Inlägg som jag är extra stolt över – viktiga och skrivna med själ och hjärta

Posted on

Av alla hundratals inlägg jag författat genom åren så är det några som gör mig extra stolt. Dom är viktiga och gjorda med själ och hjärta.

När jag tidigare i vinter hade någon form av bloggdipp fick jag ett gott råd: Blicka tillbaka och var stolt över allt du skapat.

Den meningen stärkte mig och jag har återkommit till den ofta. Jag har skrivit väldigt, väldigt många inlägg. Det stora flertalet tycker jag är riktigt bra och ett gäng är jag extra stolt över att jag har skrivit och publicerat.

För att vara en person som ständigt vill framåt och mår bra av att prestera är det viktigt att titta bakåt och luta sig mot det som varit istället för att ständigt se framåt och nästa steg.

Inlägg som gör mig stolt

Här är några av de inlägg som jag är allra mest stolt över

Medvetna inlägg

Dessa inlägg är bloggens kärna och ofta både roliga och svåra att skriva. De känns nästan alltid meningsfulla att skriva och jag lär mig ofta väldigt mycket av all research som jag gör parallellt.

Häst och vagn

Om inlägget: Ovanligt detaljerat och djupgående inlägg tack vare mina hästkunskaper men också en klassisk resa-medveten-anda.

Varför stolt: Ett perspektiv inom djurturism som sällan lyfts.

Om du ändå ska åka häst och vagn

Så medvetna var mina resor 2018

Om inlägget: Genomgång av det årets alla resor ur olika perspektiv så som val av resmål, färdmedel, mat, boende, kunskap osv. Det var roligt och utvecklande att skriva det inlägget.

Varför stolt: Jag är självreflekterande, ifrågasättande och ärlig. Jag blottar mig och visar hur jag både är hållbar och ohållbar när jag reser.

Självrannsakan: Så medvetna var mina resor

Vithet

Om inlägget: Hur vithet, rasism och resande hänger ihop och hur vi alla, oavsett hudfärg, behöver förhålla oss medvetet till.

Varför stolt: Lätt ett av de svåraste ämnen jag tagit mig an och börjat funderat på. Stolt för att jag inte duckar.

Jag behöver prata om vithet och resor (men jag är faktiskt lite rädd för att försöka)

Guider

Inga inlägg tar så lång tid att skriva som guiderna. Ibland betalas mödan tillbaka genom att många hittar dem och tycker att de är bra och uppskattade. Det är alltid roligt. En del guider når inte så långt men jag gillar dem för att jag själv tycker de är intressanta och fyller en funktion.

Ljubljana

Om inlägget: Välfylld och informativ guide om min favorithuvudstad i Europa.

Varför stolt: Håller hög kvalité och den här guiden är jag riktigt nöjd med att ha skapat. Tycker min resglädje skiner igenom.

Att göra i Ljubljana, tips för en weekend i Slovenien

HBTQ i San Francisco

Om inlägget: Tips att gå en guidad tur om HBTQ-personers livssituation, historia och rättigheter med Kalifornien som utgångspunkt.

Varför stolt: Exempel på hur kunskap och engagemang kan vara en del av att uppleva ett land.

HBTQ i San Francisco – En guide till LGBT-kvarteren i Castro

Resa med Nattåg

Om inlägget: Praktisk tips i kubik om att ta sig igenom/njuta av en natt på nattåg sittandes, liggandes på en brits eller sovandes i en säng.

Varför stolt: Det var först efter att jag skrivit inlägget som jag insåg hur stor nytta det kan ha för resenärer. Nog visste jag att jag med mina väldigt många nattågsresor i bagaget hade både ett och två tåg-hack att dela med mig av. Men att flera i vuxen ålder inte rest med nattåg överhuvud taget, det förvånade mig faktiskt.

Resehacks och tips för att sova på nattåg – i både sitt- ligg- och sovvagn

Politiska inlägg

Dessa tangerar de medvetna men är mer inriktade på politik och samhällsperspektivet eller hur den enskilda hänger ihop med det stora. Det är kul att sticka ut hakan ibland.

12 politiska krav

Om inlägget: Jag beskriver 12 förslag på förändringar jag vill se inför valet 2018. Förslag som skulle förbättra svensk turism.

Varför stolt: När allt kommer omkring så handlar all utveckling här i världen om politik förr eller senare, det vill jag gärna belysa.

12 politiska krav signerat Resa medvetet

Alla vill vi väl

Om inlägget: Det här är på många sätt resa-medvetet-filosofin förpackad i ett enda inlägg. Lite av ett manifest om att det finns fler sätt att göra rätt!

Varför stolt: Jag är nyanserad, backar alla typer av försök och ger motstånd till den som tror att en själv har alla lösningar.

Alla vill vi väl och tror på olika lösningar

Personliga inlägg

Det är en ständig balansgång om hur personlig jag ska vara med mina inlägg, det är ju ändå en reseblogg, men också en personlig blogg. Min plattform. Jag gillar också att blotta en del saker som är läskigt eller svårt för att bredda bilden av vad vi pratar öppet om här i samhället.

IVF-inlägget

Om inlägget: En beskrivning av hela vår resa med att till slut bli gravida med hjälp av provrörsbefruktning.

Varför stolt: Jag breddar bilden av hur det kan gå till att bilda familj. Ett ämne som jag önskar att vi talade mer om och det här blev mitt bidrag.

Vår IVF-resa och min känslomässiga berg-och-dalbana att försöka bli gravid

Vara i process

Om inlägget: Det var otroligt skönt att landa och på pränt beskriva hur jag förhåller mig till flygande och resor och att det får ta den tid det tar.

Varför stolt: Det här är ett sådant typiskt inlägg som jag vill dela med mig av. Att inte vara felfri, att utvecklas och förflyttas.

Tillåta sig att vara i process: Om att närma sig att bli vegetarian och flygfri

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *