Stories från februari 2019

Posted on

Trots sina ynka 28 dagar har februari bjudit på mängder med trevligheter. En toppenresa till Gambia, massor med kultur på hemmaplan och en födelsedag med firande i olika former. 

Stories från februari 2019

Februariresan

Gambia är given. Det var en härlig resa och det var också väldigt roligt att vara resebloggare. Det pushade mig att fråga saker och det fick mig att säga ja en extra gång till saker som dök upp. Det var flera som sa att det var kul att hänga med på mina insta-stories och listan över inlägg jag vill skriva är lång. Älskar att resa, och älskar att få uppleva allt flera gånger om genom bloggskapandet. Här finns mitt dag-för-dag-inlägg om min vecka i Gambia.

Februaris favoritinlägg

Personligen gillar jag mina resonerande inlägg allra bäst även om det snarare är rena praktiska inlägg (som att bila på irland eller biverkningar dukoral) eller reseskildringar (som weekend i Marrakech) som får mest trafik eftersom de lever över tid. I februari skrev jag om min egen flygprocess och när resa medvetet blir en börda. Intressant och lärorikt att få sätta ord på.

Februaris babes

Gambiagrupperna. Jag vet att det finns massor med organisationer och sociala entreprenörer runt om i världen och den här gången vill jag sätta lite strålkastarljus på Gambiagrupperna. Tänk hur mycket deras engagemang bidragit med. 300 skolor. Flera hundratusen barn som får en skolgång. Grunden till all utveckling är utbildning.

Februaris lärdom

Det finns tre saker som Gambia fått mig att tänka på väldigt mycket. Det ena är det svårsmälta samtalet som vi inte behöver prata mer om. Det andra är hur svårt det är att bygga upp ett låginkomstland. Hur frestande det måste vara att bli kortsiktig i sina lösningar, hur beroende en är av utländska investerare (företag och stater) och hur bra det kan vara men hur fel det kan bli när landet utnyttjas. Det tredje handlar om kärlek och vad som är biologiskt och vad som är kulturellt. Jag är övertygad om att känslan känns lika i alla människor men den uttrycks, formuleras, visas på många olika sätt. På tal för att jag träffade en kille på hotellet som var supertrevlig men som sen visade sig vara intresserad samtidigt som han var gift. Tokigt i Sverige, kanske inte så tokigt där? Månggifte är vanligt och drömmen om Europa stark. Jag försöker förstå istället för att avfärda.

Februariminne

Min första morgon i Gambia. Det är något speciellt med att möta ett nytt land för första gången. Att ens egna upplevelser av landet är ett oskrivet blad som bara väntar på att bli nedklottrat av intryck, syner, känslor. Jag får en lite kick av att gå min första promenad och få en smakbit av vad jag har framför mig denna resa.

Februaribild

För att jag älskar solnedgångar. För att ta photosessions med mig själv och utan stativ eller fjärrutlösare är en rolig utmaning. För att ensam inte är stark men däremot för att vara själv stärker mig.

Februari och privatlivet

Jag började februari med att vara sjuk så en vecka i ett varmt Gambia gjorde gott. Erik skaffade provperiod på tjänsten Abundo som är en prenumerationstjänst för teatrar, konserter och mycket mer. Vi har nyttjat detta maximalt. För 150 kr har vi gått på Blue Planet – Live in concert på Globen (älskade vackra planet, vi måste ta hand om dig), Jonas Gardell – Queen of fucking everything (alltid fantastisk i allt han gör) och en teater på Dramaten. Rekommenderar varmt att prova Abundo, vi fick så mycket för pengarna. Jag har nästan inte tränat något alls men däremot vilat och umgåtts med vänner. I februari är det också fyra år sedan jag och Erik träffades så jag går omkring och är lite extra kär när jag täner tillbaka på vårt dejtande, trevande men ändå självklarhet från dag ett. En bra februari i privatlivet.

Februarikänslan

Kompetent. Det är väl snarare ett tillstånd eller ett verb och ingen känsla men i februari har jag faktiskt känt mig kompetent. Alltså en känsla av att behärska saker, klara av saker, göra saker på ett bra sätt. Jag kan ärligt och stolt säga att jag är en himlars bra tjänsteperson till förbundsstyrelsen jag jobbar för, särskilt denna månad. Jag reser själv utan minsta missöde och känner mig helt trygg i det. Jag kan det. Jag får fram mina poänger genom en TV-ruta. Jag har dessutom lyssnat på Birgitta Ohlssons Duktiga flickors revansch och blev boostad av den. Bra känsla!

Februaris reseplanerande

Förut ett rush i Gambia-research så bokade vi äntligen lite fler av tågsträckorna i Norge. Det börjar arta sig en resa och en rutt och ett upplägg. Vi pratar en del om bröllopsresan också. Tågluffa eller roadtrippa i Europa i sommar? Resa bort lite längre kring nyår? Kanske båda, kanske inget, kanske något annat.

Februarilänkar

Min kollega och vän Irma har dragit igång en superfin och mysig blogg som heter Mitt Bosnien. En blogg om att uppleva sitt hemland men också det Bosnisk-Hercegovianska som finns i Sverige. Lockas du av detta land är detta bloggen du ska spana in!

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

4 thoughts on “Stories från februari 2019”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *