Stories september 2019

Posted on

September har smugit sig på och låtit mig vänja vid mörkret och höstrusket. En vardag långt ifrån något märkvärdigt och en härlig resa till Åbo.

Stories från september 2019

Det börjar bli väldigt påtagligt att vi ska ha barn. Det tar över tankarna och innehållet i de här månadssammanfattningarna mer och mer. Mycket är som vanligt och det är lite svårt att låta det träda fram när det är en så stor process som pågår, och rör på sig, i mig.

Septemberresan

Jag har hälsat på min syster i Åbo där hon bott sedan i mars och nu var det dags för henne att spela på Svenska Teatern i Åbo. Mäktigt och superproffsigt. Utöver det har jag mest hållit mig hemma. Detta var den sista utlandsresan på ett bra tag, det blir till att hålla sig lite mer på hemmaplan framöver.

september 2019
Min syster i mitten, vilken stjärna!
september 2019
La familia den äldre omgången framför domkyrkan i Åbo

Septembers favoritinlägg

Mitt försök att ge lite perspektiv på vem det är synd om i samband med Thomas cooks konkurs fick en del spridning. Mina inlägg om Ghana har börjat segla upp igen, det märks att vintersäsongen börjar komma igång så smått.

Septembers babe

Kim min nya chef. Som hon tagit sig an uppdraget med bravur och det är väldigt utvecklande att få agera i ihop med en helt ny chef. Att utvecklas som tjänsteperson och medarbetare är otroligt stimulerande och något som verkligen motiverar mig.

September 2019
Kim Reenaas, Generalsekreterare på IOGT-NTO. Bild hämtad från iogt.se

Septembers lärdom

Jag kan ändå rucka på mina principer. Jag har ett gäng och trivs med de flesta av dem. De vägleder mig i frågor jag tycker är viktiga. Lika skönt som dessa principer är tycker jag det är att bryta mot dem när det känns bra. En av dessa är att jag äter en del kött när jag är sugen på det. Jag lyssnar helt enkelt på kroppen och vad dem vill ha före knoppens uppsatta regler. Nyttigt för mig att öva på!

Septemberminne

I september gjorde jag mitt sista pass på Friskis och var så stolt och nöjd över kroppen som klarat korta löprundor och anpassade Friskispass till vecka 30. Kommer sakna Nino och de andra ledarna enormt och ser redan nu fram emot tiden när jag ska ta mig tillbaka till lika bra form som innan jag blev gravid.

september 2019
Jag och Nino svettiga och endorfinfyllda så vi inte ens kan stå still på bild

Septemberbild

En dag när vi var ute på tur med bilen såg vi en skylt om våffelcafé. I en supertrevlig trädgård satt vi sedan och åt varsin våffla, Erik en klassisk grädde och sylt och jag indisk variant med saffransglass och kardemummakryddning. Älskar att hitta sånna här guldkorn – skriv upp Klockargårdens Våffleri i Grödinge utanför Stockholm.

september 2019
Han är obetalbar!

September och privatlivet

I september har den här vi-ska-ha-barn-känslan börjat bli mer påtaglig. Magen är i vägen när jag skalar potatis, tar på mig skorna, sitter vid skrivbordet och varje gång jag ska ta mig och ut ur bilen när det är trångt till bilen bredvid. Det är två månader kvar och alla säger att det är kort tid. Jag tycker det känns som länge. Privatlivet rullar förutom det på som vanligt med mycket tid i soffan framför TV:n och med bloggen. Försöker jobba med acceptans över att orken inte är lika stor som vanligt.

Septemberkänslan

Acceptans. Det känns kanske som en negativ känsla men för mig är det personligt utveckling att öva på att förhålla mig till saker jag inte har makt över. Min ork är inte lika stor som vanligt och tack och lov påminner mig Erik om att jag bara ska acceptera det istället för att kämpa emot. Fint att få vara två i detta.

Septembers reseplanerande

Nästa obefintligt. Åboplaneringen lämnade jag till syster och utöver det så finns det inte mycket resor att ägna några tankar åt. Min gravidapp säger att en del vill provköra vägen till förlossningen, just den resan känner jag inte att jag behöver planera…det löser sig 🙂

Septemberlänkar

Reform travel är ett säkert kort för att hitta inspiration till inlägg att sprida vidare. Nu har hon t ex skriv ett om djurturism som är bra för alla att läsa.

Samma sak med Träningsglädje som släppt både podd och inlägg med fokus på personen bakom boken Klimatglädje. Så min kopp av te.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

4 thoughts on “Stories september 2019”

  1. Vis av erfarenhet önskar jag att jag hade googlat på var parkeringen till förlossningen låg. Haha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.