sprakande himlar både vid upp- och nedgång och jag påminde mig om att solen är fantastisk även i norr. Krävs ingen västkust för att få uppleva den där magin

vinter december
Tväråbäck <3

December och privatlivet

Även december har varit förvånansvärt lugn. Vi har modigt och moget hanterat en del metoo-relaterade grejer i den organisation där jag jobbar och det har krävt fullt fokus vilket har varit lärorikt och viktigt. Att den feministiska revolutionen redan nu är i full gång hade vi väl aldrig anat för sex månader sedan. I det lilla börjar vi äntligen bli klara med vardagsrummet och när en liten förkylningsdipp släppt ska jag köra på med träningen igen. Fick simglasögon i julklapp av mor – nu ska här crawlas.

Decemberkänslan

Reseglädje, nyfikenhet, upptäckarlust. Jag vet inte vilken jag ska välja. Vet bara att det är väldigt härligt att känna den känslan igen efter sommarens resemättnadskänsla.

december
Bockar av en sak på min bucketlist – äter en dadel på en marknad i Marrakech

Decembers reseplanerande

Vi har inte alls planerat Budapest som jag tänkt mig så det blir en follow-the-nose-resa och det blir säkert lika bra det. Till Ghana ägnar jag många tankar och försöker förstå vad jag ska pyssla med där. Fick nyss veta att wifi är dåligt även om det står att det finns och att det krävs två referenser för att få visum beviljat av en väldigt snäll man vid namn Samuel som ska hjälpa mig. Bådar gott med direktkontakt.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

4 thoughts on “Stories från december 2017”

 1. Tack för alla dina fina och kloka och tankeväckande inlägg under året.
  Tänker ta till mig det där om beröm och pepp inför 2018. Tänker oxå försöka lägga in restänkkort i undervisningen när de ska få jobba med lite realia i engelskan i åk 9.
  Skickar med ett favorituttryck som stämmer på dig
  “Work hard, be nice”
  Många kramar och ha ett gott nytt år i Budapest med Erik

 2. Deal på berömmandet! Det vill jag också bli bättre på. Det man ger, det får man, har jag lärt mig – då gäller det att peppa, uppmärksamma och smeka för att få lika mycket fint tillbaka. Tack för påminnelsen!

  Jag är också taggad på träningen nästa år. Efter en liten resepaus ska jag ta upp dina intervaller igen. Körde en premiär strax innan jul och var galet endorfinrusig efteråt. Den känslan vill jag känna oftare!

  Gott nytt år till er båda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.