Stories från november 2018

Posted on

November var inte som andra novembrar. Jag vet inte ens om jag uppfattat att det varit höst eller kallt? Kanske köpte jag världen bästa vinterjacka? Det har varit en bra månad måste jag säga. 

Stories från november 2018

Novemberresan

Novembers start spenderas i San José med omnejd som avslut på vår San Francisco. Utöver den resan har jag hållit mig hemma förutom en jobbresa till Göteborg. Nöjd med denna balans.

Novembers favoritinlägg

Det inlägg som engagerat flest handlar om vad jag stör mig på i flygdebatten, både motstånd och heja rop – roligast så tycker jag. Viktigaste inlägget under november är nog inlägget från häromdagen om HBTQ i San Francisco. Att lära sig om hur människor lever och har det runt om i världen tycket jag är en av de stora behållningarna med att resa och något jag gärna uppmuntrar andra att göra – därav viktigt inlägg.

november stories
Castro – en fantastisk stadsdel i SanFran

Novembers babe

Sandra Ehne. En vän och syster i mitt nätverk som över en kopp te hjälpte mig sätta ord på min roll i den här samhällsdebatten kring utveckling, ansvar och hållbarhet. Tänk att det som för mig känns som ett enda virrvarr för någon annan kan vara så uppenbart. Ska sammanfatta de insikterna i ett eget inlägg vid tillfälle.

Novembers lärdom

Det pågår en värderingskonflikt i mig. Den har pågått länge men ju fler jag pratar med och ju längre tiden går så inser jag att det handlar om värderingar. Om det inte är en konflikt så kan det vara en förskjutning som jag känner av och blir lite vilsen i. Den handlar om klass och klimat, om stad och landsbygd och frihet och ansvar. Kanske ingen lärdom, snarare en insikt.

Novemberminne

En av San Frans mest överraskande stunder och samtidigt absolut billigast var när vi fastnade i Santa Cruz söder om San José och kollade på dessa sjölejon. Så sjukt underhållande och helt gratis. Djurvänlig, gratis, djurturism när den är som bäst.

november stories
Tex den här stackaren som försökte hoppa upp på bjälken för att få en förmiddagslur

Novemberbild

Den här tycker jag om. Den är tagen så där så som Erik alltid gör. När jag inte är beredd. Vid Highway one i sol och skön värme.

november storie
Hej du glade

November och privatlivet

Vart tog ens november vägen? Hur kan en månad gå så snabbt när den är känd som en grå evighet? Jag har inte känt av någon trötthet. Inte deppat över mörkret. Jag har noll julkänsla och kan inte ens fatta att julkalendern redan börjat när detta publicerats. För förstagången känner jag mig osugen på kolla. Vad har hänt?

November var fyllt av dejter med vänner, så många att jag var tvungen att avboka några och ge mig själv mer egentid. Konstig känsla. Har äntligen hittat en person naprapat-isch-mm som verkar förstå sig på mina höfter och kringliggande muskler. Hon gjorde underverk under hennes första timme.

Novemberkänslan

Det här är nog första månaden jag inte lyckas hitta ett ord som passar. Ambivalent inför hela flygfrågan. För mycket att göra men ändå lagom. Varm fast det är kallt. Lite av varje och både och helt enkelt.

Novembers reseplanerande

En hel del tankar och research har gått åt till att fundera på den där resan till Västafrika. Jag vill så gärna och har bokat av en vecka i kalendern för att hålla det öppet. Blir säkert dyrt nu när jag inte gör slag i saken. Men om jag väljer att åka dit eller bara ge mig en längre helg på hemmaplan återstår att se.

Novemberlänkar

November har varit en kanonmånad vad gäller diverse medvetna inlägg runt bland de bloggar jag följer. På olika nivåer om olika saker men alla med en genomtänkt tanke bakom. Här är ett axplock.

Här finns alla månadslistor med stories från respektive månad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.